Vakantiehuis Mykonos

Alle bestemmingen op Mykonos

Alle vakantiehuizen op Mykonos

Uw huis verhuren

Aanmelden

Mykonos

Mykonos: party'en en zonnen op de mooiste Griekse zandstranden

Mykonos was een van de eerste Griekse eilanden die zich toeristisch ontwikkelden. Vandaag geniet het bekendheid als hét Griekse partyeiland, al komt niet iedereen er om te feesten. Ook voor een ontspannende vakantie in alle rust kunt u er terecht. Talloze celebrities uit de hele wereld brengen er elk jaar hun vrije weken door, net als duizenden toeristen. De hoofdstad is een populaire trekpleister, en daarnaast heeft het 85 km2 grote eiland ook prachtige stranden in overvloed.

Komt u met het vliegtuig, dan landt u op zowat drie kilometer van Mykonos-stad. Eilandhoppers komen met de boot vanuit Piraeus, Rafina, Paros, Naxos, Santorini, Kos, Syros en Tinos. De boten varen dagelijks en u hoeft niet op voorhand te boeken. Neem zeker de tijd om het eiland te ontdekken, want het is meer dan de moeite waard. Een vakantiehuis of appartement ter plaatse huren is dan ook de beste oplossing.

De wegen zijn goed onderhouden en meestal geasfalteerd, maar vaak vrij smal. Met de huurauto rijdt u vlot naar alle stranden, ook de meest verlaten exemplaren. U kunt op veel plaatsen een quad huren, makkelijk om sommige zandwegen te nemen.

Klein-Venetië

De Grieken noemen Mykonos-stad 'Chora', maar ze staat ook bekend als Klein-Venetië vanwege het pittoreske uitzicht. Mykonos-stad nodigt uit om te kuieren tussen de smalle steegjes vol witte huizen met rode of blauwe ramen en deuren. Talloze taverna's, restaurants, trendy bars en cafés verwelkomen u gastvrij voor een lekkere hap of een verfrissing. In de vele winkeltjes vindt u traditionele Griekse producten naast alle bekende luxemerken. Het is er gezellig druk en er valt altijd wel iets te beleven in Chora. Vanuit uw appartement of vakantiehuis kunt u elk plekje in Mykonos makkelijk bereiken.

De inwoners koesteren hun stad en versieren de gevels en plaatsen met bloemen. Op een heuvel aan het water staan de wereldberoemde windmolens, die ook al een hoofdrol vertolkten in vele Hollywood-producties, zoals The Bourne Identity en Shirley Valentine. De stad heeft een nieuwe moderne haven en een jachthaven, waar vissersboten en jachten aanmeren. Daar in de buurt kunt u gratis parkeren. Maak van de gelegenheid gebruik om de Paraportiani-kerk een bezoek te brengen. Voor nog meer culturele ontdekkingen zijn er het archeologisch museum, het volkenkundig museum en het zeevaartmuseum.

Schilderachtige dorpjes en prachtige stranden

Mykonos is droog en heuvelachtig. Behalve enkele graan- en druivenvelden zal u er niet veel groen aantreffen. Weinig plaatsen zijn evenwel gezegend met zoveel prachtige zandstranden, zoals Ornos, Psarou, Kalo Livadi, Kalfatis, Panormos, Tourlos, Agios Stefanos … te veel om op te noemen. Typisch voor Mykonos zijn de beachbars, waar de feestneuzen vaak al vanaf 's middags worden opgezet.

Rond het dorpsplein van het authentieke dorpje Ano Merá bevinden zich een zestal restaurants, die bijzonder populair zijn bij toeristen. Ook de souvenirwinkeltjes worden druk bezocht en in de supermarkt kunt u inkopen doen. Naast het centrum met zijn witte huisjes, kleine kerken en windmolens, kunt u het Panagia Tourliani-klooster bezoeken.

Wie de rust wil opzoeken vindt zijn gading in Kalafatis met zijn zandstranden, waar de zeebries surfen mogelijk maakt. Op het strand huurt u ligbedden en parasols. Even verderop ligt het vissersdorpje Divounia en aan de andere kant van de baai het strand Agia Anna.

Party time… vanaf 's middags!

Een bekend strand van Mykonos is Paradise, gelegen in een kleine baai op een zestal kilometer van Chora. U treft er onder meer een restaurant en een snackbar. Bekende dj's zorgen voor de sfeer in de Paradise Beach Club. Grote namen uit de film- en muziekwereld komen hier om te feesten. Dat geldt eveneens voor Psarou Beach. Aan het strand bij de loungebar bestelt de jetset een fles champagne voor duizend euro. Aan de andere kant zijn er ligbedden en parasols voor de 'gewone' toeristen. Chique speedboten leggen aan in het kristalheldere water.

Paranga is een gemoedelijk, maar druk bezocht badplaatsje, waar vooral veel jongeren verblijven. In de beachbars en restaurants draait men dan ook luide muziek. Het plaatsje is ook bekend voor zijn watersportfaciliteiten.

De badplaats Platis Gialos ligt in een baai en is gebouwd tegen de rotsachtige heuvels. Het centrum telt veel winkeltjes, goede restaurants en taverna's en kan in het hoogseizoen druk zijn. Ook hier kunt u de dure jachten bewonderen van gefortuneerde vakantiegangers. Dit is het strand bij uitstek voor watersportliefhebbers en u kunt er een waterscooter huren.

Het zandstrand Super Paradise ten slotte ligt aan een kristalheldere zee, goed beschut in een diepe baai. Medewerkers houden het strand voortdurend piekfijn in orde. Eten kunt u in het selfservice restaurant en vanuit de discobar klinkt de hele dag hippe muziek. Tegen de late namiddag nodigen professionele danseressen de strandgangers uit op de dansvloer. De bezoekers vormen een mix van jetsetters, modellen, homo's, hipsters en beroemdheden. Dit is het paradijs voor wie houdt van feesten, zonnen en zwemmen.

Alle vakantiehuizen op Mykonos