Vakantiehuis Devon

Alle vakantiehuizen in Devon

Uw huis verhuren

Aanmelden

Devon

Het landschap van Devon is vriendelijk, met golvende heuvels, heidevelden, weidevlakten, beboste rivierdalen, platteland met smalle weggetjes, oude dorpjes en cottages met rieten daken. Het landschap was tevens inspiratiebron voor verhalen van o.a. Jane Austin en misdaadschrijfster Agatha Christie. Vanuit je vakantiehuis in Devon is het heerlijk om rond te toeren door het landschap, langs dorpjes en kastelen, of juist richting de kust. En onderweg stop je bij een tearoom voor een echte creamtea!

Vakantiehuizen in Devon, uitgangspunt voor wandelingen en excursies

Devon heeft een prachtig en gevarieerd wandelgebied en twee grote nationale parken: Exmoor National Park, in het noorden en Dartmoor, in het zuiden. In het mysterieuze Dartmoor National Park vindt u heidevelden, granietrotsen, bruggen en riviertjes. Naast natuur heeft de regio ook talrijke historische bezienswaardigheden, zoals kastelen, abdijen en Romeinse overblijfselen.

Vakantiewoningen aan de kust in Devon

Langs de kust liggen vissersplaatsjes, badplaatsen, baaien en klippen. De Noordkust is woest, met hoge klippen. Bezoek hier het schilderachtige vissersplaatsje Clovelly, met haar steile straatjes. De 'subtropische' zuidkust is vriendelijker en wordt ook wel de Éngelse rivièra genoemd. Een populaire badplaats hier is Lyme Regis. De kust hier wordt ook wel de Jurassic Coast genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een ander populair vakantieoord is Torquay.

Bezoek ook Plymouth

De kustplaats Plymouth is zeker een bezoek waard, met haar historische haven. Tot slot maakt het zachte klimaat van Zuid-West Engeland het nog eens extra aantrekkelijk voor vakantiegangers! Genoeg te zien en doen dus vanuit je vakantiehuis in Devon!

Alle vakantiehuizen in Devon