Vakantiehuis Beierse Alpen

Alle vakantiehuizen in de Duitse Alpen

Uw huis verhuren

Doe inspiratie op!
Gezinnen met kinderen
18 vakantiehuizen
Wellness
12 vakantiehuizen
Lastminute
11 vakantiehuizen
Groepshuizen
4 vakantiehuizen
Aanmelden

Beierse Alpen

Frisse berglucht, mooie landschappen, prachtige vergezichten en Duitse gezelligheid? Maak vanuit een van onze vakantiehuizen in de Beierse Alpen, ook wel Duitse Alpen genoemd, kennis met het veelzijdige berglandschap van Zuid-Duitsland. Deze regio, die grenst aan de Oostenrijkse Alpen, is een heerlijke vakantieregio. Huur een vakantiehuis in de Beierse Alpen voor een vakantie die in het teken staat van natuur, rust, en cultuur.

Vanuit je vakantiehuis midden in de natuur genieten van de Duitse Alpen

Geniet vanuit een comfortabele vakantiewoning van groene alpenweiden, kristalheldere bergmeren, glooiende heuvels, rustieke boerendorpjes en interessante steden. Breng een vakantie door in één van onze vakantiehuizen in de Beierse Alpen en maak kennis met bekende vakantieregio´s als Allgäu, Garmisch-Partenkirchen (en de Zugspitze), de Chiemgau, en het Berchtesgadener Land, gelegen in het zuidoostelijke hoekje van Beieren. In het Berchtesgadener Land liggen de vakantieoorden Berchtesgaden, Schönau am Königssee en Bad Reichenhall. Ook nationaal park Berchtesgadener Land, is tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de Beierse Alpen zeker een bezoekje waard. Onder dit park valt het onder andere het prachtige Königsmeer, het mooiste meer van Duitsland, met haar landschap dat doet denken aan de Noorse fjorden.

De Beierse Alpen voor een sportieve vakantie!

Een vakantiehuis in de Duitse Alpen is het ideale uitgangspunt voor een sportieve vakantie. Op de bergmeren (zoals de Chiemsee en Köningssee) kun je verschillende watersporten beoefenen. De natuurgebieden en nationale parken lenen zich uitstekend voor een tal van sportieve en recreatieve activiteiten als Nordic walking, paardrijden, paragliding, golf, mountainbiken, fietsen, klimmen en wandelen. Een netwerk van bewegwijzerde wandel- en trekroutes leidt door de natuur, langs dorpen en kastelen. Bij een aantal van onze vakantiehuizen in de Beierse Alpen kan je wandeling zelfs al vanaf de voordeur beginnen!

Ontdek de toeristische routes van de Beierse Alpen vanuit je vakantiewoning

Vanuit een vakantiehuis in de Beierse Alpen ontdek je verschillende toeristische routes. De Romantische Route eindigt in de Beierse Alpen; in het stadje Füssen, en doet onder andere sprookjeskasteel Sloß Neuschwanstein en het mooie Schwangau, het dorp van de koningsburchten aan!. Een van de oudste routes van Duitsland is de Alpenroute. Deze 450 kilometer lange route gaat van Lindau (aan het Bodenmeer), tot aan Berchtesgaden, en verrast de vakantieganger met wisselende landschappen; Groene alpenweiden, bossen, glooiend heuvelland en steile bergtoppen, met daartussen romantische dalen en glinsterende meren. Ontdek de prachtige landschappen vanuit een vakantiehuis in de Beierse Alpen en ga op verkenning!

Alle vakantiehuizen in de Duitse Alpen