Vakantiehuis Cadzand

Alle bestemmingen in Cadzand

Alle vakantiehuizen in Cadzand

Uw huis verhuren

Aanmelden

Cadzand

Vakantie in Cadzand, lekker eten, ontspannen en ontdekken

Cadzand-Dorp is een typisch middeleeuws ringdorp in Zeeuws-Vlaanderen, met de gerestaureerde windmolen 'Nooit Gedacht' en de gotische Mariakerk uit de veertiende eeuw als voornaamste bezienswaardigheden. De charmante huizen in het centrum verlenen het dorp een authentieke en uitgesproken rustige sfeer. In Cadzand-Bad, de meest zuidelijke badplaats van Zeeland, draait alles dan weer om zee, zon en strandplezier. Levensgenieters en fijnproevers kunnen er hun hartje ophalen aan de trendy strandpaviljoens en de vele kwalitatieve restaurants. Vanuit uw vakantiehuis in Cadzand rijdt u bovendien in geen tijd naar verschillende bestemmingen die zeker de moeite waard zijn, zoals het mondaine Knokke, het unieke natuurgebied het Zwin of Brugge met zijn prachtige historische gebouwen en reien.

Zoeken naar haaientanden

Cadzand-Bad ligt omringd door prachtige duinen en vormt een oase van sfeer en gezelligheid. Klein en groot, jong en oud waarderen de ruimte en de rust. De badplaats is trouwens erkend als 'Heilzame Zeebadplaats', wat betekent dat het zeewater, het klimaat en de bodemproducten bijdragen tot de gezondheid. Slechts twee plaatsen in Nederland kregen deze titel. Goed om te weten: de provincie Zeeland heeft het hoogste aantal zonuren van Nederland. Op en langs het brede strand kunt u zonnen, vliegeren, volleyballen, zeilen, surfen enz. Wandelaars trekken bij eb richting Belgische grens naar het uitgestrekte natuurgebied het Zwin. In de Zwingeul kan het hele gezin in het zand speuren naar haaientanden die vaak miljoenen jaren oud zijn. Maar Cadzand is zoveel meer dan zee en strand. De uitgestrekte duinen en de polders van het achterland lenen zich uitstekend voor een wandeling of fietstocht. Overal vindt u goed onderhouden fiets- en wandelpaden. Die leiden u naar schilderachtige dorpjes, maar ook door weidse landschappen met polders en kreken. Op verschillende plaatsen kunt u een prima fiets op maat huren. Er zijn overigens ook e-bikes beschikbaar. Ga tijdens uw bezoek eens een kijkje nemen in de Cadzanse Boerenkamer in Museum de Karrekasse in Nieuwvliet. Daar ontdekt u een lokaal interieur uit omstreeks 1850, met poppen in de traditionele klederdracht. Zo krijgt u een goed beeld van hoe de mensen hier destijds woonden en leefden.

Een achterland vol parels

Een vakantie in Cadzand betekent een ideale gelegenheid om ook het prachtige achterland te bezoeken. Het landschap is getekend door de eeuwenlange strijd van de mens tegen de zee. Schorren en slikken, kaden en dijken verwijzen naar dit rijke verleden. Het Eiland van Cadzand, één van de oudste Europese polderlandschappen, is tot vandaag herkenbaar. Het historische Brugge, Gent (door de voormalige Franse president Mitterand omschreven als het bestbewaarde geheim van Europa) en Sluis nodigen uit tot een bezoek. Gezinnen met kinderen kunnen in Blankenberge de verbazende onderwaterwereld van het Sealife Center bezichtigen of in Vlissingen naar attractiepark het Arsenaal trekken.

Culinaire topregio

De Zwinregio staat bekend voor zijn rijke, hoogstaande en gezonde keuken. Nergens in de hele wereld vindt u zo een grote concentratie aan Michelin-sterren. De keuken biedt eerlijke en heerlijke streekproducten, dagvers geplukt op het land of gevist uit de zee: kreeft, mosselen, oesters, lamsoren, zeekraal …

Stap dus zeker een van de vele sfeervolle restaurants binnen en geniet van de culinaire hoogstandjes. Daarvoor hoeft u overigens niet ver te zoeken. In de 'Boulevard de Wielingen', de dorpsstraat van Cadzand-Bad, zijn er enkele restaurants. Het bekendste is wellicht Pure C van sterrenchef Sergio Herman. Ook de strandpaviljoens serveren verzorgde maaltijden. Of geniet eens gewoon op een gezellig terrasje van een verfrissend drankje of een ijsje.

Ook voor een actieve vakantie

Cadzand verwent zijn bezoekers elke dag van het jaar. U zult zich er geen moment vervelen. Zo kunt u een tocht maken langs het strand in een gehuurde elektrische golfwagen (een onvergetelijke ervaring), aan de ingang van het dorp de windmolen Nooit Gedacht bezoeken of het monument van het Wereldvredesvlam-project bewonderen. Dit symbool van het verlangen van iedere mens naar vrede staat hier niet toevallig, maar precies omdat de regio eeuwenlang gebukt ging onder oorlogsgeweld. Het hele jaar door, maar toch vooral in de zomermaanden, zijn er markten in Cadzand zelf en in de omliggende dorpen. Bent u sportief aangelegd? Ook dan zijn de mogelijkheden legio. Behalve fietsen, wandelen en watersporten kunt u hier golfen, paardrijden door de bossen en op het strand, sportvissen… In de skidome van het nabijgelegen Terneuzen kunt u zelfs op de latten staan! Vervolgens laat u zich verwennen in één van de beauty- en wellnesscentra. En dan vergeten we nog de talloze evenementen zoals de Reddingsbootdag, het Bevrijdingsfestival, de Havendagen van Terneuzen, de Mosselfeesten van Middelburg, de Visserijdagen van Breskens, het Zeeland Nazomerfestival, het Vliegende Hollander Festival, Film by the Sea…Te veel om op te noemen. U merkt het, Cadzand is dé ideale vakantiebestemming in Zeeuws-Vlaanderen. En dat elke dag van het jaar en voor elke leeftijd.

Alle vakantiehuizen in Cadzand