Vakantiehuis Bornholm

Overweegt u om op vakantie te gaan naar Denemarken? Bekijk dan eens onze vakantiehuizen in Bornholm. Voor een fijne strandvakantie bent u hier aan het juiste adres, want Bornholm ligt direct aan de Baltische Zee en u kunt hier genieten van onwijs veel zonuren! Naast het strand beschikt dit eiland ook over een prachtig, heuvelachtig landschap. Het wordt dan ook niet voor niets de parel van Denemarken genoemd!

Lees meer

Alle bestemmingen op Bornholm

Alle vakantiehuizen op Bornholm

Uw huis verhuren

Aanmelden

Ontdek onze vakantiehuizen in Bornholm

Vakantie in Denemarken

Wilt u met uw gezin, de hele familie of een groep vrienden op vakantie? Denk dan ook eens aan Denemarken. Dit prachtige land beschikt over onwijs veel bezienswaardigheden, mooi eilanden en gezellige steden.

Bornholm is bijvoorbeeld een prachtig eiland dat midden in de Oostzee ligt. Het zuiden van het eiland wordt voornamelijk gekenmerkt door duinenrij en prachtige zandstranden. Daarentegen is de noordkust rotsachtig met hoge kliffen. Wilt u ook cultuursnuiven tijdens uw vakantie? Geen probleem! Ook dat is mogelijk in Bornholm. De meest bijzondere bezienswaardigheden zijn de vier ronde kerken. In heel Scandinavië zijn deze kerken het best bewaard gebleven. De grootste ronde kerk vindt u in Østerlars en de kleinste en jongste kerk in Nyker. De best bewaarde kerk is te bewonderen in Nylars, maar als u benieuwd bent naar de hoogste en een van de mooiste kerken dan moet u beslist in Olsker zijn. Dit eiland is dus de ideale bestemming  voor strand-, natuur- en cultuurliefhebbers!

Actieve vakantie Bornholm

Vanuit uw vakantiehuis valt er genoeg te beleven op dit eiland. Bornholm beschikt namelijk over verschillende wandel- en fietsroutes en onderweg vindt u verschillende bezienswaardigheden. Zeker in het noorden van het eiland valt onwijs veel te ontdekken. Op een paar kilometer afstand van de badplaats Gudhjem, staan 22 meter hoge granieten kliffen met diepe grotten, die in Denemarken ook wel Helligdomsklipperne genoemd worden. Maak een mooie wandeling langs deze grotten en ontdek hoe mooi het landschap en het uitzicht vanaf hier is.

Natuurlijk is niet alleen het noorden geschikt voor een actieve vakantie. Het midden van het eiland wordt namelijk gekenmerkt door grote beukenbossen en prachtige meertjes. Na een wandeling in het bos is het dus zeker een aanrader om een verfrissende duik in het koude water te nemen. Ondanks dat het zuiden voornamelijk geliefd is bij strandliefhebbers, kunt u ook hier een actieve vakantie beleven. Wat dacht u van kajakken, windsurfen of kitesurfen? Er is toch niets leuker dan op deze manier de Baltische Zee te ontdekken?

Ontdek de mooiste dorpen van Bornholm

Bornholm heeft iets speciaals en na een aantal dagen wilt u vast nooit meer naar huis. Dit eiland is het enige rotseiland van Denemarken en door de wisselende landschappen is het een perfecte bestemming voor iedereen. Heeft u gekozen voor een autovakantie in Denemarken, dan is het erg leuk om vanuit uw vakantiehuis in Denemarken een beetje rond te gaan toeren op het eiland. Overal vindt u idyllische, kleine vissersdorpjes en karakteristieken visrokerijen. Een tussenstop bij een lokaal restaurant is dus zeker de moeite waard! De vis is hier zo vers dat u bij elk gerecht uw vingers aflikt. Op het eiland vindt u eigenlijk alleen maar dorpen of pittoreske plaatsjes. De mooiste zijn Gudhjem, Nexø, Svaneke en Aakirkeby. Over het algemeen zijn het allemaal bijzonder mooie havenstadjes, maar Aakikeby ligt in het binnenland en staat vooral bekend om zijn opvallende kerk. En als u van winkelen houdt of wilt vertoeven op een van de vele terrassen dan is dit een erg gezellig plekje om uw dag door te brengen.

Tijdens uw ontdekkingstocht op het eiland kan de hoofdstad Rønne natuurlijk niet ontbreken. U vindt hier een theater dat al sinds 1823 in gebruik is! Maar natuurlijk zijn er ook genoeg gezellige cafeetjes te vinden, waar u even wat kunt drinken of eten. Heeft u het ideale vakantiehuis hier al gevonden?

Alle vakantiehuizen op Bornholm