Vakantiehuis Poitou-Charentes

Alle vakantiehuizen in Poitou-Charentes

Uw huis verhuren

Aanmelden

Poitou-Charentes

Tijdens je verblijf in je vakantiehuis in Poitou-Charentes geniet je van de heerlijke zandstranden aan de Atlantische kust in het westen van Frankrijk. Deze vriendelijke streek met zijn rustige karakter biedt prachtige natuur met schitterende fiets- en wandelroutes. Voor de kust liggen een aantal eilandjes die zeker een dagtripje waard zijn. Het afwisselende landschap met bossen, stranden en recreatiemeren heeft meer dan genoeg te bieden voor iedereen die in een vakantiehuis in Poitou-Charentes verblijft.

Watersport en zandstranden bij je vakantiehuis in Poitou-Charentes

Brede zandstranden, kleine baaitjes en een relatief rustige zee maken de kust van Poitou-Charentes de perfecte bestemming voor zonaanbidders en gezinnen met jonge kinderen. Ook voor de watersporters is dit gebied ideaal: zeilen, surfen en kajakken, het is hier allemaal mogelijk. Een populaire badplaats aan deze kust is Royan, gelegen aan de monding van de Gironde. De badplaats Châtelaillon-Plage beschikt over een lang fijn zandstrand. Door de aanwezigheid van een waterpark, casino en een welnesscentrum zal zowel jong als oud zich prima vermaken tijdens een vaakntie in Poitou-Charentes.

Bezoek La Rochelle tijdens je vakantie in Poitou-Charentes

La Rochelle is niet alleen een belangrijke badplaats maar ook een sfeervolle havenstad met een grote plezierjachtenhaven en een oude haven met vissersbootjes, waar veel gezellige terrasjes en restaurantjes rondom liggen. De stad heeft een milieuvriendelijk karakter. Dit merk je bijvoorbeeld aan de verhuur van de gratis ‘gele fietsen’. Ook het bezienswaardige zeeaquarium doet mee aan deze eco-trend, het voorziet zichzelf van energie en er is een biologisch restaurant. Vanuit je vakantiehuis in Poitou-Charentes bezoek je gemakkelijk deze sfeervolle badplaats!

Ontdek de pittoreske eilandjes vanuit je vakantiehuis in Poitou-Charentes

Ga op ontdekkingstocht tijdens je vakantie in Poitou-Charentes! Voor de kust van La Rochelle liggen de vogelrijke (schier)eilandjes Île de Ré, Île d’Oleron en Île d’Aix. Neem de boot of de brug naar een van deze eilanden en geniet hier van de rust. Île de Ré met zijn typische witte huisjes geflankeerd door stokrozen heeft een aantal gezellige havenplaatsjes, brede zandstranden en zoutwinningsvelden. Île d’Oleron heeft eveneens uitgestrekte zandstranden, moerassen en bossen. Het kleinste eilandje Île d’Aix verken je het beste door een van de thema-wandelroutes te volgen. Fort Boyard, bekend van het gelijknamige televisieprogramma ligt in het water tegenover Île d’Oléron. Het fort is niet van binnen te bezoeken, maar je kunt het wel bewonderen vanaf een rondvaartboot of vanaf de ferry naar Île d’Oléron.

Verken het binnenland vanuit je vakantiehuis in Poitou-Charentes

De meeste vakantiehuizen in Poitou-Charentes liggen in het prachtige binnenland, nabij Poitiers. Verblijf hier in een luxe bungalow op een vakantiepark of in een gite in de bossen. Rivieren en recreatiemeren zorgen ook hier voor verkoeling en plezier. Actievelingen kunnen hier uitstekend mountainbiken, paardrijden of klimmen. Bezoek vanuit je vakantiehuis een van de steden in deze regio, zoals de oude hoofdstad Angoulême met zijn Romeinse vestingwerken. Nabij Angoulême ligt Cognac, uiteraard bekend van zijn gelijknamige drank. Bezoek hier eens een van de oude cognackelders. Een van de belangrijkste plaatsen in deze regio is Poitiers, een middeleeuwse universiteitsstad met schitterende kerken en een Romeins amfitheater. Duik snel in ons aanbod en boek je vakantiehuis in Poitou-Charentes!

Een vakantiehuis in Poitou-Charentes biedt voor ieder wat wils. Of je nu komt voor de rust en de natuur, de zee of een rivier, om te golfen of te mountainbiken, voor iedereen zijn er hier volop recreatiemogelijkheden. Boek nu de woning van je keuze en geniet van een heerlijke vakantie in je vakantiehuis in Poitou-Charentes!

Alle vakantiehuizen in Poitou-Charentes