Aanmelden

Costa Calida

Beleef een veelzijdige strandvakantie vanuit je vakantiehuis aan de  Costa Cálida. De kust van Murcia de Costa Cálida strekt zich uit over ruim 250 kilometer. De Costa Cálida is een ideale vakantiebestemming voor jong en oud en met het milde klimaat is deze regio ook in de winter erg aangenaam, met temperaturen van rond de 18°C en maar liefst 315 zonnedagen per jaar is dit een prima regio om te overwinteren. Ontdek vanuit je vakantiehuis aan de Costa Cálida de indrukwekkende kliffen en steile rotswanden, deze worden afgewisseld met lange zandstranden en afgelegen baaitjes met helderblauw water. Daartussenin vind je schilderachtige vissersdorpjes en badplaatsen als La Manga del Mar Menor en Mazarrón. Geniet van een onbezorgde vakantie aan de Spaanse kust in een vakantiehuis aan de Costa Cálida aan zee.

Watersportmogelijkheden vanuit je vakantiehuis aan de Costa Cálida

Een vakantiehuis aan de Costa Cálida zorgt voor een tal van watersportmogelijkheden. Zo vind je hier bijvoorbeeld het toeristencomplex La Manga del Mar Menor. Gelegen tussen twee zeeën, de kalme binnenzee Mar Menor en de Middellandse Zee. Op beide plaatsen kun je terecht voor een gezellig dagje aan het strand en vele sportieve activiteiten. Zo kun je hier onder andere windsurfen, catamaranzeilen, waterskiën, snorkelen en duiken. Ook voor wie liever geniet van een ontspannen boottocht op het water zijn er aan de kust voldoende mogelijkheden. Kortom: een vakantie aan de Costa Cálida staat garant voor een vakantie vol waterpret!

Mazorrón; het bezoeken waard!

Bezoek vanuit je vakantiehuis aan de Costa Cálida Mazarrón. Een toeristencentrum met een mijnbouwveleden. Ga je landinwaarts? Dan kun je de verlaten mijnlandschappen nog zien liggen. Maar Mazarrón heeft ook een visserstraditie, die nog te zien is aan de oude vissershaven en de visafslag. In het centrum vind je verschillende interessante gebouwen en ook bijzonder om te zien zijn de 'Bolnuevo'. Door erosie zijn er hier allerlei bijzondere vormen gebeeldhouwd uit wit zandsteen. Vanaf de stranden kun je verschillende watersporten beoefenen, zoals duiken, parasailing en waterskiën. Vergeet dus niet je zwemspullen mee te nemen wanneer je vanuit je vakantiehuis aan de Costa Cálida een bezoek brengt aan Mazorrón!

Costa Cálida; vakantiehuizen in het groen

Kies voor een ontspannen verblijf in één van onze vakantiehuizen aan de Costa Cálida in het groen. Aan de kust vind je verschillende regionale parken, die je per fiets, te voet of soms ook per paard kunt bezoeken. Zo vind je hier onder andere het 'Parque Regional de las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar', een wetland waar aan het einde van de zomer zwermen flamingo’s vertoeven die op weg zijn naar Noord-Afrika. Een gedeelte van het park is toegankelijk, er kan hier gefietst of gewandeld worden door een gebied met duinen, dennenbossen en zandstranden. Of Parque Regional de Calblanque, een ongerept stukje kust met duinen, stranden en hoogtes. De vakantiewoningen aan de Costa Cálida lenen zich uitstekend om deze regio te ontdekken en zorgen naast het strand voor een prettige afwisseling van schitterende landschappen.

Alle vakantiehuizen aan de Costa Calida
Veelgestelde vragen over een vakantie aan de Costa Calida
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ aan de Costa Calida?‌ ‌
Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ aan de Costa Calida moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ het dorpje Pals, het Cuatro Calas strand en Factoría Romana de Salazones Museum.
Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ aan de Costa Calida zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ aan de Costa Calida die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Cartojal wijn proeven
  • Het nachtleven ervaren
  • Een wandeling maken met een gids
  • Een museum bezoeken
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ aan de Costa Calida absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

Aan de Costa Calida kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ tapas, kroketjes, visgerechten, Paella, Tortilla Espanola en Pisto (Spaanse Ratatouille).‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar de Costa Calida?‌ ‌
Als je op vakantie wilt naar de Costa Calida, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met september.
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020