+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Een vakantiehuis bij het Weerribben-Wieden Nationaal park

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


De mooiste vakantiehuizen bij het Weerribben National Park

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van het Weerribben-Wieden Nationaal park waar je samen met je familie, vriendengroep, sportteam of collega's kunt genieten van een onbezorgde vakantie? Bekijk dan het aanbod van Belvilla, met vakantiehuizen verdeeld over de plaatsen rondom het park. Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met prachtig uitzicht over heuvellandschappen, of liever een appartement in een bruisend centrum van een stad Belvilla heeft het allemaal.

Nationaal park Weerribben

In Overijssel vaar je door het grootste ven van Noordwest-Europa. Het landschap is hier zowel mooi als interessant, als het product van honderden jaren interactie tussen mens en natuur. Vanaf de jaren 1300 tot aan de Tweede Wereldoorlog werd het gebied gebruikt voor turfwinning, met achterlating van kanalen en plassen, en lange stroken land waar het veen werd gelegd om te drogen. Je kunt dit gebied het beste ontdekken per kano, roeiboot of elektrische boot, die je in Giethoorn kunt huren. Op je tocht drijf je langs knusse turfwerkershuisjes in het charmante waterdorpje Dwarsgracht. Van april tot oktober vertrekken er rondvaartboten vanuit het bezoekerscentrum in Wieden, onder leiding van een gids die je van alles verteld over de dieren en planten die je tegen komt.

Vakantiehuizen in Steenwijk

Vakantiehuis Meppel

Als je tijdens je vakantie graag het Weerribben Nationaal park wilt combineren met Giethoorn en een bruisende stad, dan is vakantiehuis in Meppel een goed idee. Belvilla heeft ruim 550 vakantiehuizen in Meppel, deze vind je onder andere op vakantieparken, in een landelijke omgeving of heerlijk langs het meer. Met de mooie grachten, sfeervolle pleinen en leuke winkels is Meppel echt een gezellige stad om te bezoeken. Meppel wordt ook wel het Moken van het noorden genoemd, door de aanwezigheid van grachten als de Prinsengracht, Keizersgracht en de Heerengracht.

Vakantiehuizen in Meppel

Vakantiehuis Ossenzijl

Aan de noordzijde van het Weerribben-Wieden Nationaal Park vind je het authentieke dorpje Ossenzijl. Het dorp heeft maar 550 inwoners en is omringd met allemaal vakantieparken en vakantiewoningen, gericht op bezoekers voor het Nationaal park en Giethoorn. Wat kenmerkend is van dit gebied is dat er veel watervilla's te huur zijn om samen met je reisgezelschap te genieten van een vakantiehuis aan het water. Hierbij kun je denken aan een luxe vakantiewoning in een moderne stijl of een boerderij met een rietdak voorzien van een privéwellness en grote omheinde tuin. Je kunt vanuit het vakantiehuis op de fiets de omgeving verkennen, fiets- en wandelpaden in overvloed.

Vakantiehuizen in Ossenzijl

Vakantiepark Giethoorn

Dat Giethoorn een van de mooiste, dromerige dorpjes van Nederland is, zal je niets verbazen. Giethoorn is volledig autovrij en de aanwezigheid van de sfeervolle waterwegen, houten bruggetjes en middeleeuwse huizen trekt ieder jaar veel bezoekers. Het wordt dan ook niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. De beste manier om Giethoorn te ontdekken is door het huren van een boot of door het huren van een fiets. Belvilla biedt ruim 300 vakantiewoningen aan op een vakantiepark in Giethoorn. Door alle gemakken en voorzieningen die zowel aanwezig zijn in het vakantiehuis als het vakantiepark kun je optimaal genieten van een welverdiende vakantie.

Vakantieparken Giethoorn

Veelgestelde vragen vakantiehuis Weerribben-Wieden Nationaal Park

Waar liggen de Weerribben in Nederland?

Met een oppervlakte van 35km2 is Weerribben onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is gelegen in het noordwesten van Overrijssel in de gemeente Steenwijkerland.

Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in de omgeving van de Weerribben?

Belvilla heeft ruim 750 vakantiewoningen in de omgeving van de Weerribben.

Wat zijn bezienswaardigheden in de omgeving van de Weerribben?

Het nationaal park Weerribben-Wieden en Giethoorn zijn echte trekpleisters in dit gebied.

Wat is de beste reistijd voor Weerribben-Wieden Nationaal park?

De maanden juni tot en met september zijn de beste tijd om Weerribben te bezoeken.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!