Vakantiehuizen en chalets Ertsgebergte - Krušné hory

Skigebied: Ertsgebergte

Bekijk ons wintersportaanbod

11 wintersport chalets in Ertsgebergte

Bekijk ons aanbod

Het Ertsgebergte (Krušné hory) dankt zijn naam aan de vulkanische grond. De regio word gekenmerkt door verschillende soorten erts, warme geisers en prachtige berglandschappen. Tevens vormt dit gebied de natuurlijke grens tussen Tsjechië en Duitsland. Naast culturele, historische bezienswaardigheden en wandel- en fietsmogelijkheden biedt dit gebergte diverse mogelijkheden op het gebied van wintersport.

Wintersport in het Ertsgebergte, vanuit je chalet zo de piste op

Wintersportplaatsen bevinden zich op de 130 kilometer lange bergkam Krušné hory, en dan vooral aan westelijke zijde. Hier ligt het grootste wintersportcentrum, Skiareál Klínovec (860-1244 m), met 10 skiliften, 10,3 kilometer pistes in alle moeilijkheidsgraden en 22 kilometer langlaufloipen. Sneeuwkanonnen (75% van de pistes) garanderen goede sneeuwomstandigheden. Skigebied Klínovec heeft ook een snowpark met U-ramp en mini-area voor beginners en kinderen. Verder vind je hier o.a. een skischool, kinderskischool, skiverhuur, restaurants, sportmogelijkheden, overdekt zwembad, avondskiën en snowtubing. Je kunt ook gecombineerde tickets krijgen voor het aangrenzende Duitse skicentrum Oberwiesenthal. Voor een bezoek aan een kuuroord ga je naar Jáchymov of Karlovy vary. Ontdek deze afwisselende regio vanuit jouw vakantiehuis en maak kennis met Tsjechië.

Het Ertsgebergte, meer dan alleen wintersport

Verder ligt er bij de bergdorpjes Bublava en Stříbrná, in het mooiste gedeelte van het Ertsgebergte, het skicentrum Bublava-Stříbrná (610-802 m). Een compact en modern uitgerust skigebied, met 8 skiliften, 5 kilometer aan pistes voor alle moeilijkheidsgraden, en een intieme sfeer. In het oosten is Ski Club Telnice (600-800 m) het meest geliefde skioord, met 7 skiliften, 4 kilometer pisten en 19 kilometer langlaufloipen. Kleinere skioorden zijn verder nog Bouřňák-Milukov (589-869 m, 5 liften, 4 pistes), en het pittoreske plaatsje Ceský Jiretín (630-800 m), met 4 pistes.

Alle vakantiehuizen in Ertsgebergte

Een selectie van onze wintersporthuizen

Uw huis verhuren

Doe inspiratie op!
Lastminute
11 vakantiehuizen
Groepshuizen
5 vakantiehuizen
Wellness
1 Vakantiehuis
Dicht bij de piste
1 Vakantiehuis