Vakantiehuis Rhodos

Alle bestemmingen op Rhodos

Alle vakantiehuizen op Rhodos

Uw huis verhuren

Aanmelden

Rhodos

Santorini: de ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie in Griekenland

Ontdek het wondermooie Cycladen-eiland Santorini in Griekenland, wellicht een van de meest bijzondere Griekse eilanden. Dit eiland ontstond in 1500 voor Christus na een zware vulkaanuitbarsting en kent als gevolg hiervan een gevarieerd en indrukwekkend landschap vol vulkaanrotsen. Tussen deze rotsen vormen kleine kerkjes met helblauwe koepels en witte huisjes een uniek contrast dat door menig toerist op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Wanneer u dus een vakantie in Santorini hebt geboekt, mag u zeker niet vergeten uw fototoestel mee te nemen. Mede door de vele mogelijkheden op het gebied van fotografie zijn vakantiehuizen in Santorini erg in trek bij toeristen van over de hele wereld. Maar dat is lang niet het enige wat dit Griekse eiland te bieden heeft.

Bezoek de vele kerken op Santorini

Waar op Santorini uw vakantiewoning ook gelegen is, de kans dat er een kerk in de nabijheid staat, is bijzonder groot. Santorini telt meer dan 250 kerken die her en der over het eiland verspreid liggen. Doordat ze op verschillende tijdstippen gebouwd zijn, is er een grote variatie in kleur, vorm en maat. Een aantal kerken is omwille van hun geschiedenis of ligging zeker een bezoekje waard. Zo verdient de Panagia Episkopi in Mesa Gonia zeker uw speciale aandacht. Deze kerk staat symbool voor de traditionele architectuur van het eiland en is een ware inspiratiebron voor zijn bewoners. Daarnaast mogen ook de orthodoxe en katholieke kathedraal in Fira niet ontbreken op uw lijstje met bezienswaardigheden. Zij bieden zicht op de prachtige caldera. In Imerovigli ten slotte biedt ook de Agios Georgios u een adembenemend uitzicht over Santorini.

Relaxen op Santorini in een van 'hot springs' of op het strand

Bent u voor langere tijd op vakantie in Santorini, dan zijn de 'hot springs' op het eiland Neo Kameni een aanrader. U kunt deze warme bronnen bereiken per boot. Ze bieden een dag heerlijke rust in zalig water of een heus modderbad. Sommige bronnen zijn niet te bereiken met de boot en in dat geval moet u een eindje zwemmen om ervan te kunnen genieten. Een andere manier om te relaxen in Santorini is een bezoek te brengen aan een van de vele stranden. De meeste stranden op dit eiland zijn donker gekleurd en strekken zich uit in zowel breedte als lengte. Wie van zonnebaden houdt, kiest bij voorkeur een vakantiehuis in Santorini dat nabij Perissa of Kamari is gelegen. Verder is ook het rode strand van Kokkini een echte trekpleister in de zomermaanden. Wanneer u met kinderen reist, zijn de stranden ideaal voor hen om naar hartenlust te spelen.

Archeologie op Santorini

Ook wanneer u gefascineerd bent van geschiedenis zult u volop genieten van een vakantiehuis in Santorini. Op het eiland bevindt zich de site 'Ancient Thira' op de Mesa Vouna. Deze archeologische plek kunt u zowel individueel bezoeken als met een gids die u volop informatie kan geven over het ontstaan van de plek. De ruïnes die hier staan, dateren uit de Hellenistische periode en voeren u mee naar de tijd van de Proletariërs. Naast tempels en heiligdommen zijn er onder meer overblijfselen van een theater, een gymnasium, baden en een kerk. U kunt de site bereiken met een wagen of bromfiets, maar wie niet opziet tegen een fikse tocht kan vanuit zijn appartement in Santorini naar Ancient Thira wandelen. Een andere archeologische bezienswaardigheid in Santorini is Akrotiri. Deze trekpleister bestaat uit de restanten van een Minoïsche stad en wordt als een van de meest indrukwekkende en belangrijkste vindplaatsen van de Egeïsche Zee beschouwd.

Santorini vanuit een bungalow in Pyrgos

Houdt u van nauwe straatjes, een mooie zonsondergang, gezellige drukte en rustieke restaurants, dan is een vakantiehuisje in Pyrgos de juiste keuze voor u. Deze toeristische plaats was vroeger de hoofdstad van Santorini en is vandaag een van de meest populaire plekken die het eiland kent. Erg in trek is de wandeling doorheen Pyrgos naar 'Kastelli'. Dit Venetiaanse fort is een van de vijf forten die op Santorini gebouwd zijn en staat garant voor een spectaculaire zonsondergang. Ook de andere vier forten trekken elke avond een massa mensen aan. In het centrum van de stad vindt u verschillende kleine restaurants waar u zowel een internationale als Griekse kaart voorgeschoteld krijgt. Wilt u lekker tafelen in Santorini voor u terugkeert naar uw huisje, dan kunt u dat hier zeker doen.

Traditionele vissersdorpjes in Santorini

Aan vissersdorpjes geen gebrek op dit Griekse eiland. Een huisje in Vlychada geeft u de kans om te proeven van de eeuwenoude tradities die de vissersdorpen rijk zijn. Daarnaast zijn ook de zandrotsen in Vlychada met hun grillige vormen een lust voor het oog. Wie hier een villa huurt, krijgt een verblijf vol authenticiteit, gastronomie en schoonheid gepresenteerd. Van vergezichten tot culinaire hoogstandjes en voldoende rust om eens helemaal te ontspannen.

Alle vakantiehuizen op Rhodos