Vakantie in Centraal-Griekenland | Belvilla vakantiehuizen
Geniet van een unieke belevenis in een vakantiehuis naar keuze
Soorten huizen
De best beoordeelde huizen door onze klanten op basis van jouw interesses

Voor elke vakantie een vakantiehuisje

Wat is voor jou de ideale vakantie?

Alle bestemmingen in Centraal-Griekenland

Aanmelden

Centraal-Griekenland

Verblijf midden in de natuur in een vakantiehuis in Centraal-Griekenland, het middelste gebied van het Griekse vasteland. Het is één van de meest bergachtige regio's van het land. Dit is tevens de reden dat hier het grootste Griekse skicentrum gevestigd is. Het binnenland is relatief droog, terwijl het klimaat aan de kust mild is. Doordat deze regio al een lange tijd bewoond wordt, heeft Centraal-Griekenland een rijke geschiedenis. De vakantiehuizen in Centraal-Griekenland zijn veelal gezellige, traditionele woningen, ingericht in authentieke Griekse stijl. Terwijl je overdag de regio verkent, geniet je 's avonds van een panoramisch uitzicht vanaf het balkon van je vakantiehuis in Centraal-Griekenland.

Skiën vanuit je vakantiehuis in Centraal-Griekenland

Hoewel je er misschien niet meteen aan denkt bij een vakantie in Centraal-Griekenland, is deze regio zeer geschikt voor wintersportliefhebbers. De berg Parnassos is een prachtig stuk natuur met stromende beken, rustige meren en dichtbegroeide hellingen met sparren, beuken en populieren. Op deze berg vind je het grootste skistation van Griekenland. Geniet van een heerlijke middag in de sneeuw vanuit je vakantiehuis in Centraal-Griekenland en laat je verrassen door de 23 verschillende skipistes. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier hun hart ophalen aan de ruim 27 kilometer aan pistes.

Cultuur vanuit je Griekse vakantiehuis

Geniet tijdens je vakantie in Centraal-Griekenland van vele historische bezienswaardigheden. De belangrijkste culturele trekker in deze regio is Delphi, waar ooit het Orakel van Apollo voorspellingen deed. Tegenwoordig staan de archeologische opgravingen op de hellingen van de berg Parnassos vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook in de omgeving van de stad Levadia, gelegen tussen twee hoge heuvels aan de rand van een kloof, vind je veel historische bezienswaardigheden. In Heronia, even ten westen van Levadia, kun je indrukwekkende archeologische vondsten bewonderen, zoals een acropolis en een theater. Ten noorden van Levadia ligt Orhomenos, één van de oudste en rijkste steden van het oude Griekenland. Tip: het paasfeest wordt in Levadia zeer uitbundig gevierd, erg leuk om mee te maken. Of bezoek de hoofdstad Athene, ondermeer bekend om de Acropolis, een indrukwekkende stad die zeker een dagtrip vanuit je vakantiehuis in Centraal-Griekenland waard is!

Vakantiehuizen vlakbij stranden en helderblauwe zee

Kom tijdens je vakantie in Centraal-Griekenland heerlijk tot rust op één van de omliggende stranden. De regio Centraal-Griekenland biedt afgelegen stranden, schilderachtige eilandjes en ontelbare baaien, bijvoorbeeld bij Galaxidi en Itea. Geniet van verschillende watersporten als snorkelen, surfen en zeilen. Of kies voor een heerlijke dag op het strand. Neem jij liever een verfrissende duik in het zwembad? Neem dan een kijkje in ons aanbod vakantiehuizen in Centraal-Griekenland met zwembad en beleef een spetterende vakantie voor jong en oud!

Alle vakantiehuizen in Centraal-Griekenland
Veelgestelde vragen over een vakantie in Centraal Griek
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Centraal-Griekenland? ‌
In Centraal-Griekenland kun je kiezen uit 10+ Belvilla vakantiehuizen.‌
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Centraal-Griekenland?‌ ‌
Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Centraal-Griekenland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan de Tempel van Delphi, het Klooster van Osios Loukás, Galaxídi, het schiereiland Pílio, Metéora en Moni Agias Triados.
Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Centraal-Griekenland zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Centraal-Griekenland die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Tempels en kloosters verkennen
  • De Metéora bezoeken
  • Wandelen
  • Een dagje strand
  • Dorpen en steden verkennen
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Centraal-Griekenland absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌
in Centraal-Griekenland kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van vleesgerechten, worstjes, mezze en diverse zoete en hartige taarten.
Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Centraal-Griekenland?‌ ‌
Als je op vakantie wilt naar Centraal-Griekenland, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met september.
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020