Vakantiehuis Kreta

Alle vakantiehuizen op Kreta
Aanmelden

Kreta

Kreta: een eiland vol mooie plekjes om te ontdekken

Kreta biedt ontzettend veel bezienswaardigheden en is dan ook een van de meest bezochte Griekse eilanden. Het Griekse Kreta is een bolwerk van leuke plekjes, verborgen stranden, grote toeristenoorden, afgelegen dorpjes en pittoreske haventjes. Wanneer u op zoek bent naar een zonvakantie die meer inhoudt dan enkel aan het water liggen, is het eiland dé bestemming bij uitstek. Met een oppervlakte van 8300 km² is Kreta het grootste van de Griekse eilanden. Het is gelegen in de Egeïsche zee op zo'n 100 kilometer van het Griekse vastenland. Dat u in Kreta een vakantie aan zee beleeft, mag duidelijk zijn. Met een kustlijn van ruim 1000 km is het strand nooit ver te zoeken. Vakantiehuizen in Kreta kunnen in ieder van de vier provincies gevonden worden. Of u nu kiest voor een vakantie in Lassithi, Heraklion, Rethymnon of Chania, u bent altijd zeker van een overweldigende natuur, schilderachtige dorpen, een culturele rijkdom en een zonnig klimaat in de zomermaanden. Een appartement in Kreta met zwembad is de perfecte uitvalsbasis wanneer u met kinderen reist. Uitstappen kunnen afgewisseld worden met relaxte dagen in het comfort van uw eigen appartementje.

Een gevulde vakantie in Kreta: de mooiste plekjes

Het vissersdorpje Agia Galini met zijn typische witte huisjes tegen de bergwand is een van de gezelligste plekjes in het zuiden van Kreta. Bent u op zoek naar een bestemming met een aangenaam strand, gezellige restaurantjes en schattige tavernes? Dan moet u zeker dit dorpje in overweging nemen.

In Anogia stelen handgemaakte kleden de show. Het dorp werd in de tweede wereldoorlog bezocht door de Duitse bezetter die er alle mannen wegnam. Als gevolg hiervan begonnen de overgebleven vrouwen te weven om in hun onderhoud te voorzien. Vandaag is de bevolking van Anogia weer gemengd, maar de weverij is nooit verdwenen. Zoekt u een authentiek souvenir van uw vakantie in Kreta om mee naar huis te nemen, dan is een tapijtje uit dit dorp een aanrader.

De hoofdstad van Kreta is Heraklion. Een vakantiehuis in Kreta in deze levendige stad is ideaal dankzij de centrale ligging en de grote luchthaven. In Heraklion zelf is alles te vinden dat ook in andere grote steden aanwezig is, en zelfs meer. Winkelstraten, terrassen en pleintjes, eethuisjes en een markt, maar ook oude Venetiaanse vestingwallen en prachtige historische kerken.

Gaat u naar Kreta om alles op de camera vast te leggen, dan is Preveli u vast niet onbekend. Deze wondermooie streek heeft een uniek palmenstrand dat een schitterend decor biedt voor elke fotograaf die van natuurfoto's en landschappen houdt. Ook voor een huwelijksreis is Preveli een bestemming die nog lang nazindert.

Op zoek naar een vakantiehuis in Kreta om met vrienden op reis te gaan? Malia is the place to be voor jongeren die willen uitgaan, zonnen en shoppen. In de zomer is het hier erg druk, maar dat draagt bij aan de gemoedelijke sfeer en het nachtleven.

Ook de badplaats Agia Pelagia behoort tot de trekpleisters van Kreta. Agia Pelagia is tegen een bergwand gebouwd op 20 kilometer van Heraklion en ligt in een sprookjesachtige baai. Naast prachtige stranden en gezellige winkelstraten kunt u hier ook terecht voor een lekker hapje en een mooie zonsondergang.

Het schilderachtige Chania is een van de oudste steden van Kreta. U vindt er zowel restanten van Venetiaanse als Turkse invloeden doorheen de hele stad in de vorm van huizen en monumenten. Smalle straatjes en kleine winkeltjes maken de stad tot een erg gezellige bestemming. 's Avonds dineren langs de haven zorgt voor pure romantiek. Chania is een stad in Kreta die koppels zeker zullen waarderen.

De beroemdste stad van Kreta is waarschijnlijk Knossos. Deze oude stad kende een bloei tijdens het Minoïsche tijdperk en daar zijn tot op vandaag stille getuigen van. Zo zijn er verschillende overblijfselen van het grote paleis van koning Minos, de villa's, de grote kruiken, de graven en het theater die u kunt bezichtigen in Knossos. Wie de Griekse cultuur wil smaken, moet zeker een bezoek brengen aan deze unieke stad.

Een andere stad die cultureel boeiend is, is Frangokastello. Deze stad in Kreta is genoemd naar het bekende kasteel der Franken dat hier gelegen is. Het kasteel werd gebouwd in 1371 met de bedoeling bescherming te bieden tegen piraten, later werd het kasteel ook ingezet als verdediging tegen de Turkse bezetting.

De Lassithi hoogvlakte gooit vooral bij de natuurliefhebber hoge ogen. De vlakte ligt ingeklemd tussen de Selena- en Dhiktiberg en heeft een oppervlakte van ongeveer 25 km². De weg die naar de vlakte leidt staat bekend om de vele adembenemende vergezichten. Op de vlakte zelf vindt u honderden windmolens. Ooit werden ze gebruikt om water op te pompen, vandaag dienen ze louter als decoractief element.

Alle vakantiehuizen op Kreta