Vakantiehuis Waddeneilanden

Alle vakantiehuizen op de Waddeneilanden

Top bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Bijzondere flora en fauna!

Het breedste strand van Europa

Terug in de tijd

Authentieke cranberry's

Aanmelden

Waddeneilanden

Waddeneilanden: een bijzonder stukje Nederland voor een aangename vakantie

Met een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst kunnen wij in Nederland terecht trots zijn op de Wadden. Dit uniek stuk natuurgebied en ecosysteem in de wereld biedt ook nog eens fantastische vakantiemogelijkheden op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter, maar allemaal hebben ze prachtige stranden. Het kleinste eiland Schiermonnikoog heeft zelfs het breedste strand van Europa. Liefhebbers van de zee gaan graag uitwaaien op de Waddeneilanden. Rustzoekers reizen bijvoorbeeld naar het bijna autoloze Vlieland of Schiermonnikoog. Ook Terschelling is een geliefd eiland voor natuuraanbidders. Ameland en Texel trekken met hun zomerse uitgaansleven bezoekers die graag van zon, zee en plezier genieten. Daarbij zijn er op de Waddeneilanden veel evenementen die een reis ernaartoe extra waardevol maken. In ieder geval is een vakantiehuis op de Waddeneilanden voor iedere soort vakantie geschikt: of u nu even wilt bijkomen van de drukte of juist de gezelligheid opzoekt. Bovendien heeft ieder jaargetijde zijn charme, zo ook op de Waddeneilanden. Fiets in de herfst door de mooi gekleurde bossen, wandel in de winter door de besneeuwde duinen, zie de natuur ontluiken en de lammetjes dartelen in de lente en zwem in de zomer in de zee. Eigenlijk kunt u gewoon ieder seizoen op vakantie naar de Waddeneilanden!

Op vakantie in een huisje op de Waddeneilanden: strand, natuur én bezienswaardigheden

Een verblijf in een vakantiepark op de Waddeneilanden is ideaal om lekker te ontspannen. Wilt u wat nieuws leren en interessante dingen zien? Ook dan zijn de Waddeneilanden de juiste bestemming voor u. Op het grootste Waddeneiland, Texel, vindt u een knalrode vuurtoren. Met zijn 35 meter hoogte is hij al vanaf verre afstand te zien. Vanuit de vuurtoren hebt u een mooi uitzicht en is het bij helder weer zelfs mogelijk om Terschelling te spotten. Nog een interessante vuurtoren vindt u op Terschelling zelf. Het is de meer dan 400 jaar oude Brandaris die daarmee de oudste vuurtoren van Nederland is. U kunt in deze toren niet naar boven klimmen, maar met zijn imposante verschijning van meer dan vijftig meter hoogte is hij de moeite waard om ook van een afstand te bewonderen. Wie graag zeehonden van dichtbij wil zien en van alles wil ontdekken over de natuur van de Waddeneilanden moet zeker naar Ecomare op Texel. Maak ook meteen een lange wandeling in het duingebied achter dit museum. Gaat u liever zeehonden in het wild spotten? Verlaat dan uw vakantiehuis op de Waddeneilanden voor een speciale boottocht die u meeneemt naar de zandbanken waarop deze dieren vaak liggen te luieren. Voor meer informatie over de geschiedenis van de Waddeneilanden kunt u op Ameland terecht. Hier zijn verschillende musea zoals het cultuurhistorisch museum Sorgdrager met antieke Amelander meubels. Of ga tijdens uw vakantie op de Waddeneilanden naar het Landbouw-Juttersmuseum op Ameland en ontdek hoe de mensen hier vroeger leefden.

Bezoek een van de evenementen tijdens een weekendje weg op de Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden worden jaarlijks allerlei evenementen georganiseerd. Wilt u erbij zijn? Dan moet u zorgen dat u op tijd uw vakantiehuis boekt, want de evenementen worden vaak massaal bezocht. Zo is het raadzaam om vakantiehuizen ver van te voren te bespreken als u het Oerol-festival op Terschelling wilt bijwonen. Tijdens dit festival staat Terschelling compleet in het teken van theater, muziek en dans, en worden tal van voorstellingen gegeven verspreid over het eiland. Een heel ander soort evenement is de Nationale Reddingbootdag op Ameland. Dan kunt u kennismaken met het werk van de helden die mensen uit zee redden. Voor mensen met lef wordt een verblijf in een van de vakantiehuizen op Texel extra uitdagend met de Nieuwjaarsduik. Durft u het aan om op 1 januari vanop het strand op Texel de zee in te duiken? In ieder geval wacht er een warme douche van het vakantiehuis op u als beloning.

Activiteiten: van wandelen op Schiermonnikoog tot en met golfen op Vlieland

Een vakantie in een van de vakantiehuizen op de Wadden biedt ook allerlei mogelijkheden om te sporten. Iets wat echt bij de Wadden hoort is wadlopen. Het is goed voor de beenspieren en als u het doet onder begeleiding van een gids, dan leert u van alles over de natuur van de Waddenzee. Verder bieden alle eilanden goede opties om te wandelen, fietsen, paardrijden, watersporten en golfen. U hoeft dus enkel een van de vakantiehuizen te kiezen op het eiland dat het best bij uw wensen past. Is dat het grote ruime Texel met zijn vele schapen? Het pure rustige Vlieland? Het gezellige Terschelling met zijn populaire Oerol-festival? Ameland met zijn goede faciliteiten voor watersporters? Of wordt het Schiermonnikoog dat een groot nationaal park is? Of boek vakantiehuizen op alle Waddeneilanden voor iedere keer een unieke vakantie in een bijzonder stukje Nederland.

Alle vakantiehuizen op de Waddeneilanden