Alle bestemmingen in Devon

Top bezienswaardigheden in Devon

Het Nationaal park Dartmoor

Het Powderham Castle

Uitstap naar Pennywell Farm

Moretonhampstead Motor Museum

Aanmelden

Devon

Het landschap van Devon is vriendelijk, met golvende heuvels, heidevelden, weidevlakten, beboste rivierdalen, platteland met smalle weggetjes, oude dorpjes en cottages met rieten daken. Het landschap was bovendien inspiratiebron voor verhalen van o.a. Jane Austin en misdaadschrijfster Agatha Christie. Vanuit je vakantiehuis in Devon is het heerlijk rondtoeren door het landschap, langs dorpjes en kastelen, of juist richting de kust. En onderweg stop je bij een tearoom voor een echte creamtea!

Vakantiehuizen in Devon, uitgangspunt voor wandelingen en excursies

Devon heeft een prachtig en gevarieerd wandelgebied en twee grote nationale parken: Exmoor National Park, in het noorden en Dartmoor, in het zuiden.

In het mysterieuze Dartmoor National Park vind je heidevelden, granietrotsen, bruggen en riviertjes. Daarnaast kun je er ook de bekenede Dartmoor pony's zien graven en daveren door de velden. In het nationale park kom je in het hele gebied de grote rotsblokken de 'Tors' tegen. Je vindt bossen en mooie watervallen in het Becky Falls Woodland Park en in de Lydford Gorge, waar zich ook de hoogste heuvels bevinden zoals High Willhays met 621 meter.

Het Exmoor National is een nationaal park dat bestaat uit een schitterende kustlijn, heuvelachtige heidevelden, en prachtige bossen. De hoogste zeekliffen van Engeland zoals de Great Hangman met 244 meter kun je hier bezichtigen. Ontdek er de rotsformaties Valley of Rocks en de adembenemende watervallen in Watersmeet. De heuveltoppen zijn begroeid met gras of heide. Het gebied dankt haar naam aan de benaming voor hooggelegen heidevelden 'Moors'.

Vanuit je vakantiehuis in Devon naar middeleeuwse kastelen

Naast natuur heeft de regio ook talrijke historische bezienswaardigheden, zoals kastelen, abdijen en Romeinse overblijfselen. In Dartmouth vind je het Dartmouth kasteel dat eigenlijk geen kasteel is, maar meer een Artillerie fort uit de 14e eeuw. Het werd gebruikt om de pittoreske haven van Dartmouth te beschermen, de ingang van de Dart River en het achterland te verdedigen. De kanonnen zijn opgesteld zoals ze stonden in de 19e eeuw. Geniet hier van een mooie wandeling en een prachtig uitzicht over de rivier en de zee.

Een echt spookkasteel vind je in Totnes. Verstopt in de valley vind je het Berry Pomeroy Castle een romantische ruïne met een lange geschiedenis van intriges. Er doet de ronde dat het kasteel nog steeds wordt bewoond door de geest van Margaret Pomeroy, die op het kasteel door haar jaloerse zuster Eleonor gevangen gehouden werd en stierf van de honger. Getuigen verklaren dat ze verschillende keren de schim van een witte vrouw hebben zien rondzweven in en rond het kasteel.

Ook in Devon vind je Okehampton Castle dat gebouwd werd tussen 1068 en 1086. Het was het fort van de familie de Courtenays, graven van Devon. Tijdens de Rozenoorlog werd het kasteel meerdere keren in beslag genomen en uiteindelijk verwaarloosd. Rond de 19e eeuw was het helemaal vervallen en werd het een populair onderwerp voor landschapschilders. De site is eigenlijk gewoon een overblijfsel van muren, maar je krijgt er een heel goed idee van hoe het er vroeger was. Na een klim naar de keep, word je beloond met een mooi uitzicht over Okehampton.

 

Vakantiewoningen aan de kust in Devon

Langs de kust liggen vissersplaatsjes, badplaatsen, baaien en klippen. De Noordkust is woest, met hoge klippen. Bezoek hier het schilderachtige vissersplaatsje Clovelly, met haar steile straatjes. De 'subtropische' zuidkust is vriendelijker en wordt ook wel de Éngelse rivièra genoemd. Een populaire badplaats hier is Lyme Regis. De kust hier wordt ook wel de Jurassic Coast genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een ander populair vakantieoord is Torquay.

Bezoek ook Plymouth

De kustplaats Plymouth is zeker een bezoek waard, een historische havenstad met ongeveer 240 duizend inwoners is het de grootste plaats in Devon, South West England. Daarnaast is het een belangrijke marinebasis voor het Verenigd Koninkrijk, Devonport is de grootste haven in Europa. Je kunt er het stadsmuseum en het National Marine Aquarium bezoeken. Plymouth Hoe, een prachtige promenade waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de uitzichten over het kustgebied is ook zeker een bezoekje waard.

Tot slot maakt het zachte klimaat van Zuid-West Engeland het extra aantrekkelijk voor vakantiegangers! Genoeg te zien en doen dus vanuit je vakantiehuis in Devon!

Alle vakantiehuizen in Devon
Veelgestelde vragen over een vakantie in Devon - FAQs
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Devon?

In Devon kun je kiezen uit 60+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Devon? ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Devon moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan Dartmoor National Park, Crealy Theme Park, Greenway House, Exeter Cathedral en Fursdon House.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Devon zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Devon die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌wandelen, kastelen bezichtigen, eilandhoppen, natuurgebieden verkennen, een dagje strand.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Devon absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Devon kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van echte streekgerechten, witte pudding, cream tea, clotted cream en rijstpudding.

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Devon?‌ ‌

Als je zin hebt in een vakantie naar Devon, kun je het beste gaan in de periode van maart tot en met mei.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020