De mooiste plekken op Corsica bieden eenmix van zowel het Franse als het Italiaanse erfgoed. Dit adembenemende mediterrane eiland heeft echter een geheel eigen persoonlijkheid die zich uitstrekt over prachtige stranden, mysterieuze bossen en charmante dorpjes vol met traditionele huizen. Hierbij de 5 mooiste plaatsen die je tijdens je verblijf echt niet wilt missen.

1. Calanques de Piana

Calanques de Piana
Calanques de Piana

Aan de westkust van Corsica laat de weg van Calvi naar Ajaccio je de pracht van het eiland in volle glorie zien. Het indrukwekkendste deel is het punt waar de D81 zich een weg baant naar het zuiden richting Piana, waar je hoge rotswanden langs de kust vindt. Tijdens je rondreis op Corsica vind je langs deze weg rustplaatsen waar je uit kunt stappen voor foto’s. Als je meer wilt ontdekken van de natuur, kun je bij het VVV-kantoor in Piana een kaart met wandelroutes halen. Sentier Muletier is een populair pad dat een heuvelrug boven de D81 volgt, een echte aanrader zeker in het late voorjaar wanneer het landschap vol staat met wilde bloemen.

Alle vakantiehuizen in Piana

2. Lavezzi eilanden

Lavezzi Islands
Lavezzi Islands

Gelegen voor de zuidkust van Corsica, heeft een kleine archipel haar bezoekers heel veel te bieden. Deze eilanden laten hun schoonheid spreken, en je zult je in een waar paradijs wanen. De granieten rotsblokken, stranden en helderblauwe wateren trekken jaarlijks veel bezoekers. De eilanden liggen op 4 km van het Corsicaanse vasteland en zijn een van de redenen waarom Corsica de bijnaam ‘Eiland van de Schoonheid’ heeft verworven. Je kunt vanuit Bonifacio de boot nemen naar de Lavezzi eilanden.Alle vakantiehuizen bij Bonifacio

3. Ajaccio

Haven van Ajaccio
Haven van Ajaccio

De beroemdste zoon van Corsica, Napoleon Bonaparte, werd geboren in deze bruisende hoofdstad, gelegen aan de Golf van Ajaccio. Op verschillende plekken in de stad kun je genieten van het prachtige uitzicht over de zee. In het centrum van Ajaccio ligt de Place de Gaulle, een groot plein met een ruiterstandbeeld van Napoleon (gemaakt in 1865 door Viollet le-Duc). Het oude centrum van Ajaccio is ook de moeite waard om te verkennen en de historische charme te ontdekken in het doolhof van kronkelende, smalle straatjes. Een must-see is de 16e-eeuwse Cathédrale d’Ajaccio, waar Napoleon in 1771 werd gedoopt. Het meest opmerkelijke kunstwerk van de kathedraal is het schilderij La Vierge au Sacré Côur van Eugène Delacroix.

Alle vakantiehuizen in Ajaccio

4. Cap Corse

Ruin at Cape Corse
Ruin at Cape Corse

Cap Corse, gelegen ten noorden van Bastia, met zijn wilde stranden en Genuese torens, is een van de mooiste plekken om te zien op Corsica. De beste manier om dit gebied te verkennen is door het pad van de douanebeambten te nemen (Chemin des douaniers in het Frans) dat de dorpen Macinaggio en Centuri met elkaar verbindt. Dit is een 19 km lange wandeling langs de kust, opgedeeld in verschillende secties. Het meest interessante deel is de wandeling van 3 uur en 30 minuten, die Macinaggio met Barcaggio verbindt en waar je onderweg mooie stranden tegenkomt. Als je geen zin hebt om te wandelen, kun je dit gebied ook per boot verkennen vanuit Macinaggio.

Alle vakantiehuizen bij Bastia

5. Gorges de la Restonica

Gorges de la Restonica
Gorges de la Restonica

In het hart van Corsica, ten zuiden van Corte, liggen de Gorges de la Restonica, een van de spectaculaire hoogtepunten van het eiland. De Restonica-rivier stroomt door prachtige, deels beboste kloven die toegankelijk zijn voor bezoekers. Deze plek is er erg populair bij zowel wandelaars als dagjesmensen die willen ontsnappen aan de Corsicaanse hitte en afkoelen in de bergmeren, dus bereid je voor op enige drukte. De meeste mensen blijven vaak de hele dag bij het meer dichtbij de parkeerplaats. Dus mocht je het iets rustiger willen, dan is een wandeling naar een van de andere bergmeren een goed idee.

Alle vakantiehuizen bij Corte

Naar Blog overzicht