Vakantiehuizen Groot-Brittannië

Een vakantiehuis in Groot-Brittannië wordt gekenmerkt door prachtige natuur, gezellige dorpjes en indrukwekkende steden. Heeft u eenmaal van een vakantie in Groot-Brittannië genoten, dan verlangt u naar meer! Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Wales en Schotland.

Lees meer

Alle regio's in Groot-Brittannië

Aanmelden

Top bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Terug naar de middeleeuwen in Canterbury

Kom, we gaan fossielen zoeken aan de Jurrasic Coast

Relaxen op de prachtige stranden van Pembrokeshire

Dover Castle

Vakantiehuizen Groot-Brittannië

Groot-Brittannië betovert haar bezoekers door de grote variatie aan landschappen in combinatie met een rijk cultureel en historisch erfgoed, vriendelijke mensen en bruisende steden. De wereldstad Londen leent zich ideaal voor een onvergetelijke stedentrip. De landschappen en monumenten van Groot-Brittannië hebben regelmatig decor gestaan voor menig film en waren de inspiratiebron voor schrijvers, dichters, schilders en componisten. Laat u inspireren, vanuit een vakantiehuis in Groot-Brittannië!

Vakantiehuizen, landhuizen en cottages in Groot-Brittannië

Uw vakantiehuis in Groot-Brittannië in 2019 draagt bij aan de gehele beleving. Bij Belvilla zoekt & boekt u online gemakkelijk vakantiehuizen in Engeland, Wales en Schotland. Binnen ons aanbod vindt u niet alleen romantische cottages en gerestaureerde farmhouses (boerderijen), maar ook 17e eeuwse landhuizen en kastelen. Of wat denkt u van een overnachting in één van de typische oathouses (voormalige hopdrogerijen), een voormalige barn, granary (graanschuur) of molen? Sommige vakantiehuizen bieden prachtige uitzichten over dalen of landerijen, of zijn gelegen op een enorm landgoed. Er is altijd wel een uitstapje te maken in de directe omgeving, en vaak maakt u meteen vanuit het vakantiehuis al prachtige wandelingen of fietstochten. Kies een vakantiehuis in Groot-Brittanië dat bij u past en geniet van de natuurlijke omgeving!

Actief genieten vanuit uw vakantiehuis in Groot-Brittannië

Vanuit uw vakantiehuis in Groot-Brittannië kunt u genieten van prachtige landschappen. Wist u dat er 49 gebieden aangewezen zijn tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’? Dit zijn gebieden die zo bijzonder en mooi worden geacht dat ze speciale bescherming krijgen en onder natuurbehoud vallen. Verder zijn er 14 nationale parken en 40 ‘National Scenic Areas’ en dan hebben we nog niet eens gesproken over de ‘World Heritage sites’. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde krijtrotsen in Dover, graafschap Kent. Waan u in een film terwijl u huppelt over groene heuvels en dalen, voelt u in strijd met de elementen in woeste ongerepte bergmassieven met kletterende watervallen en onherbergzame kloven. Bewonder de zandverstuivingen, krijtrotsen, subtropische vegetatie en talrijke meren. Terwijl u door het landschap rijdt, duikt een romantisch decor van uitgestrekte weiden en graanvelden voor u op. Bezoek het romantische Devon in het zuidwesten van Engeland. Waar slingerende landweggetjes leiden door dorpen met romantische cottages en typische heggen en stenen muren. De landschappen van Groot-Brittannië zijn divers en bieden talloze mogelijkheden voor de sportieve vakantieganger, vanuit uw vakantiehuis in Groot-Brittannië is genoeg te ondernemen! Door heel Groot-Brittannië is een netwerk aangelegd van speciale langeafstandsroutes voor wandelaars, fietsers en ruiters, deze worden de ’National Trails’ genoemd. Echte avonturiers kunnen in wat extremer, waag u dan eens aan bergbeklimmen, caving, skydiving, wildwaterraften of canyoning. Er is altijd wat aan sportieve activiteiten te vinden in de buurt van uw vakantiehuis in Groot-Brittannië.

Cultureel en historisch Erfgoed van Groot-Brittannië

Een rijke geschiedenis, legendes en verhalen, eeuwenoude tradities en gebruiken, gezellige feesten en niet te vergeten de vele historische monumenten en musea ontdekt u eenvoudig vanuit een vakantiehuis in Groot-Brittannië. De Britten zijn trots op hun cultureel en historisch erfgoed! Logeert u in een vakantiehuis of cottage in Groot-Brittannië in 2018? Dan bezoekt u ongetwijfeld een keer een kasteel, landhuis, kerkje of klooster of bewondert u de bijbehorende prachtige tuinen. Of wat denkt u van de mysterieuze prehistorische monumenten, zoals de steencirkels van Stonehenge en het Schotse Orkney? Proef tijdens uw vakantie van de lokale gastronomie. Van de traditionele keuken tot de moderne en multiculturele keuken, er is altijd wel iets naar uw smaak te vinden. De Schotse whisky’s zijn wereldberoemd en voor een verse pint of cider kunt u in Groot-Brittannië natuurlijk ook goed terecht! Loop eens binnen in een gezellige pub of bezoek een boerenmarkt met streekproducten. Organiseer uw eigen ‘afternoon tea’ of English breakfast in uw vakantiehuis in Groot-Brittannië.

Verken Engeland, Wales en Schotland vanuit uw vakantiehuis

Onze vakantiehuizen, cottages en farmhouses zijn verspreid over Groot-Brittannië. Ontdek bijzonder Schotland, het land van kastelen, kilts, whisky en fonkelende lochs. Verken de indrukwekkende landschappen en ongerepte, wilde natuur van de Schotse Hooglanden vanuit een vakantiehuis in de Highlands. Of bezoek de kastelen, groene heuvels, de schilderachtige Trossachs en prachtige meren zoals Loch Lomond, vanuit uw vakantiehuis in Zuid-Schotland. Zuid-Wales kent een schitterende kustlijn, heuvels, bergtoppen, meren, bossen en valleien, en ook hier maakt u prachtige wandelingen, en zijn tal van sportieve activiteiten te ondernemen vanuit uw vakantiehuis in Zuid-Wales. Ten noordoosten van Londen ligt de regio Anglia, thuishaven van de University of Cambridge. Groepshuizen, cottages, landhuizen, boerderijen, en voormalige graanschuren en appartementen… u vindt het allemaal binnen ons aanbod vakantiehuizen in Groot-Brittannië.

Alle vakantiehuizen in Groot-Brittannië