Vakantiehuis Bourgogne

Alle vakantiehuizen in de Bourgogne

Uw huis verhuren

Aanmelden

Bourgogne

Vakantie in Bourgogne: de streek van wijnen, kastelen, natuur en 'Art de Vivre'. Laat u verrassen door de wereldberoemde, culinaire specialiteiten van deze regio. Vanuit uw eigen vakantiehuis in Bourgogne geniet u van het landschap met bossen, weidevelden, wijngaarden en een aantal aantrekkelijke recreatiemeren. Een op en top vakantie in Frankrijk dus! Kijk in ons aanbod en boek uw romantische gîte tussen de wijngaarden, uw Bourgondische boerderij in het hart van de Morvan of uw charmante woning in een landelijke omgeving. Ga voor een afwisselende vakantie naar Bourgogne!

Je vakantiehuis in Bourgogne aan het water

Met zijn vele rivieren is het erg leuk om tijdens je vakantie Bourgogne via het water te verkennen. Maak een mooie boottocht of ben actief bezig en ga zelf kanoën. De verschillende meren nodigen  uit voor een dagje strand. Ga picknicken bij het Lac de Marcenay of het Lac de la Tille en duik daarna het verfrissende water in. Liefhebbers van de watersport kunnen gaan kanoën, zeilen, waterskiën, waterfietsen of gewoon lekker gaan zwemmen bij het Lac des Settons. Op het strand is het heerlijk vertoeven! Ervaar het Bourgondische leven vanuit je eigen vakantiehuis in Bourgogne en geniet van cultuur, natuur en lekker eten! Wist u dat we ook vakantiehuizen met zwembad in ons aanbod hebben?

Natuur vanuit je vakantiehuis in Bourgogne

Boek een vakantiehuis in Bourgogne midden tussen de wijnvelden! Centraal in Bourgogne is de natuur ruig te noemen. Hier ligt het schitterende berggebied de Morvan. De Morvan is een bebost gebergte met schitterende weidevelden en granieten heuvels. Autunois mag zich absoluut het mooiste gebied van Bourgogne noemen. Met mooie bossen en wijngaarden, het weidse riviergebied van de Arroux en de gebergtes van de Morvan op de achtergrond. Wandelen kan op diverse plekken in de regio. Bois de la Fée is bijvoorbeeld een prachtig bebost gebied voor een leuke wandeling met het hele gezin. Wist u dat uw trouwe viervoeter in veel vakantiehuizen ook gewoon welkom is? Hierdoor kunt optimaal genieten van een sportieve vakantie met de hond. Stap de natuur in vanuit je eigen vakantiehuis in Bourgogne.

Bezoek de bezienswaardigheden vanuit je vakantiehuis in Bourgogne

Rij, wandel of fiets door Bourgogne en u komt ogen tekort. De regio barst namelijk van de schitterende kastelen, kloosters en kerken. Maak een stop bij een van de uitzichtpunten om te genieten en een foto te nemen! Vooral de kloosters Fontenay en Pontigny zijn het bezoeken waard. Wijnkenners brengen graag een bezoek aan Clos de Vougeot. Bourgogne kent prachtige kastelen zoals het kasteel Tanlay, Ancy-le-Franc en Cormatin. Avonturiers bezoeken de grotten van Arcy-sur-cure waar je druipstenen en grotkunst kunt bewonderen. Verspreid over de regio liggen vele museums met ieder een eigen karakter. Een absolute aanrader is Hôtel-Dieu in Beaune. Een schitterend bouwwerk met een mooie binnenplaats dat vroeger als ziekenhuis fungeerde en nu door vele toeristen wordt bezocht. Houdt u niet zo van vooruit plannen? Ga dan voor een last-minute vakantie naar Frankrijk. Met de gunstige ligging van je vakantiehuis in Bourgogne kunt u zelf de regio gaan ontdekken!

Op pad vanuit je vakantiehuis in Bourgogne

Een vakantie in Bourgogne is een vakantie vol culinair genieten. Kom proeven van de Bourgondische keuken met de vele bijzondere streekproducten. Denk aan Charolaisvlees, heerlijke maïskip, paddenstoelen uit de Morvan en wijngaardslakken! Natuurlijk hoort hier een glaasje Bourgondische wijn bij, wit of rood! Er zijn ontzettend veel restaurants in de regio die u graag verwelkomen om te genieten van hun gerechten. Er zijn zelfs verschillende culinaire fietstochten uitgestippeld. Daarnaast zijn er mooie fietsroutes uitgezet door valleien en langs kanalen. Wandelen behoort ook tot de mogelijkheden. De Morvan is een geschikte locatie om een wijngaardwandelingen te maken. Bresse Savoyarde is eveneens een mooi wandelgebied. Boek nu een vakantiehuis in Bourgogne en laat je verassen door de Bourgondische keuken!

Alle vakantiehuizen in de Bourgogne