Vakantiehuis Flevoland

Alle vakantiehuizen in Flevoland

Uw huis verhuren

Aanmelden

Flevoland

Genieten van een weids uitzicht en lekker uitwaaien in Flevoland

Wie een vakantiehuis in Flevoland boekt weet een ding zeker: de weidse polder - de jongste van Nederland - geeft bezoekers een vrij gevoel. Vanuit de diverse vakantieparken trekt u op de fiets of al wandelend de natuur in. Kijken zover het oog reikt met een stevig briesje in het haar, een lekker frisse beleving waar u ongetwijfeld van opknapt. Ondanks haar jonge leeftijd telt de provincie Flevoland een aantal natuurgebieden onder beheer van Staatsbosbeheer. Denkt u bijvoorbeeld aan de Oostvaardersplassen die recent grote bekendheid kregen door de prachtige documentaire 'De nieuwe wildernis' die druk werd bezocht in bioscopen in heel Nederland. Bedenk wel dat natuurgebieden vaak een beperkte toegankelijkheid kennen en uw hond in veel gevallen in het appartement of vakantiehuis moet blijven. Informeer u hier tijdig over. Flevoland hecht aan natuurbehoud, en daar profiteert u van tijdens een vakantie in bijvoorbeeld een bungalow of vakantiepark.

De natuurlijke rijkdommen van Flevoland beperken zich niet tot het polderlandschap. U zult er ook bosgebieden tegenkomen. Ga eens op stap als een vroege vogel. Wie weet welke vogelsoorten u kunt spotten. Een echte aanrader voor een heerlijke vakantie of een weekendje weg in de herfst of de lente.

Flevoland komt voort uit water

En vergeet ook het water niet, de oorsprong van prachtig Flevoland. Ooit was dit grote gebied deel van de zuiderzee. De gehele provincie Flevoland ligt dan ook gemiddeld 5 meter onder zeeniveau. Leuk om te weten: Flevoland omvat de Noordoostpolder en de Flevopolder die samen het grootste kunstmatige eiland ter wereld vormen. Boekt u een huisje in Flevoland dan geniet u maximaal van deze spetterende watergeschiedenis. Watersportliefhebbers komen hier aan hun trekken en beschikken over maar liefst drie meren met een ruim oppervlak, de randmeren, en natuurlijk het IJsselmeer en Markermeer. Hier kunt u uw hart ophalen en het ruime sop kiezen, met uw eigen boot of met een van de huurboten die op diverse locaties aangeboden worden. Neem die lekkere duik met de kids of ga heerlijk relaxed suppen, de keuze is aan u. Wat het ook wordt, uw favoriete outdooractiviteit is altijd dichtbij.

Centraal gelegen en boordevol activiteit

Wie na al dat uitwaaien even zin heeft in culinair genot of een middagje lekker shoppen wordt niet teleurgesteld. In Flevoland vindt u een aantal grote plaatsen, waaronder Lelystad en Almere, waar u de keuze hebt uit een gevarieerd aanbod aan restaurants, terrassen en cafés. Soms met een ster! Door de uitstekenede infrastructuur bereikt u vanuit u vakantiehuis in Flevoland snel en comfortabel de beste spots to be. Voor het eten nog even lekker shoppen? Dat kan, want in Flevoland vindt u alle belangrijke winkelketens maar ook gezellige boetieks, shops en speciaalzaken.

En als u er echt niet genoeg van kunt krijgen, bereikt u met de auto of de trein in korte tijd Amsterdam of Utrecht. De centrale ligging van Flevoland in Nederland maakt uw vakantiehuis een aantrekkelijke uitvalsbasis voor dagtochten naar tal van bestemmingen in het hele land. Snelwegen in alle windrichtingen leiden u snel en makkelijk naar uw favoriete bestemming. Reizigers vanuit Duitsland genieten van de goede bereikbaarheid vanuit het oosten van het land. De provincie Flevoland beschikt zelfs over een eigen luchthaven, Lelystad Airport, met verbindingen in binnen- en buitenland. Hier vindt u ook het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Nederlands grootste museum voor lucht- en ruimtevaart.

Geschiedenis in overvloed

Als u zich interesseert voor de oude en recente geschiedenis van Flevoland zullen ook de andere musea uw interesse wekken. Plan eens een bezoek aan de Bataviawerf in Lelystad of het Pioniersmuseum in Kraggenburg. Daar beleeft u van dichtbij de Gouden Eeuw en het harde leven van de stichters van Flevoland. Kunstliefhebbers kunnen terecht in de vele kleine en grote musea en galerieën. Als u op zoek gaat naar cultureel vertier bieden de diverse bioscopen en theaterzalen in bijvoorbeeld Almere, Lelystad en Dronten een ruim aanbod aan hedendaags entertainment.

Last but not least! Vergeet niet een bezoek aan het historische dorpje Urk te brengen. Dit plaatsje verdient een speciale plek in het hart van de Flevolanders en op de agenda van iedere bezoeker. Neem beslist de moeite om vanuit uw vakantiepark of huisje naar Urk te gaan. U zult geen spijt hebben. Voor de drooglegging van de twee polders in Flevoland was dit vissersdorpje een eiland in de Zuiderzee. Of beter gezegd: niet meer dan een heuvel van keileem. De bewoners waren - en zijn nog steeds - diep verbonden met het water en de tradities van de visserij. De actuele vissersvloot van Urk in Flevoland is de omvangrijkste van Nederland. Door de geïsoleerde ligging is er in het verleden een geheel eigen cultuur ontstaan die tot op heden voortleeft. Dat is zelfs terug te vinden in de genetische pool van Urk. Urk is different!

Alle vakantiehuizen in Flevoland