Vakantiehuis Jutland

Het grootste deel van Denemarken wordt gevormd door het schiereiland Jutland, dat grenst aan de Noordzee, Skagerrak en Kattegat. Het is dan ook niet gek dat deze regio populair is onder vakantiegangers. Een gebied met steile heuvels, polders, brede zandstranden, dichte bossen en het merengebied rond Silkeborg.

Lees meer
Alle vakantiehuizen in Jutland

Uw huis verhuren

Aanmelden

Vakantie in Jutland

Wilt u graag naar een veelzijdige streek in Denemarken? Dan is een vakantie in Jutland een goed idee. Het is de grootste regio van Denemarken en biedt pret voor jong en oud. Wanneer u op autovakantie naar Denemarken gaat, kunt u in Jutland de Margrietroute rijden, een toeristische autoroute die u langs een gevarieerd landschap brengt. Omdat Jutland zo groot is, wordt er vaak gesproken van West-Jutland, Oost-Jutland, Noord-Jutland, Zuid-Jutland en Midden-Jutland. Ieder deel heeft weer een ander soort vakantie te bieden! Voor wandel- en fietstochten kunt u het beste terecht in Midden-Jutland, maar als u op zoek bent naar een strandvakantie, dan kan Oost-Jutland weer meer iets voor u zijn. Hier kunt u het beste terecht met kleinere kinderen, want de zee in West-Jutland is wat ruiger en daardoor beter geschikt voor watersportactiviteiten. Wilt u wat meer beleven en de Deense cultuur meemaken? Dan kunt u een dagje plannen naar een van de grotere steden zoals Kolding, Vigsø en Billund. In Vigsø vindt u een prachtige, ongerepte natuur. Het oudste natuurreservaat vindt u hier: het Thy National Park.

Ontdek de leukste plekken in Jutland

De bekendste trekpleister van Jutland is Legoland Denemarken. Het uitstapje voor jong én oud. Dit bekende attractiepark vindt u in Billund en bestaat uit enorm veel Lego-steentjes. Of ga naar het grootste zomerpark van Scandinavië: Djurs Sommerland in Djursland. U vindt er naast snelle achtbanen ook een aquapark, perfect voor op de warme zomerdagen. Djursland is een ideale regio voor een vakantie met het hele gezin. U vindt hier verschillende dierenparken en andere attracties binnen handbereik. Vanuit uw vakantiehuis in Denemarken kunt u eenvoudig een bezoek brengen aan mooie plekken. Zo kunt u ook naar het nationale park Lille Vildmose of ga lekker uitwaaien aan de westkust of oostkust van Jutland. Houdt u van watersportactiviteiten? Dan kunt u het beste in Hvide Sande terecht aan de westkust. Wilt u iets meer over de geschiedenis van Jutland te weten komen? Herbeleef het Vikingtijdperk in het Ribe VikingeCenter. Een leuke dag voor alle leeftijden én u komt nog meer over Denemarken te weten. Maar wat u daarnaast ook kunt doen is een bezoek brengen aan ‘de stad van de lach’, Århus, de tweede grootste stad van Denemarken. In 2017 is deze stad tot culturele hoofdstad van Europa uitgekozen. Loop door ‘den gamble by’ (de oude stad) en begeef u in het Århus van vroeger. In de buurt van Århus vindt u Djursland.

Actie en ontspanning in Jutland

Wanneer u een hele dag leuke activiteiten heeft ondernomen in Jutland, is er niets fijner dan thuis komen in uw vakantiehuis. Zo kunt u in een vakantiehuis aan de kust verblijven, waarbij de zee nooit ver weg is. Maak strandwandelingen over de brede zandstranden van Jutland en geniet van de ongerepte natuur. Wist u dat u in deze regio de meeste zonuren van heel Denemarken heeft? Het noorden van Jutland wordt daardoor ook wel ‘Lysets Land’ genoemd, wat ‘land van het licht’ betekent. Dat komt ook mede door de bijzondere lichtintensiteit in het topje van Denemarken. Daar wordt het zonlicht namelijk op een sprookjesachtige wijze in het water gespiegeld. Denemarken is een prachtige bestemming gedurende het hele jaar. Zo kunt u hier in het najaar heerlijk uitwaaien aan de kust. Wist u dat uw huisdier ook altijd welkom is in Denemarken? In ons aanbod vindt u veel vakantiehuizen waar één of meerdere huisdieren zijn toegestaan. Daarnaast is Denemarken een diervriendelijk land, waarbij de honden vaak ook in de zomer op de stranden mogen.

Alle vakantiehuizen in Jutland