Vakantiehuis Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn prachtig. Of u nu op zoek bent naar een actieve vakantie, lekker wilt luieren aan het strand of juist wilt genieten van de natuur er is voor iedereen wat te doen. In alle seizoenen zijn de Waddeneilanden bijzonder om te bezoeken. Wij hebben een breed aanbod aan vakantiehuisjes en villa’s op de Waddeneilanden. Weet u al of u dit jaar kiest voor een vakantie op een van de Waddeneilanden?

Lees meer

Alle bestemmingen op de Waddeneilanden

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen
Alle vakantiehuizen op de Waddeneilanden

Uw huis verhuren

Top bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Bijzondere flora en fauna!

Het breedste strand van Europa

Terug in de tijd

Authentieke cranberry's

Aanmelden

Waddeneilanden

Waddeneilanden: een bijzonder stukje Nederland voor een aangename vakantie

Met een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst kunnen wij in Nederland terecht trots zijn op de Wadden. Dit uniek stukje natuurgebied in de wereld biedt ook nog eens fantastische vakantiemogelijkheden op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. 5 eilanden dus 5 keer zo veel te ontdekken! Ieder eiland heeft zijn eigen karakter, maar allemaal hebben ze prachtige stranden. Het kleinste eiland Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. Liefhebbers van de zee gaan graag uitwaaien op de Waddeneilanden. Rustzoekers reizen graag naar het bijna autoloze Vlieland of Schiermonnikoog. Ook Terschelling is een geliefd eiland voor natuuraanbidders. Ameland en Texel trekken met hun zomerse uitgaansleven bezoekers die graag van zon, zee en plezier houden.

Of u nu even wil bijkomen van de drukte of juist de gezelligheid opzoekt. Een vakantiehuis op een van de Waddeneilanden is voor iedere soort vakantie geschikt. De Waddeneilanden zijn in elk seizoen leuk om te bezoeken. Fiets in de herfst door de mooi gekleurde bossen, wandel in de winter door de besneeuwde duinen, zie de natuur bloeien en de lammetjes dartelen in de lente en zwem in de zomer in de zee. Dit is allemaal te doen vanuit uw vakantiehuisje op de Wadden.

Strand, natuur én bezienswaardigheden vanuit uw vakantiehuisje

Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis op de Waddeneilanden kunt u lekker ontspannen. Wilt u liever op ontdekking? Ook dan zijn de Waddeneilanden de perfecte bestemming voor u. Op het grootste eiland, Texel, vindt u een knalrode vuurtoren. Met zijn 35 meter hoogte is hij al vanaf verre afstand te zien. Met helder weer is het zelfs mogelijk om Terschelling te spotten! Een andere mooie vuurtoren vindt u op Terschelling. Deze vuurtoren is meer dan 400 jaar oud en is daarmee de oudste vuurtoren in Nederland.

Er is ook veel te bewonderen als het gaat om natuur. Wie graag zeehonden van dichtbij wil zien en van alles wil ontdekken over de natuur op de Waddeneilanden, moet zeker naar Ecomare op Texel. Maak dan ook meteen een prachtige wandeling in het duingebied achter het museum. Gaat u liever zeehonden in het wild spotten? Neem dan vanuit uw vakantiehuis een speciale boottocht die u meeneemt naar de zandbanken waarop de zeehonden vaak liggen te luieren.

Geschiedenisliefhebbers kunnen op Ameland hun hart ophalen. Hier zijn verschillende musea zoals het cultuurhistorisch museum Sorgdrager met speciale antieke Amelander meubels. Of bezoek het Landbouw-Juttersmuseum en ontdek hoe mensen hier vroeger leefden. Al deze activiteiten zijn makkelijk te bereiken vanuit uw vakantiehuisje op een van de prachtige Waddeneilanden.

Bezoek een van de evenementen tijdens een weekendje weg op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een populaire bestemming waar jaarlijks allerlei evenementen georganiseerd worden. Wilt u dat eens meemaken? Dan moet u zorgen dat u op tijd uw vakantiehuisje boekt. De evenementen worden vaak massaal bezocht. Zo is er bijvoorbeeld het Oerol-festival op Terschelling. Tijdens dit festival staat Terschelling compleet in het teken van theater, muziek, dans en worden er verschillende voorstellingen gegeven over het hele eiland.

Een heel ander soort evenement is de Nationale Reddingbootdag. Dit event vindt plaats op alle eilanden. Vooral op Ameland is het dan erg druk. Tijdens dit Evenement kunt u kennismaken met het werk van de reddingsbrigade.

Een vakantiehuisje op de Waddeneilanden voor een actieve vakantie

Een vakantie op de Wadden biedt ook verschillende mogelijkheden om te sporten. Iets wat u echt moet doen op de Wadden is wadlopen. Het is erg goed voor de beenspieren en als u het doet onder begeleiding van een gids, dan leert u van alles over de natuur van de Waddenzee. Verder bieden alle eilanden goede opties om te wandelen, fietsen, paardrijden, watersporten en golfen. U hoeft zich dus niet te vervelen. Het enigste wat u nog moet doen is het kiezen van een vakantiehuis op het eiland dat het beste bij u past. Is dat het grote ruime Texel met zijn vele schapen? Het pure rustige Vlieland? Het gezellige Terschelling met zijn populaire Oerol-festival? Ameland met zijn goede faciliteiten voor watersporters? Of wordt het Schiermonnikoog dat een groot nationaal park is? Op elk eiland is er genoeg aanbod.

Alle vakantiehuizen op de Waddeneilanden