Top bezienswaardigheden in Extremadura

Het nationaal park Monfraguë

Het betoverende Cáceres

Sierra de Gredos

Het Romeinse Merida

Aanmelden

Extremadura

Een vakantiehuis boeken in Extremadura? Extremadura is één van de zeventien autonome regio's en ligt in het Zuidwesten van Spanje. Je kunt hier nog echt genieten van het pure, ongerepte Spanje. De regio kenmerkt zich door zijn verscheidenheid in natuur en cultuur. Dankzij de schatten die vele volkeren hier achter hebben gelaten is de streek een waar paradijs voor cultuurliefhebbers. Ook de natuurliefhebber heeft hier een ruime keus aan wandel- en fietsmogelijkheden. Extremadura is een regio vol contrasten. De hoogteligging van de vakantiewoningen varieert van 130 tot 2400 meter hoogte. In deze regio vind je voor iedereen wat wilt. Bossen, rivieren, meren, heuvels, bergen of vlak. Je vindt het hier allemaal. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een zeer populaire vakantiebestemming. Een vakantiehuis in Extremadura bezorgt je een verrassende en veelzijdige vakantie in het groen.

Vakantiewoningen in Extremadura dat is een ontdekkingstocht door vele culturen

Ontdek de vele gezichten van deze regio vanuit een vakantiehuis in Extremadura. Volkeren als de Tartessiërs, de Kelten, de Alanen, Arabieren en natuurlijk de Romeinen lieten hier hun sporen achter. Hierdoor bezit Extremadura een indrukwekkend cultureel erfgoed. De meeste Romeinse bouwwerken zijn te vinden in de hoofdstad Merida. Doordat Merida op een kruispunt van vele wegen lag, werd Merida één van de belangrijkste Romeinse steden. Dit is tegenwoordig nog te zien aan het Romeinse theater, het amfitheater en de tempel van Diana. Verspreid door Extremadura is een groot aantal musea en bezienswaardigheden te bezichtigen uit diverse tijden. Deze zijn vooral te vinden in steden als de 'Ooievaarstad' Cáceres, 'Cuidad de los Conquiestadores' Trujillo, De parel van de rivier Jerte' Plasencia en Badajoz de moderne stad met een lange geschiedenis. Kortom: cultuurliefhebbers hoeven zich tijdens een vakantie in Extremadura geen moment te vervelen.

Natuur ontdekken vanuit je vakantiehuis in Extremadura

Word één met de natuur vanuit een vakantiehuis in Extremadura. Naast een rijkdom van cultuurerfgoed bezit Extremadura maar liefst 54 natuurgebieden. De Parque Natural de Monfragüe is de bekendste en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Maak kennis met de prachtige flora en fauna die dit nationale park rijk is. Je kan hier zomaar enkele zeldzame vogelsoorten zien voorbijvliegen zoals de vale gier, de zwarte gier, de zwarte ooievaar of een keizerarend. Breng tijdens je vakantie in Extremadura ook zeker een bezoek aan steden als Guadalupe en Alacántara. Geniet van gezellige winkelstraten, historische bouwwerken en authentieke restaurantjes tijdens je bezoek aan deze Spaanse steden. De vakantiehuizen in Extremadura laten je kennis maken met een stukje Spanje dat je nog niet kent!

Alle vakantiehuizen in Extremadura
Veelgestelde vragen over een vakantie in Extremadura
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Extremadura? ‌

In Extremadura kun je kiezen uit 10+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Extremadura?

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Extremadura moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan de gemeente Mérida, Zafra, Merida, Jarandilla de la Vera, Trujillo en Nationaal Park Monfragüe

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Extremadura zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Extremadura die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌wandelen, kastelen bezichtigen, musea bezoeken, natuurgebieden verkennen, een dagje strand.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Extremadura absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Extremadura kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van kikkererwten en bonen soep, cocido extremeño, olla con asaura, cuchifritos, kastanjes, kip alfredo en Magdalenas.

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Extremadura?‌ ‌

Als je zin hebt in een vakantie naar Extremadura, kun je het beste gaan in de periode van november tot en met april.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020