Griekenland is jaarlijks een absolute droombestemming voor vele toeristen. Geen wonder, zowel het vasteland van Griekenland als de Griekse eilanden bieden een turkooisblauwe zee, paradijselijke temperaturen, lekker eten en veel Grieks levensgenot.

De meest populaire bestemmingen in Griekenland zijn waarschijnlijk Athene, Mykonos, Santorini, Kreta, Corfu en Rhodos. Voor veel vakantiegangers gaat het niet alleen om culturele ervaringen, maar ook om ontspannen, afkoelen en genieten van Griekse wijn en cocktails op een van de vele stranden. Wij hebben hier enkele rustige en minder bezochte stranden voor je op een rijtje gezet, zodat je bij jouw volgende bezoek aan Griekenland niet meer hoeft te zoeken.

Uitzicht uit raam in Griekenland

Op het eiland Amorgos vindt je veel ongerepte stranden. Het juweeltje in het midden van de Egeïsche Zee telt iets minder dan 2000 inwoners en wordt nauwelijks door toeristen bezocht. Hier vind je witgekalkte gevels van huizen, molens en kloosters, allemaal omgeven door de diepblauwe zee.

Agia Anna-strand

Aan de baai van Agia Anna vind je een idyllisch kiezelstrand. Direct aan het strand ligt een imposant scheepswrak dat werd gebruikt in de film “The Big Blue”.

Mikri Glyfada Strand

Vanuit Tholaria kun je het zandstrand van Mikri Glyfada bereiken, hier vind je ook een romantische baai.

Aegiali strand

Hier vind je het langste strand van Amorgos. Restaurants en cafés nodigen je uit om te genieten van Griekse wijn en een goede maaltijd. Op het zandstrand zelf zijn zowel in de zon als in de schaduw veel plaatsen te vinden.

Het eiland Ikaria, Griekenland

Ikaria, het dromerige en ongerepte eiland in het oosten van de Egeïsche Zee, heeft ook wat stranden betreft enkele insider tips te bieden. Het eiland is slechts 40 km lang en de stranden zijn snel te bereiken. Trouwens, Ikaria is de thuisbasis van een zogenaamde “Blauwe Zone”. Hier worden de mensen bijzonder oud. Volgens studies is dit te danken aan gezond, vers voedsel, ontspanning, lichaamsbeweging en het gevoel tot een familie of andere gemeenschap te behoren. Op Ikaria is het raadzaam een huurauto te nemen om de stranden te bereiken.

Livadi-strand

Dit lange zandstrand biedt turkoois water, inhammen, en veel ruimte om te ontspannen. In het laagseizoen is hier bijna niets te beleven. Op het strand van Livadi kun je parasols huren, met een sterke zon is dit goud waard.

Seychellen strand

Het strand van de Seychellen klinkt als een droomstrand. En dat is het ook: het water van de zee glanst in turkoois en blauw en is omringd door lichte rotsen en witte kiezels. Hier kun je ontspannen in het paradijs.

Turquoise water op Koufonisia

Tussen Amorgos en Nixos ligt de archipel van Koufonisia. Hier kun je, net als op andere eilanden in Griekenland, de prachtige stranden bereiken per watertaxi. Er is nauwelijks een aangenamere manier om een vakantie door te brengen.

Charokopou Strand

Het Charokopou-strand op Koufonisia bekoort vakantiegangers met fijn zand en een strand dat direct in zee uitloopt. Het is een heerlijke plek om te ontspannen.

Pori strand

Het prachtige strand van Pori betovert met zijn charmante omgeving. Het is niet ver van een acropolis, oude tempelruïnes en rotsen. Het gele zandstrand strekt zich uit langs de kust van Gefira.

Santorini island, Greece. Oia town traditional white houses and churches with blue domes over the Caldera, Aegean sea.

Santorini, de romantische eilandparel van blauwwitte gevels en diepblauwe kusten, is voor velen de Griekse droombestemming – Griekenland zoals we het van de plaatjes kennen. Hier kun je genieten van zeevruchten, mediterrane gerechten, olijven en Griekse wijn in een van de vele restaurants met een prachtig uitzicht. Hoewel Santorini veel bezocht wordt door toeristen, zijn er ook vrijwel ongerepte stranden die je op een ontspannen manier kunt bezoeken.

Vylchada strand

Dit strand wordt ook wel “Moon Beach” genoemd vanwege de rotsen, die aan de maan doen denken. Ondanks het fijne zand en de fantastische ligging wordt het bijna nooit bezocht. Dat is een reden te meer om het te bezoeken en te genieten van de rust en stilte samen met het indrukwekkende uitzicht. Een sprong in het kristalheldere blauwe water zorgt altijd voor een aangename verfrissing bij Griekse temperaturen.

Caldera strand

Het mooie strand is bijzonder aangenaam bij zonsondergang, maar ook zeker overdag een bezoek waard. Het strand heeft bijzonder fijn, zwart lavazand en kleine baaien waar je heerlijk kunt ontspannen.

View of St. Paul´s bay and ancient temple of goddess Athena on acropolis of Lindos (Rhodes, Greece)

Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het ligt tussen de Egeïsche Zee en de Levantijnse Zee. De natuur bestaat uit bergen, dennenbossen en de zee. Voor wandelaars is Rhodos een waar paradijs.

Aghati strand

Het Aghati-strand ligt in de buurt van Lindos en wordt ook wel “Gouden Strand” genoemd omdat het zand er goudkleurig is. Met een geweldig uitzicht, omringd door rotsen en tijmstruiken, nodigt de baai echt uit tot ontspanning en een heerlijke duik in het water. Het is een waar paradijs voor gezinnen en voor jouw en je partner. Bovendien is het erg makkelijk om hier schaduw te vinden als de zon te sterk is.

Plimmiri Strand

Een ander ongerept en rustig strand is Plimmiri, dat aan de oostkust van Rhodos ligt. Het is hier meestal rustig en afgelegen. Het is goed toeven onder een parasol, die ter plaatse kan worden gehuurd.

Naar Blog overzicht