+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Šibenik en omgeving

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Šibenik en omgeving

Een vakantie in Šibenik

Je eigen vakantiehuis in het hart van de Adriatische kust; de regio Šibenik. De regio Šibenik bestaat uit drie delen; het kustgebied met in het midden de prachtige stad Šibenik, een eilandengebied met de eilanden Murter, Prvić, Kaprije, Žirje, Zlarin en Krapanje en tenslotte het uitgestrekte achterland. Binnen het archipel liggen maar liefst 249 kleine eilandjes in de schitterende blauwe zee. Naast de diverse en indrukwekkende natuurpracht, is de regio Šibenik ook zeer rijk aan cultuurmonumenten. De regio is in het bezit van 11 middeleeuwse burchten, 230 monumenten en 600 archeologische vindplaatsen. Kies nu je ideale vakantiehuis uit ons aanbod vakantiehuizen in Šibenik! Ga voor een luxe appartement dicht bij de zee en met uitzicht op het natuurpark. Of juist voor een idyllisch vakantiehuis in het schitterende achterland. Je vakantie in Šibenik kan beginnen!

Ontdek de cultuur vanuit je vakantiehuis in Šibenik

Krijg het echte Kroatische gevoel tijdens je vakantie in Šibenik. De regio barst van bijzondere en indrukwekkende bouwwerken! De archeologische monumenten zijn de stille getuigen uit de Romeinse en Vroegmiddeleeuwse periode. Het meest bekende en waardevolste monument is de Sint Jacobuskathedraal van Šibenik. Deze kathedraal straalt gotische en renaissance sferen uit. Enkele tips voor je vakantie in Šibenik zijn het Franciscanenklooster op Visovac en het Grieks-orthodoxe klooster van Krka in de canyon-kloof van de rivier Krka. Verspreid over de regio liggen talloze forten, waarvan er 3 monumentaal zijn. Naast de bekende stad Šibenik, herbergt het gebied vele pittoreske dorpjes zoals Skradin en Sepurine. Ieder dorpje kent een eigen charme en karakter. Beleef de cultuur van de Kroaten tijdens je vakantie in Šibenik!

Je vakantie in Šibenik vol met natuurschoon

De regio Šibenik barst van divers natuurpracht en praal. Rondom het stroomgebied van de rivier de Krka ligt het nationale park Krka. De rivier van maar liefst 72 km lang, ontspringt aan de voet van het Dinarisch gebergte bij de plaats Knin. Door een bijzonder karstlandschap waant de rivier zich een weg naar zee. Op weg naar de zee heeft de rivier het karstlandschap diep ingevreten, waardoor er indrukwekkende watervallen ontstaan zijn. Het wilde water mondt uit in een groot meer dat een van de mooiste plekken van de streek te noemen is. Ten zuiden van het meer liggen de watervallen Skradinski Buk, de meest bezochte en spectaculaire van het park. Het park is zo mooi vanwege de bijzondere flora en fauna. In totaal zijn er 840 plantensoorten,18 vissoorten, velen soorten vogels en reptielen te vinden.

Je vakantiehuis in Šibenik als startpunt

Voor de watersporters (met name de zeilers en surfers) en duikers is deze bestemming hét paradijs! Vanuit je vakantiehuis in Šibenik beleef je een heerlijke vakantie aan het water. De regio staat voornamelijk bekend om het uitgestrekte kustgebied. Een heerlijk dagje strand tijdens je vakantie in Šibenik zit er dus wel in! Dankzij een uitgebreid netwerk van verbindingen tussen de eilanden en het vasteland is dit een ideale manier om de eilanden te ontdekken. Het kustgebied is zeer geschikt voor mooie wandel- en fietstochten. Vergeet vooral je fototoestel niet mee te nemen want je komt mooie plaatjes tegen! Je vakantiehuis in Šibenik is het ideale vertrekpunt voor een sportief dagje weg!

Alle vakantiehuizen in Šibenik en omgeving

Veelgestelde vragen over een vakantie in Šibenik

Belvilla heeft op dit moment rond de 60 vakantiehuizen in de omgeving van Šibenik

Belvilla heeft op dit moment rond de 60 vakantiehuizen in de omgeving van Šibenik

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van Sibenik?

- Nationaal park Krka
- De watervallen van Skradinski Buk
- De pittoreske dorpjes Skradin en Sepurine
- De eilanden Murter, Prvić, Kaprije, Žirje, Zlarin en Krapanje
- Het uitgestrekte achterland

Wat zijn de leukste activiteiten in de omgeving van Šibenik?

- Bezoek de Sint Jacobuskathedraal in Šibenik
- Zeilen en surfen
- Bezoek een van de 249 eilandjes
- Bezoek het Franciscanenklooster op Visova
- Aquapark Dalmatia

Hoe kan ik Šibenik het beste bereiken?

Het vliegveld van Split ligt op een klein uurtje rijden van Šibenik. Uiteraard kun je ook met de auto naar Šibenik, maar dan ben je een flinke tijd onderweg. De afstand vanaf Utrecht bedraagt bijna 1.700 km.

Wat is de beste reistijd voor Šibenik?

Van april tot en met oktober kun je goed terecht in Šibenik. De warmste maanden van juli en augustus. De temperaturen liggen dan rond de 25°C.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!