Een vakantiehuis in Groot-Brittannië wordt gekenmerkt door prachtige natuur, gezellige dorpjes en indrukwekkende steden. Heb je eenmaal van een vakantie in Groot-Brittannië genoten, dan verlang je naar meer! Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Wales en Schotland.

Lees meer

Alle regio's in Groot-Brittannië

Doe inspiratie op!
Met huisdieren
353 vakantiehuizen
Aan zee
313 vakantiehuizen
Op een vakantiepark
3 vakantiehuizen
Aanmelden

Top bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Terug naar de middeleeuwen in Canterbury

Kom, we gaan fossielen zoeken aan de Jurrasic Coast

Relaxen op de prachtige stranden van Pembrokeshire

Dover Castle

Vakantiehuizen Groot-Brittannië

Groot-Brittannië betovert haar bezoekers door de grote variatie aan landschappen in combinatie met een rijk cultureel en historisch erfgoed, vriendelijke mensen en bruisende steden. De wereldstad Londen leent zich ideaal voor een onvergetelijke stedentrip. De landschappen en monumenten van Groot-Brittannië hebben regelmatig decor gestaan voor menig film en waren de inspiratiebron voor schrijvers, dichters, schilders en componisten. Laat je inspireren, vanuit een vakantiehuis in Groot-Brittannië!

Vakantiehuizen, landhuizen en cottages in Groot-Brittannië

Je vakantiehuis in Groot-Brittannië in 2018 draagt bij aan de gehele beleving. Bij Belvilla zoek & boek je online gemakkelijk vakantiehuizen in Engeland, Wales en Schotland. Binnen ons aanbod vind je niet alleen romantische cottages en gerestaureerde farmhouses (boerderijen), maar ook 17e eeuwse landhuizen en kastelen. Of wat denk je van een overnachting in één van de typische oathouses (voormalige hopdrogerijen), een voormalige barn, granary (graanschuur) of molen? Sommige vakantiehuizen bieden prachtige uitzichten over dalen of landerijen, of zijn gelegen op een enorm landgoed. Er is altijd wel een uitstapje te maken in de directe omgeving, en vaak maak je meteen vanuit het vakantiehuis al prachtige wandelingen of fietstochten. Kies het vakantiehuis in Groot-Brittanië  dat bij je past en geniet van de natuurlijke omgeving!

Actief genieten vanuit je vakantiehuis

Vanuit je vakantiehuis in Groot-Brittannië kun je genieten van prachtige landschappen. Wist je dat er 49 gebieden aangewezen zijn tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’? Dit zijn gebieden die zo bijzonder en mooi worden geacht dat ze speciale bescherming krijgen en onder natuurbehoud vallen. Verder zijn er 14 nationale parken en 40 ‘National Scenic Areas’ en dan hebben we nog niet eens gesproken over de ‘World Heritage sites’. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde krijtrotsen in Dover, graafschap Kent. Waan je in een film terwijl je huppelt over groene heuvels en dalen, voel je in strijd met de elementen in woeste ongerepte bergmassieven met kletterende watervallen en onherbergzame kloven. Bewonder de zandverstuivingen, krijtrotsen, subtropische vegetatie en talrijke meren. Terwijl je door het landschap rijdt, duikt een romantisch decor van uitgestrekte weiden en graanvelden voor je op. Bezoek het romantische Devon in het zuidwesten van Engeland. Waar slingerende landweggetjes leiden door dorpen met romantische cottages, en typische heggen en stenen muren. De landschappen van Groot-Brittannië zijn divers en bieden talloze mogelijkheden voor de sportieve vakantieganger, vanuit je vakantiehuis in Groot-Brittannië is genoeg te ondernemen! Door heel Groot-Brittannië is een netwerk aangelegd van speciale langeafstandsroutes voor wandelaars, fietsers en ruiters, deze worden de’ National Trails’ genoemd. Echte avonturiers kunnen in wat extremer, waag je dan eens aan bergbeklimmen, caving, skydiving, wildwaterraften of canyoning. Er is altijd wat aan sportieve activiteiten te vinden in de buurt van je vakantiehuis in Groot-Brittannië.

Cultureel en historisch Erfgoed van Groot-Brittannië

Een rijke geschiedenis, legendes en verhalen, eeuwenoude tradities en gebruiken, gezellige feesten en niet te vergeten de vele historische monumenten en musea ontdek je eenvoudig vanuit een vakantiehuis in Groot-Brittannië. De Britten zijn trots op hun cultureel en historisch erfgoed! Logeer je in een vakantiehuis of cottage in Groot-Brittannië in 2018? Dan bezoek je ongetwijfeld een keer een kasteel, landhuis, kerkje of klooster of bewonder je de bijbehorende prachtige tuinen. Of wat denk je van de mysterieuze prehistorische monumenten, zoals de  steencirkels van Stonehenge en het Schotse Orkney? Proef tijdens je vakantie van de lokale gastronomie. Van de traditionele keuken tot de moderne en multiculturele keuken, er is altijd wel iets naar je smaak te vinden. De Schotse whisky’s zijn wereldberoemd en voor een verse pint of cider kun je in Groot-Brittannië natuurlijk ook goed terecht! Loop eens binnen in een gezellige pub, of bezoek een boerenmarkt met streekproducten. Organiseer je eigen ‘afternoon tea’ of English breakfast in je vakantiehuis in Groot-Brittannië.

Verken Engeland, Wales en Schotland vanuit je vakantiehuis

Onze vakantiehuizen, cottages en farmhouses zijn verspreid over Groot-Brittannië. Ontdek bijzonder Schotland, het land van kastelen, kilts, whisky en fonkelende lochs. Verken de indrukwekkende landschappen en ongerepte, wilde natuur van de Schotse Hooglanden vanuit een vakantiehuis in de Highlands. Of bezoek de kastelen, groene heuvels, de schilderachtige Trossachs en prachtige meren zoals Loch Lomond, vanuit je vakantiehuis in Zuid-Schotland. Zuid-Wales kent een schitterende kustlijn, heuvels, bergtoppen, meren, bossen en valleien, en ook hier maak je prachtige wandelingen, en zijn tal van sportieve activiteiten te ondernemen vanuit je vakantiehuis in Zuid-Wales. Ten noordoosten van Londen ligt de regio Anglia, thuishaven van de University of Cambridge. Groepshuizen, cottages, landhuizen, boerderijen, en voormalige graanschuren en appartementen… je vindt het allemaal binnen ons aanbod vakantiehuizen in Groot-Brittannië.

Alle vakantiehuizen in Groot-Brittannië