Vakantiehuis Castilië-La Mancha

Alle bestemmingen in Castilië-La Mancha

Alle vakantiehuizen in Castilië-La Mancha

Uw huis verhuren

Aanmelden

Castilië-La Mancha

Geniet van een vakantie vol cultuur en natuur vanuit een vakantiehuis in Castillië- la Mancha. Het landschap van Castillië- la Mancha kenmerkt zich door uitgestrekte vlaktes en is bekend om prachtige historische steden Toledo en Cuenca. Beiden behoren zij tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Castillië- la Mancha is vooral ook bekend om de verhalen van Don Quichote. Treed in zijn voetsporen op de "Route van Don Quichote", een toeristische route die leidt langs witte windmolens en historische plaatsen die hij in zijn romans bezocht. Volg vanuit je vakantiehuis in Castillië- la Mancha deze route en kom meer te weten over de avonturen van Don Quichote, die denkt dat hij een ridder is.

De vakantiewoningen in Castilië-La Mancha bieden een cultuurrijke vakantie

Een vakantiehuis in Castilië-La Mancha heeft veel te bieden. Dankzij interessante musea, zoals het keramiek- en archeologisch museum in Toledo, historische bouwwerken en de heerlijke lokale keuken is deze streek niet te missen voor cultuurliefhebbers. Proef de smaak van deze regio met een bezoekje aan de lokale restaurants en geniet van vele specialiteiten als wijn, Manchego (schapen)kaas en knoflooksoep (Sopa de Ajos). Wanneer je je in deze streek bevindt, is er altijd wel een oud kasteel, kerkje of klooster in de buurt waar je kennis maakt met de Spaanse historie. De meeste van deze bouwwerken dateren namelijk uit de 9e tot de 12e eeuw en zijn absoluut een bezoekje waard. Laat je verrassen door het binnenland van Spanje en geniet van de typisch Spaanse sfeer vanuit je vakantiehuis in Castillië- la Mancha.

Vakantiehuizen Castillië-La Mancha, een vakantie in het groen

De vakantiehuizen in Castilië-la Mancha liggen rondom de drie belangrijkste natuurparken van het Iberisch schiereiland. Natuurparken Tablas de Damiel en Lagunas de Ruidera, twee wetlands met een grote ecologische waarde en Cabañeros, een mediterraan bosgebied. Deze parken worden omringd door prachtige hooglanden en zijn zeker de moeite van het bezoeken waard voor natuurliefhebbers. De olijfgaarden in de Alcarria, het kalksteengebergte van Cuenca en de toppen van de Sierra de Alcaraz zorgen hier voor talloze wandel- fiets- en paardrij mogelijkheden. Tevens lopen er twee belangrijke rivieren van Spanje door deze regio, de Tagus en de Guadiana. Ook hier kun je heerlijk wandelen of genieten van een kano- of kajaktocht. Verveel je geen moment tijdens een vakantie in Castillië- la Mancha.

Alle vakantiehuizen in Castilië-La Mancha