+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuizen op de mooiste plekken in Nederland

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Nederland is vol verrassende vakantiebestemmingen

Van de Wadden tot Zuid-Limburg en van de Zeeuwse kust tot de Achterhoek, ons eigen land barst van de mooie en verrassende plekken voor een vakantie. Stiltezoekers en natuurliefhebbers vinden hun draai op de Veluwe of in Drenthe. Watersport liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Friese meren. Mooie, onbekende steden, musea en themaparken wachten in het hele land op ontdekking, en strandliefhebbers kunnen kiezen uit 450 kilometer kustlijn. Uit het grote en diverse aanbod aan Nederlandse vakantieregio's selecteerden we er vier. Lees onze tips voor activiteiten en accommodatie op de mooiste plekken in Nederland.

Friesland, meren en méér

Friesland is een bijzonder veelzijdige vakantiebestemming. Voor veel vakantiegangers zijn de Friese meren de grootste attractie. Alle meren staan met elkaar in verbinding, waardoor ze een uitgestrekt watersportparadijs vormen. Kalmpjes tuffen of zeilen over het heldere water en aanleggen in zo'n typisch Fries havenplaatsje als Lemmer, Stavoren of Hindeloopen, waar de terrasjes vol zitten... wat kun je nog meer van een vakantie verlangen? Wel, Friesland heeft heel wat meer te bieden dan watersport. Cultuur bijvoorbeeld. Leeuwarden was in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een bezoekje aan een van de vele musea in de stad is een idee voor een dag dat het weer wat minder is. En wandelaars en fietsers vinden aan de provinciegrens met Drenthe een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Nationaal Park Drents-Friese Woldt is een uniek stukje natuur met bossen, heidevelden, zandduinen en verborgen vennetjes.

Vakantiehuizen in Friesland

Zeeland, onze Noordzeekust op z'n mooist

Zeeland doet zijn naam eer aan: waar je ook bent in de provincie, binnen een kwartier sta je aan zee. Een geweldige bestemming voor strandliefhebbers, met zijn uitgestrekte, kalme zandstranden. Maar Zeeland is ook een heerlijk gebied om te ontdekken op wandeltochten in de natuur of fiestochten door de vlakke polders en over de dijken. Een bezoek aan het Deltapark Neeltje Jans mag natuurlijk niet ontbreken. Behalve de imposante Deltawerken, vind je hier ook een waterpretpark en een zeeaquarium. Zeeland heeft ook een rijkdom aan mooie historische steden en stadjes, als Veere, Middelburg, Domburg en Vlissingen, waar je een Belgisch biertje kunt drinken op een van de vele terrasjes en genieten van al het lekkers van Zeeuwse bodem en de zee.

Vakantiehuizen in Zeeland

De Zaanstreek, een mooie uitvalsbasis voor dagtochtjes

Dit stukje Nederland is een must voor alle buitenlandse toeristen, maar een onontdekt gebied voor veel landgenoten. Een bezoek aan de Zaanse Schans is een bijzondere ervaring: Hollandser kan het niet met die molens aan het water, maar om je heen hoor je alle talen van de wereld. Verlaat de toeristenroute en ontdek de mooiste plaatsen in de omgeving. Het familievriendelijke badplaatsje Egmond, het sjieke Bloemendaal en het kunstenaarsdorp Bergen. Alkmaar met zijn historische centrum en zijn kaasmarkten is ook een leuke bestemming voor een dagtrip. Evenals Haarlem, een prachtige stad die elke bezoeker verrast. En zoek je een meer mondain soort city plezier, dan zit je zo in het centrum van Amsterdam.

Vakantiehuizen in Noord-Holland

Zuid-Limburg, ons eigen stukje buitenland

Zuid-Limburg mag natuurlijk niet ontbreken onder de mooiste vakantiebestemmingen in Nederland. Zuid-Limburg is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie. Wandelaars kunnen hun hart ophalen aan pittige heuvelwandelingen en mountainbikers vinden er de meest uitdagende routes. Een rondleiding in de mergelgrotten is een superspannende belevenis voor kinderen. In de Sibbergroeve kun je zelfs ‘grotbiken’. Na een afdaling van 163 treden stap je op een mountainbike voor een huiveringwekkende tocht door de aardedonkere gangen, slechts verlicht door je fietslamp. Voeg bij al deze actie de bourgondische leefstijl en de culinaire reputatie, en Zuid-Limburg heeft voor elke vakantieganger wat te bieden. Natuurlijk staat een dagje Maastricht op het programma en een bezoek aan Nederlands oudste toeristenstadje Valkenburg. En voor wie zich even in een heel andere wereld wil wanen: binnen een half uur zit je middenin de Belgische Ardennen.

Vakantiehuizen in Zuid-Limburg

FAQ

Liggen de vakantiehuizen van Belvilla op een vakantiepark?

Van de ruim 3.000 vakantiehuizen die Belvilla in Nederland verhuurt, bevinden zich een kleine 2.000 op een vakantiepark. De Belvilla vakantieparken zijn er in allerlei soorten, van kleinschalige parken in een natuurgebied tot grote vakantieparken met allerlei voorzieningen.

Mag de hond mee in een vakantiehuis?

In meer dan de helft van onze vakantiehuizen is je hond welkom. Klik bij de filters in de kolom aan de linkerkant op huisdieren, en alle huisdiervriendelijke vakantiehuizen worden getoond.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!