Aanmelden

Namen

Op zoek naar een vakantiehuis in de Namen? Deze prachtige regio gelegen in de Belgische Ardennen heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie. Namen is een provincie gelegen in het gewest Wallonië. Door haar strategische ligging werd Namen het middelpunt van verschillende strijdperken. Tegenwoordig is dit nog steeds te herkennen aan de vele historische monumenten die deze regio rijk is. Of je nu graag meer over de geschiedenis te weten wilt komen, sportief bezig wilt zijn of graag heerlijk ontspant, op een vakantie in Namen kan het allemaal!

Ontdek de veelzijdige stad Namen

Vanuit je vakantiehuis in Namen kun je genieten van de vele interessante bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn. Het prachtige middeleeuwse centrum is dankzij de bijzondere panden en bouwwerken uit de tijd van Napoleon op zich zelf al een bezienswaardigheid. Net als alle andere Belforts van België staat het Belfort van Namen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit schitterende bouwwerk met imposante toren is tijdens een vakantie in Namen dan ook een bezoekje waard. De highlights van Namen kun je op een leuke manier bezichtigen via een wandeling door het oude centrum. Er is een pak te beleven dankzij de typische winkeltjes, kraampjes en restaurantjes. Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je terecht in de citadel van Namen. Dit schitterende bouwwerk ligt hoog boven op de rotsen en kijkt uit over de stad. Een aantal hoogtepunten die je tijdens je vakantie in Namen niet mag missen zijn: het gilde huis Halle al'Chair, de Sint-Aubankathedraal en het Felicien Rops museum. Rust na een dag vol cultuur en historie heerlijk uit in je vakantiehuis in Namen.

Een vakantiehuis in Namen is het ideale uitgangspunt om deze levendige stad te verkennen. Namen is dankzij de Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix (de universiteit van deze stad) een echte studentenstad. Hierdoor bruist de stad van de energie. Overal in de stad genieten groepjes jongeren van hun lunch of vrije dag. Hierdoor zijn er in Namen veel kleine hippe restaurantjes en cafeetjes te vinden. Huur een fiets en laat je verrassen door de verschillende smalle straatjes en gezellige pleinen van deze stad. Ieder jaar wordt er in Namen op de derde zondag van september het feest van het Waalse gewest gehouden. Tijdens dit maar liefst 5 dagen durende feest wordt de deelname van de Walen aan de Belgische revolutie gevierd. Op deze dagen worden er verspreid over de stad verschillende activiteiten en parades georganiseerd en staan er overal in de binnenstad gezellig tentjes met eten en drinken. Ook wanneer je Namen buiten deze feesten bezoekt kun je in deze stad helemaal uit je dak gaan in een van de gezellige cafés of hippe lounge bars. Verblijf midden in het levendige centrum in een comfortabel vakantiehuis of appartement in Namen.

Actie en avontuur vanuit je vakantiehuis in Namen

Een vakantiehuis in Namen is het ideale uitgangspunt voor een vakantie in de natuur. Hier kun je niet alleen heerlijk wandelen en fietsen, maar het veelzijdige landschap van de Ardennen leent zich ook goed voor een tal van sportieve activiteiten. Geniet van een stoere mountainbiketocht door de bossen, een middagje kayakken op de Maas of klouter over touwbruggen op een High Ropes Parcours. Op vakantie met de kinderen? Dan is een bezoekje aan het attractiepark Reine Fabiola met diverse speeltoestellen, een klimcircuit, minigolf en go-karts een echte aanrader. Na een sportieve dag in de frisse buitenlucht is het gezellig genieten bij de open haard van je vakantiehuis in Namen.

Alle vakantiehuizen in Namen
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020