Top bezienswaardigheden in het Lake District

​De hoogste berg van Engeland

Lake Windermere

​De keuken van Peter Rabbit

De rijke historie van Derwent Water

Aanmelden

Lake District

Lake District in het Verenigd Koninkrijk, de streek van de meren, kent adembenemende vergezichten, schilderachtige valleien, plattelandsdorpjes en een lange afwisselende kuststrook. Een inspiratiebron voor schrijvers en dichters als Beatrix Potter, die o.a. het verhaal van Peter Rabbitt schreef. Haar huis Hill Top kun je nog steeds bezoeken. Dichter William Wordsworth woonde ook in het Lake District. Zijn huizen Rydal Mount en Dove Cottage kun je bezichtigen. De regio vormde het decor van films als Pride and Prejudice. Niet voor niets werd dit gebied in 2017 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Het is bovendien een Nationaal Park. Doe ook inspiratie op, vanuit de Belvilla vakantiehuizen in het Lake District.

Vanuit je vakantiehuis Lake District verkennen.

Vakantiewoningen in het Lake District (Cumbria) zijn ideale vakantiehuizen voor natuurliefhebbers, wandelaars en watersportliefhebbers. Geniet vanuit je vakantiehuis in het Lake District van dit fascinerende, afwisselende landschap, van de ruige bergen tot lieflijke groene dalen, bossen, open velden en fonkelende meren.

Een van die meren is Coniston Water, het derde grootste meer in het Engelse Lake District. Het meer is 8 km lang en 800 m breed. Iets kleiner is Crummock water, waar je in een roeiboot de prachtige natuur kunt bewonderen. Het mysterieuze Lake Windermere is het grootste natuurlijke meer van het District en hou je van eilandjes, breng dan een bezoek aan het Derwent Water.

Voor adembenemende uitzichten ga je naar de vallei van Great Langdale of naar de hoogste berg en tevens National Park Scafell Pike, waarvan de top op 978 meter hoogte ligt. Bijzonder is de Great Gable, die vanuit Wasdale gezien op een pyramide lijkt. Aan de kust ontdek je afgelegen vissersdorpjes, charmante havenplaatsjes, hoge klippen, zand- en kiezelstranden.

Vakantiewoningen voor de ondernemende vakantieganger!

Natuurlijk bezoek je het Lake District National Park, het grootste nationale park van Engeland. Hier vind je voldoende mogelijkheden voor wandelen of watersport, zoals kajakken, zeilen of windsurfen. Maar ook vind je hier een aantal mooie tuinen, statige landhuizen, markstadjes zoals Appleby en Keswick, en geheimzinnige steencirkels. Maak ook eens een tochtje met de stoomtrein, bijvoorbeeld de de Ravenglass & Eskdale Railway, die je door mooie valleien van het Lakeland leidt. De mogelijkheden zij eindeloos, ontdek het vanuit je vakantiehuis in Lake District.

Alle vakantiehuizen in het Lake District
Veelgestelde vragen over een vakantie in het Lake District
Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in het Lake District?

Belvilla heeft op dit moment 30 vakantiehuizen in Lake District.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Lake District?

- Lake District National Park
- Appleby
- Keswick
- Ravenglass & Eskdale Railway
- Great Langdale

Wat zijn de leukste activiteiten in Lake District?

- Bezoek het huis van William Wordsworth
- Hiken in Great Langdale
- Ga naar The World of Beatrix Potter
- Boottocht over Lake Windermere
- Beklim de Scafell Pike

Wat zijn de streekproducten van Lake District?

Lake District heeft biedt veel streekproducten. Een van de beroemdste is Grasmere Gingerbread, dat is een soort van peperkoek. Alle sterke drank in Lake District is gemaakt van het rivierwater dat door het gebied loopt.

Wat is de beste reistijd voor Lake District?

Lake District is het gehele jaar te bezoeken. In de zomer is het nooit erg heet en er zijn zachte winters. Hou wel altijd rekening met regen!

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020