Vakantiehuis Elba

Tijdens een vakantie op het prachtige eiland Elba in 2019 geniet u van de rust, natuur en cultuur. Van een comfortabel appartement met een prachtig uitzicht op de zee tot een luxe villa met zwembad in het binnenland. Belvilla biedt een ruim aanbod aan diverse vakantiehuizen aan op Elba. Weet u al of u dit jaar kiest voor een vakantie op Elba?

Lees meer

Alle bestemmingen op Elba

Alle vakantiehuizen op Elba

Uw huis verhuren

Aanmelden

Elba

De vakantiehuizen op het eiland Elba behoren tot de regio Toscane, Italië. Samen met 6 andere eilanden behoort Elba tot het Toscaanse Archipel. Lekker weer, prachtige stranden en een mooie omgeving. Het Italiaanse eiland Elba, gelegen vlak voor de Toscaanse kust, zorgt voor een heerlijke zonvakantie met witte zandstranden en een helderblauwe zee. Op maar een uurtje varen van de Toscaanse kust bent u op Elba. U kunt uw strandvakantie op Elba combineren met een culturele vakantie in Toscane of een andere regio in Italië. Plan uw eigen ideale vakantie in Italië.

Ontdek ons aanbod voor uw vakantie in 2019

Een vakantie op dit mooie eiland staat in het teken van rust, natuur en cultuur. Belvilla biedt een ruim aanbod aan diverse vakantiehuizen aan op Elba. Van comfortabel appartement met een prachtig uitzicht op de zee tot een luxe villa met zwembad in het binnenland. Geniet van uw eigen vakantiehuis met zwembad, of boek een gunstig gelegen accommodatie aan het strand. Ontspanning, vermaak en avontuur worden afgewisseld tijdens uw vakantie op Elba.

Terug in de tijd op Elba

Tijdens uw vakantie in 2019 op Elba zult u de naam van Napoleon Bonaparte vaak horen vallen. Deze Franse generaal verbleef hier namelijk samen met een leger van 600 man. Veel van de bezienswaardigheden op Elba hebben dan ook met Napoleon te maken. Bezoek bijvoorbeeld het oude verblijf van Napoleon: het Palazzo Mulini. Hier zijn items uit die tijd nog terug te zien.

Vanuit uw vakantiehuis kunt u gemakkelijk de hoofdstad Portoferraio bereiken, hier is de prachtige kerk Santissima Misericorde te vinden. Deze kerk is bekleed met marmer. Op het plein Piazza della Repubblica kunt u genieten van een typisch Italiaans gerecht en drankje. Ook Rio Marino, Porto Longone en Pietro zijn de moeite waard om een bezoekje te brengen. Er is meer dan genoeg om te ontdekken vanuit uw vakantiehuis op Elba.

De natuur en cultuur ontdekken tijdens uw vakantie op Elba

Op het eiland is veel meer te ontdekken dan u denkt. Prachtige natuurgebieden, verschillende musea en betoverende paden door de bergen. Een vakantie op Elba in 2019 is perfect voor een allround ervaring. Begin bijvoorbeeld de dag met snorkelen en ontdek de onderwaterwereld. Daarna kunt u gaan wandelen door de bossen waar u op verschillende punten een prachtig uitzicht heeft. In de avond kunt vanaf het strand of zwembad genieten van de zonsondergang in gezelschap met een cocktail.

Vooral voor de natuurliefhebber biedt het Italiaanse eiland Elba veel mogelijkheden. Vanuit uw vakantiehuis op Elba kunt u allerlei verschillende soorten watersporten beoefenen maar ook wandelen, mountainbiken, paardrijden, golfen en deltavliegen. De kust rondom het eiland biedt de mogelijkheid tot duiken en snorkelen. Op de bodem van de zee is heel wat interessants te ontdekken.

Een vakantie op Elba zit vol tradities zoals wijnfeesten en evenementen. Het heerlijke eten op het eiland is zeer typerend. Proef een typische vissoep, zwarte rijst, gegrilde inktvis of een lekkere pasta met vis. Laat u heerlijk in de watten leggen en geniet volop vanuit uw vakantiehuis op Elba.

Geniet van het uitzicht op de Monte Capanne

Het eiland beschikt over een bergachtig landschap. De bekendste en grootste berg is de Monte Capanne. De top is in de zomer te bereiken met een kabelbaan, deze rit duurt ongeveer 15 minuten. Het is geen standaard kabelbaan, u staat namelijk met twee personen in een soort ijzeren kooi. U kunt ook kiezen voor een pittige wandeling van ongeveer negen uur. Geniet tijdens het wandelen van de diverse natuur. Vanaf de top van de Monte Capanne heeft u een adembenemend uitzicht over het eiland. Ook kunt u het vasteland van Italië en de eilanden Capraia, Pianosa, Gigilo, Motecristo en zelf Corsica zien liggen.

Zon, zee en strand tijdens uw vakantie

Elba is een eiland met prachtige stranden. Aan de west- en oostkust zijn er niet veel zandstranden. Wel zijn deze kuststroken erg interessant voor duikers. De Noord- en zuidkust van het eiland vindt u wel zandstranden. Volgens de inwoners is Innamorata een van de mooiste stranden van het eiland. Innamorata wordt ook wel het ‘verliefde strand’ genoemd door de prachtige zonsondergang. Een ander strand die in de smaak valt is Fetovaia, een prachtig wit zandstrand.

Alle vakantiehuizen op Elba