+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Mecklenburg-Vorpommern

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Mecklenburg-Vorpommern

Geniet van een ontspannen vakantie vanuit een vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommeren. Je kunt deze omgeving herkennen aan haar uitgestrekte landbouwgebieden, bossen en honderden meren. Belangrijke steden vind je in deze regio aan de Oostzeekust, zoals Rostock, Warnemünde, Wismar en Stralsund. Rostock, een oude Hanzestad, is de grootste havenstad van Mecklenburg. Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommeren is gelegen aan het Schweriner Meer en bezit een prachtig paleis. Naast natuur en sport komt men ook op cultureel gebied niets tekort op een vakantie in Mecklenburg-Vorpommeren dankzij de vele plaatsen met cultureel erfgoed, bijvoorbeeld Neustrelitz en Waren. Met een vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommeren als thuisbasis kun je prachtige tochten maken zowel wandelend als fietsend.

Zonnig gebied met volop water, Mecklenburg-Vorpommern

Een vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern is een prachtige bestemming voor watersportliefhebbers. Met de Feldberger Seen, de Mecklenburgische Seenplatte, de Müritz, de rivieren Tollense en Penne heb je hier een ruime keus aan wateren. Via de verschillende meren en rivieren vaar je door een wisselend landschap met uitgestrekte bossen en heuvels. De lucht in het Oost-Duitse kustland is de zuiverste van heel Duitsland. Zo is Mecklenburg-Vorpommeren niet alleen de grootste badkuip van Duitsland, maar ook de zuiverste. Meer dan 80 procent van de 425 onder staatscontrole staande badplaatsen van de deelstaat worden goed beoordeeld. De eilanden Usedom en Rügen zijn volgens metingen van de Duitse weerdienst de gebieden met de meeste zon in Duitsland, omdat het zeeklimaat de vorming van wolken belemmert. Hier kun je terecht voor een ontspannen strandvakantie aan het meer. Geniet van het prachtige landschap vol meren tijdens een vakantie in Mecklenburg-Vorpommeren.

Ontdek Mecklenburg-Vorpommeren per fiets 

Vanuit je vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern kun je mooie fietstochten maken. Onderweg geniet je van het uitzicht over het schitterende landschap. Steeds meer vakantiegangers verkennen de vakantiebestemming Mecklenburg-Vorpommern op twee wielen. In totaal 13 fietspaden met een traject van meer dan 2.300 kilometer doorkruisen de regio van noord naar zuid, en van oost naar west. Eén van de meest bekende trajecten is de 712 kilometer lange Mecklenburgische Seenradweg tussen Lüneburg in Niedersachsen, met als eindpunt in Wolgast, kort voor het eiland Usedom. Dit traject biedt verschillende mogelijkheden om de landschappen rond de meren en stromen in Mecklenburg en Vorpommern te leren kennen. Hetzelfde geldt voor de hoofdweg langs de kust van de Oostzee of het deel van het fietstraject in Mecklenburg tussen de hoofdsteden Berlijn en Kopenhagen. Ook in de andere regio's van de deelstaat hebben fietsroutes ieder hun eigen charme. Zo zijn de fietstochten op het eiland Rügen, op de dijken van Fischland, van de Darß en Zingst tot in de stad Barth, de tochten tussen de meren en de hoogten ten westen van de hoofdstad Schwerin en de tour rond de Müritz zeer geliefd bij menig fietser. Uiteraard kun je ook wandelend deze prachtige regio ontdekken vanuit je vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommeren.

Alle vakantiehuizen in Mecklenburg-Vorpommern

Veelgestelde vragen over een vakantie in Mecklenburg-voor-Pommeren?‌

Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Mecklenburg-voor-Pommeren?‌ ‌

In Mecklenburg-voor-Pommeren kun je kiezen uit 900+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Mecklenburg-voor-Pommeren?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Mecklenburg-voor-Pommeren moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Jasmund National Park, Rugen, het Kasteel van Schwerin, Kasteel Güstrow, Rostock, het Mecklenburger Merenplateau, Wismar, Stralsund, Weik, Thiessow, Kreptitz en Hiddensee.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Mecklenburg-voor-Pommeren zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in Mecklenburg-voor-Pommeren ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌Een rondleiding door de stad, een wandeltocht maken, een fietstocht maken,de Rostock Zoo bezoeken, het schip Warnemunde Aida bezichtigen, een wandeling van Rostock naar Warnemunde maken.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in Mecklenburg-voor-Pommeren ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Mecklenburg-voor-Pommeren kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Sauerbraten, Schweinshaxe, Rinderroulade, Bratwurst, Kartoffelpuffer, Kartoffel Klöße, Sauerkraut, Spätzle, Schnitzel, Weisswurst en Currywurst.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Mecklenburg-voor-Pommeren?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Mecklenburg-voor-Pommeren,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌van‌ maart tot en met juli.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Join our network and grow your business with us!