Vakantiehuis Ticino

Alle bestemmingen in Ticino

Alle vakantiehuizen in Ticino

Uw huis verhuren

Aanmelden

Ticino

Ticino (Tessin), vernoemd naar de gelijknamige rivier, is het zuidelijkste gebied van Zwitserland en maakt samen met een deel van regio Graubünden (Grigioni) deel uit van het zogenaamde Svizzera Italiana (Italiaanssprekend Zwitserland).

Ontdek de rust in Ticino vanuit je vakantiehuis

Ticino is een ideaal wandelgebied, dat nog bij weinigen bekend is. De bergdalen Valle Maggia, Valle Verzasca en Valle Blenio zijn erg geliefd bij bergwandelaars.De wat meer toeristische gebieden zijn te vinden rondom de meren Lago Maggiore en Meer van Lugano, vooral nabij de plaatsen Ascona, Locarno en Lugano. Op enkele plaatsen in de Tessiner bergwereld kan op bescheiden schaal gewintersport worden.

Vakantiehuizen in Ticino zijn zeer geschikt voor natuurliefhebbers

De eerste indruk die Ticino, zoals deze streek door de lokale bevolking wordt genoemd, is niet bepaald aantrekkelijk, maar niets is minder waar! Binnen enkele kilometers van de Gotthard-snelweg bevind je je al in een waar Himalayarijk. Zelfs in deze tijden zijn sommige primitieve dorpjes in deze omgeving alleen te voet te bereiken. Maak direct vanuit je vakantiehuis in Ticino de mooiste wandelingen.

Bezienswaardigheden in de omgeving vanuit je vakantiehuis in Ticino

Zoek je liever wat meer drukte op? Dat kan ook! Enkele van de meest bezienswaardige plaatsen van Ticino zijn de hoofdstad Bellinzona, met zijn prachtige kastelen, Locarno, het authentieke bergdorp Corippo in het Valle Veszasca en Morcote aan het Meer van Lugano.

Alle vakantiehuizen in Ticino