Vakantiehuis in Lake District

Alle vakantiehuizen in het Lake District

Uw huis verhuren

Aanmelden

Lake District

Lake District in het Verenigd Koninkrijk, de streek van de meren, kent adembenemende vergezichten, schilderachtige valleien, plattelandsdorpjes en een lange afwisselende kuststrook. Een inspiratiebron voor schrijvers en dichters als Beatrix Potter, die o.a. het verhaal van Peter Rabbitt schreef. Haar huis Hill Top kun je nog steeds bezoeken. Dichter William Wordsworth woonde ook in het Lake District. Zijn huizen Rydal Mount en Dove Cottage kun je bezichtigen. De regio vormde het decor van films als Pride and Prejudice. Niet voor niets werd dit gebied in 2017 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Het is bovendien een Nationaal Park. Doe ook inspiratie op, vanuit de Belvilla vakantiehuizen in het Lake District.

Vanuit je vakantiehuis Lake District verkennen.

Vakantiewoningen in het Lake District (Cumbria) zijn ideale vakantiehuizen voor natuurliefhebbers, wandelaars en watersportliefhebbers. Geniet vanuit je vakantiehuis in het Lake District van dit fascinerende, afwisselende landschap, van de ruige bergen tot lieflijke groene dalen, bossen, open velden en fonkelende meren.

Een van die meren is Coniston Water, het derde grootste meer in het Engelse Lake District. Het meer is 8 km lang en 800 m breed. Iets kleiner is Crummock water, waar je in een roeiboot de prachtige natuur kunt bewonderen. Het mysterieuze Lake Windermere is het grootste natuurlijke meer van het District en hou je van eilandjes, breng dan een bezoek aan het Derwent Water.

Voor adembenemende uitzichten ga je naar de vallei van Great Langdale of naar de hoogste berg en tevens National Park Scafell Pike, waarvan de top op 978 meter hoogte ligt. Bijzonder is de Great Gable, die vanuit Wasdale gezien op een pyramide lijkt. Aan de kust ontdek je afgelegen vissersdorpjes, charmante havenplaatsjes, hoge klippen, zand- en kiezelstranden.

Vakantiewoningen voor de ondernemende vakantieganger!

Natuurlijk bezoek je het Lake District National Park, het grootste nationale park van Engeland. Hier vind je voldoende mogelijkheden voor wandelen of watersport, zoals kajakken, zeilen of windsurfen. Maar ook vind je hier een aantal mooie tuinen, statige landhuizen, markstadjes zoals Appleby en Keswick, en geheimzinnige steencirkels. Maak ook eens een tochtje met de stoomtrein, bijvoorbeeld de de Ravenglass & Eskdale Railway, die je door mooie valleien van het Lakeland leidt. De mogelijkheden zij eindeloos, ontdek het vanuit je vakantiehuis in Lake District.

Alle vakantiehuizen in het Lake District