Vakantiehuis Lolland

Het landelijke eiland Lolland is een heerlijke bestemming om helemaal tot rust te komen. Lolland is het op drie na grootste eiland van Denemarken en kent een prachtige, veelzijdige natuur. Vanuit uw vakantiehuis in Lolland kunt u de mooiste plekken ontdekken. Op het eiland zelf, maar ook op de eilanden eromheen!

Lees meer

Alle bestemmingen in Lolland

Alle vakantiehuizen in Lolland

Uw huis verhuren

Aanmelden

Vakantie in Lolland

Van oorsprong heette Lolland eigenlijk Laaland, wat letterlijk ‘laagland’ betekent. Vanuit Nederland is deze regio in Denemarken goed te bereiken als vakantiebestemming. Zo kunt u ervoor kiezen om via een brugverbinding naar het eiland te rijden of met de auto vanaf Puttgarden naar Rødby op een veerboot te gaan. Wanneer u op vakantie gaat naar deze regio, dan komt u vooral voor de natuur. Het is dan ook ideaal als wandelbestemming, waarbij u over de brede zandstranden kan lopen. De lange zandstranden wisselen zich af met open, groene landschappen. Breng een bezoek aan natuurpark Maribosøerne met diverse meren die omringd zijn door velden en bossen. Houdt u van watersportactiviteiten? Bepaalde meren zijn zeer geschikt voor windsurfen, vissen of andere activiteiten. Veel grote steden vindt u hier niet, maar daardoor kunt u wel optimaal genieten van rust en privacy. De grootste plaats die u hier vindt is Nakskov, met een mooi centrum. Wist u dat hier aan de kust het warmste zwemwater van Denemarken is? Vanwege het vlakke landschap is deze regio ideaal voor fietsvakanties. Zo hoeft u geen hoge heuvels te trotseren en heeft u een mooi overzicht over de vlakte om u heen. Het is dan ook niet gek dat dit eiland favoriet is onder veel fietsers en wandelaars.

Ontdek Lolland vanuit uw vakantiewoning

In Lolland vindt u veel attracties die een bezoek waard zijn. Deze regio is ook zeker geschikt om met het hele gezin naartoe te gaan. Een populair uitstapje dat u hier vindt is het Knuthenborg Safaripark, het grootste safaripark van Europa. Bekijk ruim 800 exotische dieren tijdens de safari van dichtbij, waaronder neushoorns, giraffen en tijgers, of laat de kinderen even uitrazen in de grote natuurspeeltuin. Ook hier is natuurlijk alles in safaristijl! Liever zeehonden spotten? In het Rødsand Game Reserve komen grote groepen zeehonden bij elkaar, om daar even te rusten. Van een afstand mag u deze prachtige dieren bekijken. Maar naast dit eiland, kunt u ook veel eilanden in de buurt bezoeken. Op Falster vindt u bijvoorbeeld het witte zandstrand Marielyst en op Møn kunt u het oude centrum van Stege bekijken. Of wat dacht u bijvoorbeeld van de krijtrotsen Møn’s Klint? Klim naar de top en geniet van een indrukwekkend uitzicht over de Oostzee. De krijtrotsen zijn zelfs onderdeel van de UNESCO biosfeerreservaat wat voor een imponerend beeld zorgt. Fejø en Femø zijn twee kleine eilandjes in de buurt van Lolland die ontzettend idyllisch aandoen. Ook hier kunt u gemakkelijk naartoe vanaf het eiland.

Genieten van de natuur in Lolland

Brede zandstranden, open vlaktes, prachtige vergezichten: een vakantie in Lolland is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Wanneer u op autovakantie naar Denemarken gaat, kunt u gemakkelijk uw eigen fietsen meenemen en deze kunt u op het eiland goed gebruiken! Maar ook wanneer u op vakantie gaat met uw huisdier, is Lolland een fijne bestemming. U vindt hier vakantiehuizen waar honden zijn toegestaan en vanwege de rust en de mooie natuur, kunt u lange wandelingen maken. Op het eiland kunt u nog meer vinden dan enkel natuur. In de buurt van Kragenæs vindt u de dodekalitten, reusachtige beelden die tot ver in de lucht reiken. Wilt u een keer de drukte opzoeken tijdens uw vakantie? Als u er wat tijd voor uittrekt, is het mogelijk om een dag door te brengen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Deze ligt op ongeveer 2 uur rijden van Lolland. Hier kunt u natuurlijk onder andere de wereldberoemde kleine zeemeermin bewonderen.

Alle vakantiehuizen in Lolland