De Costa Blanca is meer dan 200 kilometer mediterrane kustlijn in de provincie Alicante, aan de zuidoostkust van Spanje. De kustlijn strekt zich uit van de stad Dénia in het noorden tot Pilar de la Horadada in het zuiden. Vanwege het prachtige weer en de wondermooie stranden van wit zand, is het een ongelooflijk populaire vakantiebestemming bij toeristen. Dit zijn volgens ons de 7 beste stranden om je vakantie door te brengen aan de Costa Blanca.

Playa La Granadella (Jávea)

De baai van Playa La Granadella heeft de vorm van een hoefijzer en ligt in de buurt van de prachtige badplaats Jávea. Playa de la Granadella werd al 2 keer door Spanjaarden tot het ‘beste strand van Spanje’ verkozen – achtereenvolgens in 2012 en 2013. Rekening houdend dat Spanje bijna 5000 kilometer aan kustlijn heeft, is dit toch een heuse prestatie. Cala Granadella heeft een goede reputatie bij toeristen vanwege de spectaculaire schoonheid van de plaats en de ongelooflijk mooie kleur van het water. Deze authentieke cala is de perfecte plek voor duikers of snorkelaars die graag zeegrasvelden en kleurrijke vissen bewonderen in kristalhelder water.

Playa de Levante de Benidorm (Benidorm)

Benidorm is de hoofdstad van de Costa Blanca en de stad met 65.000 inwoners heeft twee van de mooiste zandstranden aan de hele Middellandse Zeekust. De stad met de bijnaam ‘het Dubai van de Mediterranen’ was ooit een klein vissersdorpje tot de jaren 1960, maar is nu een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn wilde nachtleven. Met zijn wolkenkrabbers op de achtergrond is dit strand een van de meest iconische stranden van Spanje. Playa de Levante de Benidorm heeft een meer dan 2 km lang stadsstrand dat loopt van Punta Pinet tot Punta Canfali.

Playa El Altet (Alicante)

Playa El Altet ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Alicante, vlakbij het stadje El Altet. Het brede strand van El Altet heeft een duin-ecosysteem dat het tot een nationale referentie maakt, gezien de zeldzaamheid van dergelijke stranden in Spanje. Wat je waarschijnlijk het leukst zult vinden, is dat dit strand niet zo druk is en daarom een geweldige plek is om je batterijen opnieuw op te laden. Windsurfen is op Playa El Altet heel populair maar er zijn ook veel andere strandactiviteiten die je er kunt beoefenen.

Playa La Caleta de Villajoyosa (Villajoyosa)

In het hart van de Middellandse Zee, in de buurt van Villajoyosa, vind je een verbazingwekkende verborgen baai met helder en kalm water. Dit strand is alleen bekend bij de lokale bevolking, daarom zul je hier niet veel toeristen terugvinden. Wanneer je aankomt bij het verborgen strand, zul je begrijpen waarom ze deze prachtige plaats graag voor zichzelf houden. Playa La Caleta de Villajoyosa is een geweldige plek om te snorkelen wanneer de zee kalm is, omdat het grind normaal gesproken stofwolken in het water genereert die het zicht onder water vertroebelen.

Playa Ambolo (Javea)

Playa Ambolo, ook bekend als Cala Ambolo (wat baai Ambolo betekent), dankt zijn naam aan een uitkijktoren die daar in de 16e eeuw werd gebouwd, die werd gebruikt om het land te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Het water is donkerblauw verder in de zee en verandert in turkoois groen en sprankelend kristalhelder blauw naarmate het water ondieper wordt dichter bij het strand. Op sommige dagen kan er een sterke stroming en deining zijn, waardoor er gematigde golven ontstaan. Als je met je hele lichaam in de zon wilt, dan is Cala Ambolo iets voor jou. Playa Ambolo in Javea is namelijk een van de beste naaktstranden aan de Costa Blanca.

Playa del Moraig (Benitachell)

Cala Moraig is in veel opzichten een van de mooiste stranden van de Costa Blanca. Het zandstrand ligt in de regio Alicante van Marina Alta, meer bepaald in de Poble Nou de Benitachell, halverwege tussen Jávea en Moraira. Deze kleine baai met kristalhelder water ligt vlak achter het imposante Puig de la Llorença met kliffen van tot honderd meter hoog, waaronder zich verborgen kleine strandjes bevinden. Het 250 meter lange strand is bedekt met kiezels en zand en wordt omgeven door ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Dit unieke strand is toegankelijk via de General Playa-weg, aangegeven vanaf de ingang van Cumbre del Sol.

Playa San Juan (Alicante)

Het Playa de San Juan is een van de mooiste stranden van Alicante en daarom een uitstekende vakantiebestemming voor wie van een zonvakantie houdt. Het lange, heldere zandstrand met azuurblauwe zee met hoge palmbomen en de kleurrijke strandhuisjes maken een vakantie op dit droomstrand simpelweg perfect. Het strand wordt omringd door verschillende leuke bars, restaurants en nachtclubs die in de zomer tot de vroege uren doorgaan. Gedurende de dag kun je er ook allerlei soorten watersporten uitoefenen, van windsurfen tot kajakken. Het strand van Playa de San Juan heeft een lengte van ongeveer 7 kilometer en de oude binnenstad van Alicante ligt op 13 kilometer afstand, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Naar Blog overzicht