Vakantiehuis Zakynthos

Alle bestemmingen op Zakynthos

Alle vakantiehuizen op Zakynthos

Uw huis verhuren

Aanmelden

Zakynthos: veelzijdig Grieks eiland met een prachtige natuur

Zakynthos: toplocatie in Griekenland

Het Griekse Zakynthos is een Ionisch eiland dat bekend staat om zijn prachtige natuur, unieke snorkellocaties en romantische strandjes. Aan de westkant van het eiland vormen kalkachtige rotsen een adembenemend en grillig landschap. Zakynthos kent een oppervlakte van ongeveer 406 km² en is hiermee het derde grootste Ionische eiland. Op het eiland komt u zowel Griekse als Italiaanse invloeden tegen in de vorm van kerken en musea. Wanneer u een vakantiehuis op Zakynthos boekt, bent u verzekerd van een veelzijdig verblijf waarin zowel cultuur, kunst, natuur als zon, zee en strand aan bod komen. Bent u daarnaast ook een echte Bourgondiër, dan zal Zakynthos u zeker bevallen.

Kies een vakantiewoning aan de stranden van Zakynthos

Er zijn zowel zandstranden als kiezelstranden te vinden op Zakynthos. De meeste stranden zijn gelegen in het zuidoosten van het eiland en de vakantiehuizen op Zakynthos in deze regio zijn dan ook erg in trek bij gezinnen met kinderen of zonaanbidders. Navagio is het bekendste strand op het eiland. Dit witte kiezelstrand met een azuurblauwe zee oogt als een pareltje en is de ideale plek om tot rust te komen. De grote blikvanger is een scheepswrak dat hier aangespoeld ligt en heel wat kijklustigen trekt. Verschillende stranden worden door zeeschildpadden als broedplaats gebruikt. Deze laat u als toerist beter met rust zodat de dieren in alle rust kunnen broeden.

Ontdek het uitgaansleven op Zakynthos

Bent u op zoek naar een vakantiebestemming die 's nachts ook iets te bieden heeft, dan is een huisje op dit eiland zeker een aanrader. Het nachtleven op Zakynthos is, net zoals het eiland zelf, veelzijdig en gevarieerd. Iedere badplaats heeft zijn eigen aanbod dat gaat van bars tot disco's en modieuze clubs. Zowel wanneer u rustig wil genieten bij een lekkere cocktail als wanneer u een hele nacht uit de bol wil gaan, zult u hier uw gading vinden. De muziek verschilt per gelegenheid. In de ene bar hoort u hits uit de jaren 70 of 80, in de andere voeren trance en hip hop de boventoon. De clubs spelen vooral de modernere dance zodat de dansvloer een hele nacht lang vol staat.

Snorkelen tijdens je vakantie op Zakynthos

Voor de fervente snorkelaar is een appartement op Zakynthos een droom die uitkomt. Het eiland wordt omgeven door helblauw water dat een rijk zeeleven herbergt. Wie met een snorkel langs de kustlijn zwemt, komt de mooiste taferelen tegen. De meest indrukwekkende zijn de grote Caretta Caretta zeeschildpadden die op verschillende plaatsen op het eiland broeden. Om deze zeldzame dieren de nodige bescherming te bieden, werd het National Marine Park opgericht op het eiland. De schildpadden zijn gewend aan toeristen en al snorkelend kunt u probleemloos tot enkele meters in hun buurt komen. Een onderwatercamera is zeker een must have wanneer u een vakantiehuisje op dit eiland boekt.

Bezoek de vele bezienswaardigheden van Zakynthos

Een appartement op Zakynthos is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf vol interessante uitstapjes. Gaat u een dag de stad in, dan moet u zeker een kijkje nemen in het Venetiaanse Kastro en in een van de vele musea die Zakynthos rijk is. Daarnaast zijn de blauwe grotten of Kaap Skinari goed voor een onvergetelijke ervaring. Voor een adembenemend zicht over het eiland trekt u naar Giri. Dit kleine dorpje vol oude windmolens is het hoogst gelegen op het eiland. Ook het traditionele bergdorpje Keri zal u zeker bevallen met zijn charmante uitstraling. Houdt u meer van water en zand, dan mag Porto Limniona niet op uw lijstje ontbreken. Vanuit dit haventje vertrekken verschillende boottochten die u meevoeren naar een van de prachtige verlaten stranden van Zakynthos.

Een sportieve vakantie op Zakynthos

Sportievelingen kunnen op Zakynthos terecht voor een snorkel-, zwem-, wandel- of fietsvakantie. Daarnaast behoort ook duiken tot de mogelijkheden wanneer u een actieve vakantie wilt. Vanuit uw villa kunt u het eiland te voet ontdekken langs een van de vele aangegeven wandelpaden. U loop door een prachtige, aparte natuur en langs authentieke dorpjes. Er zijn zowel kleine wandelingen die u ook met kinderen kunt doen, als lange tochten waarbij enige ervaring wel gewenst is. Zit u liever op de fiets, dan is dit zeker ook een optie op het Griekse eiland.

Boek een appartement op Zakynthos nabij Kaap Skinari

Naast de zeeschildpadden zijn de Blauwe grotten op Zakynthos wellicht het meest spectaculaire van alles wat hier te vinden valt. De grotten, Kaap Skinari genaamd, zijn ontstaan door de wisselwerking tussen de zee en de kalkrotsen die dit deel van het eiland vormen. De grootste grot ligt vlak onder een vuurtoren. Wanneer u een bungalow op Zakynthos huurt, is een excursie naar deze grotten een onmisbare uitstap.

Alle vakantiehuizen op Zakynthos