Vakantiehuis in Overijssel | Belvilla vakantiehuizen
Alle vakantiehuizen in Overijssel

Je huis verhuren

Aanmelden

Overijssel

Overijssel: een stukje Nederland voor een dynamische vakantie

Voor een weekendje weg met een groep vrienden, een midweek met zijn tweeën of een lange vakantie met het hele gezin in een vakantiehuis in Nederland vind je daarvoor genoeg bestemmingen. Neem bijvoorbeeld de oostelijke provincie Overijssel. Hier kun je een vakantiehuis huren in de bossen, aan het water of temidden van het boerenland. Wil je ook nog even Duitsland bezoeken? Boek dan een van de vakantiehuizen in Salland of Twente in het oosten van Overijssel. Deze landstreken grenzen namelijk aan Duitsland. Verder ligt Overijssel tussen de Nederlandse provincies Gelderland, Drenthe, Flevoland en Friesland. Het landschap van Overijssel is voorzien van polders, meren en beken, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van het waterrijke Nederland. Erg populair voor een korte vakantie zijn de vakantiehuizen bij Giethoorn. Dit waterstreekdorp met zijn vele kanalen wordt ook wel Hollands Venetië genoemd. Ook zijn de vele gezellige Hanzesteden ideaal voor een citytrip. Of bezoek tijdens jouw vakantie in Overijssel het Nationaal Park Weerribben-Wieden waar je in alle rust een bijzondere en waterrijke natuur kunt ontdekken. In ieder geval biedt Overijssel tijdens een verblijf in een vakantiehuis genoeg bezienswaardigheden, attracties, sportieve activiteiten en uitgaansgelegenheden om voor alle personen een hele vakantie mee te vullen.

Bezienswaardigheden in Overijssel: geschiedenis en wetenschap voor nieuwsgierige personen

Een van de toppers onder de bezienswaardigheden in Overijssel is Giethoorn met zijn ruim 176 bruggetjes. Hier lijkt het of ieder huis zijn eigen eiland heeft. Het beste kun je dan ook Giethoorn met een boot verkennen. Bezoek tijdens je aanwezigheid in dit waterrijke dorp ook de Giethoornse Museumboerderij 't Olde Maat Uus uit circa 1800. Hier kun je zien hoe het dagelijkse leven in Giethoorn er vroeger uitzag. Voor personen die van techniek houden, is het interessant om langs te gaan bij een van de scheepswerven waar nog steeds originele Gieterse punters en platbodems worden gemaakt. Je kunt ook een van de vakantiehuizen bespreken bij de grotere plaatsen van Overijssel en daar een interessante geschiedenis ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de historische Sassenpoort in Zwolle of kijk eens binnen bij het prachtige Dominicanenklooster. Kunstliefhebbers moeten zeker naar Ootmarsum in Twente. Het historische stadje zit vol met kunstgalerieën. Huur hier een vakantiehuis in de buurt en geniet ook van de mooie omgeving. Of ga even naar het Duitse stadje Nordhorn dat circa een half uurtje met de auto is. Ga je kinderen mee naar een vakantiepark in Overijssel? Laat ze dan Cosmos zien dat ook dicht bij Ootmarsum ligt. Deze sterrenwacht heeft onder andere de grootste telescoop van Nederland, een sterrentuin en een planetarium.

Boek een van de vakantiehuizen in Overijssel tijdens een evenement

In het dynamische Overijssel worden regelmatig evenementen georganiseerd. Ga bijvoorbeeld terug in de tijd van Dickens tijdens het Dickensfestijn in Deventer. Elk jaar in december kan u hier een weekend lang onder andere Ebenezer Scrooge of Olivier Twist tegenkomen. Een heel ander soort evenement vind je jaarlijks in Enschede. Het is GOGBOT waar onder andere kunst, muziek, technologie en multimedia elkaar ontmoeten. Op verschillende locaties in de stad zijn er exposities of voorstellingen. Ook in kleinere plaatsen zoals Ootmarsum en IJhorst zijn er happenings die je leuke uitstapjes bieden vanuit je bungalowpark in Overijssel. Oude ambachten, een rommelmarkt en een kindermarkt vind je tijdens de zomerse Siepelmarkten in Ootmarsum. Of bewonder de mooie kleurrijke bloemen tijdens de jaarlijkse Flora Ootmarsum, waar vooral fuchsia's in de belangstelling staan. Wanneer je van rommelmarkten houdt dan moet zeker naar die van IJhorst gaan. Elke eerste zaterdagmorgen van de maand vindt deze in dit Overijsselse dorp plaats. Huur dan wel een van de ruimere vakantiehuizen voor als je mooie spulletjes tegenkomt.

Activiteiten die je kunt doen tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Overijssel

Overijssel is een prima provincie voor mensen die er graag actief op uit gaan. In de omgeving van het vakantiepark in Overijssel kun je fietsen en wandelen door het mooie landschap. Wil je echt de natuur in dan biedt een verblijf in een van de vakantiehuizen in Overijssel verschillende opties. Huur bijvoorbeeld een fluisterboot in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en ontdek in alle stilte dit grootste laagveenmoeras van Europa. Hier ontmoet je misschien nog de zeldzame otter tussen het riet. Maar meer kans maak je op het spotten van een zilverreiger of een aalscholver. Bent in de winter in een vakantiehuis in Overijssel neem dan de schaatsen mee. Want vriest het hard genoeg dan kun je tijdens je vakantie in Overijssel schaatsen in Giethoorn. Sfeervollere schaatsbanen als in dit bijzondere dorp vind je bijna niet in Nederland. In de warmere maanden zijn er overigens in Overijssel ook genoeg mogelijkheden om van het water te genieten. Dat kan zijn bij het zwembad van een bungalowpark in Overijssel of het subtropisch zwemparadijs in Haaksbergen. Of zoek gewoon een strandje op aan een van de meren of plassen.

Alle vakantiehuizen in Overijssel
Veelgestelde vragen over een vakantie in Overijssel
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Overijssel?‌ ‌

In Overijssel kun je kiezen uit 200+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Overijssel?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Overijssel moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Amsterdam, Delft, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Edam, Leiden en Giethoorn.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Overijssel zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Overijssel ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌uitjes naar musea en pretparken, boottochten, fietsen, wandelen in Buurserzand, Slagharen Light Show, skaten.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Overijssel ‌absoluut‌ ‌proeven?‌

In‌ Overijssel kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ andijviestamppot, wild en champignons uit de Achterhoek, oliebollen en Nederlandse snoepjes.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Overijssel?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Overijssel,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌van‌ juni tot en met augustus.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 8+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020