Vakantiehuis Polen

Een vakantiehuis in Polen biedt vele mogelijkheden. Van een ontspannen strandvakantie aan de Baltische kust of Oostzee tot rust en ruimte tijdens een boerderijvakantie op het Poolse platteland. Een cultuurvakantie langs monumenten en Poolse steden zoals Krakau, Gdansk, Warschau.

Lees meer

Alle regio's in Polen

Bekijk alle bestemmingen

Uw huis verhuren

Aanmelden

Top bezienswaardigheden in Polen

Laat u verrassen door het Drawa National Park

Genoeg te zien en te doen in prachtig Krakau

Skiën, fietsen en vooral genieten in het Reuzengebergte

Op zoek naar 250 dwergen in de straten van Wroclaw

Vakantiehuis Polen

Of een sportieve wandelvakantie, met tochten door de mooiste natuurgebieden in Polen! Wie extra voordelig op vakantie naar Polen wil gaan kan kiezen voor een last minute vakantiehuis. Met het ruime aanbod aan geschikte vakantiehuizen met de hond hoeft ook je trouwe viervoeter niet thuis te blijven tijdens een vakantie in Polen in 2020. Polen is ook goed bereikbaar met de auto. Door te kiezen voor een autovakantie naar Polen ontdekt u alle mooie stukjes van het land.

Vakantiehuizen in Polen

Maak kennis met de verschillende regio’s en landschappen vanuit een vakantiehuis in Polen. Geniet van vele faciliteiten met een verblijf op een vakantiepark of kies voor een indrukwekkende stedentrip. Afhankelijk van waar je vakantiehuis zich bevindt, geniet je van de rust en puurheid van het platteland, vermaak je je aan een recreatiemeer, of geniet je van een heerlijke strandvakantie. Ga ook eens fietsen of wandelen in de omgeving of in één van de natuurparken, en maak een uitstapje naar de stad voor een heerlijke middag vol cultuur en winkelplezier. Vergeet niet te proeven van de lokale keuken in één van de pittoreske dorpjes. Of probeer zelf een typisch Poolse maaltijd te bereiden in de keuken van je vakantiehuis in Polen.

Geniet van een vakantie vol natuur in Polen in 2020

Een vakantiehuis in Polen geeft de mogelijkheid tot eindeloze wandeltochten. De wisselende natuur is een echte trekpleister voor Polen. Met maar liefst 23 nationale parken, die samen 300,000 hectare beslaan kijk je hier je ogen uit. De parken hebben elk een heel eigen karakter van wandelende zandduinen (Slowinski Nationaal Park), oerbossen (Babiogórski en Bialowieza Nationaal Park), bergen, rotspartijen met ketelvormige dalen die uit de ijstijd stammen (Karkonoski Nationaal Park), meren, veen- en moerasgebieden (Poleski Nationaal Park), holen en grotten tot ravijnen en rotsformaties (Ojcowski Nationaal Park). Acht parken staan dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst als “World Biosphere Reserve”, wegens hun unieke flora en fauna. Het Bialowieza Nationaal Park staat tevens op de lijst van Wereld Cultuur Erfgoed, en is bekend om zijn ongerepte oerbos en de vrij in het wild levende wisents (grootste zoogdieren van Europa). Via gemarkeerde wandelpaden kan de wandelliefhebber genieten van al dit indrukwekkende natuurschoon. Ontdek het vanuit één van onze vakantiehuizen in Polen!

Bezienswaardigheden in Polen

Vanuit je vakantiehuis in Polen is er altijd wel een bezienswaardigheid te bezoeken voor de cultuur- en historieliefhebber. Maar liefst 19 monumenten staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO: waar onder de historische centra van Kraków, Warszawa, Torun en Zamosc. De 13e eeuwse zoutmijn in Wieliczka (nog steeds in werking), het voormalige concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau, Malbork, het grootste Middeleeuwse kasteel van Europa en het Bernardijnenklooster in Kalwaria Zebrzy.

Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van het land en ontdek het indrukwekkende landschap vanuit een vakantiehuis in polen in een vakantie van 2020.

Alle vakantiehuizen in Polen