Alle bestemmingen in Graubünden

Top bezienswaardigheden in Graubünden

Het Zwitsers Nationaal Park

Met de trein door een schitterend panorama

Het benedictijnenklooster Sankt Johan

Skiën en snowboarden in Sankt Moritz

Aanmelden

Vakantiehuis in Graubünden

Graubünden is gelegen in het zuidoosten van Zwitserland, grenzend aan Italië, Oostenrijk en Liechtenstein. Graubünden is het grootste kanton van Zwitserland. het bergachtige kanton is niet het bekendste maar doet in schoonheid zeker niet onder voor andere regio's in Zwitserland. Het hoogste punt in de regio is de Piz Bernana met zijn 4049 meter. De vele valleien, bergtoppen, gletsjers en andere wonderen van de natuur maken van Graubünden een ideale vakantieplek het hele jaar door.

Vakantiehuizen in Graubünden in het groen

Het kanton Graubünden biedt vele wandelmogelijkheden, waar de natuurliefhebber van kan profiteren. Verschillende kabelbanen brengen je op adembenemende uitzichtpunten. De ruige natuur in dit dunbevolkte gebied zal menig wandelliefhebber en rustzoeker goed bevallen.Als je op zoek bent naar een wandeling in een stukje ongerepte natuur, breng dan zeker een bezoekje aan de Grand Canyon van Zwitserland: de Ruinaulta. Een prachtig stukje natuur dat je zeker niet kan overslaan bij je bezoek aan Graubünden.

Geniet van de omgeving, direct vanuit je vakantiewoning in Graubünden

Ook op het gebied van taal en cultuur is dit een erg interessante omgeving. Van de vier officiële talen in Zwitserland worden er maar liefst drie in de regio gesproken: Duits, Italiaans en Reto-Romaans. Engels is natuurlijk ook geen probleem voor de meeste lokale inwoners. Grote steden zijn niet te vinden in de regio. Als je wilt shoppen of iets zoekt waar je het nachtleven kan verkennen dan zijn Chor en St Moritz de beste keus.

Zoek de Zwitserse zon op en boek een vakantiehuis in Graubünden

De Julierpas brengt je in het zonnige Engadin. Een ander belangrijk toeristencentrum in dit gebied is Pontresina, waar de bekende Berninapas begint. Via deze pas bereik je het Val Poschiavo, waar cultuur en taal meer Italiaans dan Zwitsers zijn. Dat geldt ook voor het weer, waarvan de wijngaarden het overtuigende bewijs zijn. In het Unterengadin vinden we onder andere het kuuroord Scuol en een schitterend natuurpark.

Alle vakantiehuizen in Graubünden
Veelgestelde vragen over een vakantie in Graubünden
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Graubünden?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Graubünden moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan het meer Crestasee, Alp Grüm, Tektonikarena Sardona – een UNESCO Werelderfgoed locatie, het Heididorp & Heidialp (van de wereldberoemde verhalen van Heidi) en Engadine.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Graubünden zeker doen?‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Graubünden die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌skiën, snowboarden, rodelen, een ritje maken met de Kleine Rote, de bergdorpjes Soglio en Guardia bezoeken.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Graubünden absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Graubünden kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Maluns en Bündner Nusstorte of Capun (Spätzle-deeg en gedroogd vlees, gewikkeld in bladeren van Zwitserse snijbieten) met Salsiz (salami uit de streek).

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Graubünden?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Graubünden, kun je het beste gaan in juli en augustus. Als je sneeuw wilt zien, moet je gaan in de periode van december tot en met maart.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020