Vakantiehuis in Groot-Brittannië

Vanuit een vakantiehuis in Groot-Brittannië geniet je van al het moois dat dit land te bieden heeft. Een vakantie in Groot-Brittannië wordt gekenmerkt door prachtige natuur, gezellige dorpjes en indrukwekkende steden. Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Wales en Schotland.  Weet jij al of je dit jaar kiest voor een vakantie naar Groot-Brittannië?

Lees meer

Alle regio's in Groot-Brittannië

Uw huis verhuren

Aanmelden

Top bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Terug in de tijd in Canterbury

Ontdek de Jurassic Coast

De mooie stranden van Pembrokeshire

Kijk je ogen uit bij Dover Castle

Vakantiehuis in Groot-Brittannië

Het prachtige Groot-Brittannië betovert haar bezoekers door de grote variatie aan landschappen in combinatie met een rijk cultureel en historisch erfgoed. Tel daarbij ook nog de vriendelijke en gastvrije mensen, bruisende steden en je hebt het ideale recept voor een perfecte vakantie. De wereldstad Londen is de perfecte stad voor een stedentrip. De mooie landschappen en monumenten van Groot-Brittannië hebben regelmatig decor gestaan voor verschillende films en zijn voor veel schrijvers, dichters en schilders een inspiratiebron. Laat je inspireren vanuit je vakantiehuis in Zuid-Engeland. Weet je niet zeker of Groot-Brittannië iets voor je is? Bekijk de voordelen voor een vakantie naar Groot-Brittannië.

Vakantiehuizen, landhuizen en cottages in Groot-Brittannië

Binnen ons aanbod vind je niet alleen romantische cottages en gerestaureerde boerderijen, maar ook 17e-eeuwse landhuizen en kastelen. Of wat denk je van een overnachting in de typische oathouses (voormalige hopdrogerijen), een voormalige barn, granary (graanschuur) of molen? Sommige vakantiehuizen bieden een prachtig uitzicht over mooie landschappen. Er is altijd wel een uitstapje te maken in de directe omgeving en genieten van een prachtige wandeling of fietstocht. Kies een vakantiehuis in (Zuid-)Engeland, Wales of Schotland en geniet van de prachtige omgeving.

Actief genieten vanuit je vakantiehuis

Vanuit je vakantiehuis in Groot-Brittannië kun je genieten van diverse landschappen. Wist je dat er 49 gebieden aangewezen zijn tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’? Dit zijn gebieden die zo mooi zijn dat ze speciale bescherming krijgen. Verder zijn er 14 nationale parken en 40 ‘National Scenic Areas’ en dan hebben we het nog niet gehad over de ‘World Heritage sites’. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde krijtrotsen in Dover in het graafschap Kent. Terwijl je door het landschap rijdt, duikt een romantisch decor van uitgestrekte weiden en graanvelden voor je op. Bezoek het romantische Devon in het zuidwesten van Engeland. Neem de slingerende landweggetjes die je leiden door de dorpjes met schattige cottages. De landschappen zijn divers en bieden verschillende mogelijkheden voor de sportieve vakantiegangers. Door heel Groot-Brittannië heen is een netwerk aangelegd van speciale langeafstandsroutes voor wandelaars, fietsers en ruiters. Wil je net wat meer? De echte avonturiers kunnen bergbeklimmen, skydiving, wildwaterraften of canyoning. Er zijn altijd sportieve activiteiten te vinden in de buurt van je vakantiehuis.

Cultureel en historisch Erfgoed van Groot-Brittannië

De rijke geschiedenis, legendes, eeuwenoude tradities, gezellige feesten, historische monumenten en musea ontdek je eenvoudig vanuit je vakantiehuis in Groot-Brittannië. De Britten zijn trots op hun cultureel en historisch erfgoed en dat is te begrijpen! Logeer je in een vakantiehuis of cottage in Engeland in 2020? Bezoek dan zeker ook een keer een kasteel, landhuis, kerkje of klooster. Ga je liever naar Schotland? Proef dan van de lokale gastronomie. De Schotse whisky’s zijn wereldberoemd en voor een lekker biertje of cider kun je hier ook terecht. Loop eens binnen in een gezellige pub of bezoek een boerenmarkt met streekproducten. Maar je kan ook je eigen ‘afternoon tea’ of English breakfast in je vakantiehuis organiseren.

Verken de omgeving vanuit je vakantiehuis in Engeland, Wales of Schotland

Onze vakantiehuizen, cottages en farmhouses zijn verspreid over Groot-Brittannië. Neem je auto mee en geniet van een autovakantie in Groot-Brittannië. Ontdek het bijzondere Schotland, het land van de kastelen en whisky. Verken de indrukwekkende landschappen en ongerepte, wilde natuur van de Schotse Hooglanden. Of bezoek de kastelen, groene heuvels en prachtige meren vanuit je vakantiehuis in Zuid-Schotland. Zuid-Wales kent een schitterende kustlijn, heuvels, bergtoppen, meren en bossen. Ook maak je hier prachtige wandelingen en zijn er vele sportieve activiteiten te ondernemen vanuit je vakantiehuis in Zuid-Wales. Ten noordoosten van Londen ligt de regio Anglia, een prachtige regio en de thuishaven van Cambridge. Groepshuizen, cottages, landhuizen, boerderijen en voormalige graanschuren en natuurlijk appartementen. Je vindt het allemaal in ons aanbod!

Alle vakantiehuizen in Groot-Brittannië