Vakantiehuis Baskenland

Alle bestemmingen in Baskenland

Alle vakantiehuizen in Baskenland

Uw huis verhuren

Aanmelden

Baskenland

Ga op avontuur tijdens een vakantie in het Baskenland. Grenzend aan de Pyreneeën en Frankrijk ligt het Spaanse Baskenland. De regio, met haar trotse inwoners, heeft een geheel eigen cultuur met een verfijnde keuken en aparte taal. Met een vakantiehuis in Baskenland heb je de mogelijkheid om alle geheimen te ontdekken. De typische en authentieke vakantiehuizen zijn midden in de prachtige natuur gelegen. Maak nu een keuze uit ons aanbod vakantiehuizen in Baskenland en de voorpret kan beginnen!

Je vakantiehuis tussen de bergen van Baskenland

Ontdek het wisselende landschap vanuit je vakantiehuis in Baskenland, en zie een overvloed aan beuken- en eikenbossen, glooiende groene heuvels, ruige kliffen en schitterende stuwmeren. In de regio bevinden zich acht natuurreservaten met prachtige watervallen. De natuurparken, zoals het Urdaibai Reserva de la Biosfera, bieden een thuis aan honderden vogelsoorten. Aan het eind van de winter is Dilika Cañyon een prachtige bezienswaardigheid. Deze 270 meter hoge waterval van smeltwater ligt bij het beginpunt van de Nervión rivier. Bezoek ook zeker het Parque Natural de Valderejo, gelegen in de vallei met kalkstenen kliffen. Tijdens een wandeling of fietstocht door dit park heb je de kans bijzondere dieren als gieren, wilde zwijnen en edelherten te spotten. Verblijf in een vakantiehuis in Baskenland tussen de bergen en kom heerlijk tot rust in een groene omgeving. 

Cultureel Baskenland

Bezoek tijdens je vakantie in Baskenland zowel de interessante, historische steden als de authentieke dorpjes. De regio heeft een tal van historische bezienswaardigheden die het bezoeken zeker waard zijn. De grootste stad die het Baskenland kent, is Bilbao, zeer geliefd bij kunstliefhebbers. Het Guggenheim museum is één van de belangrijkste musea voor moderne kunst van Spanje, met kunstwerken van onder andere Salvador Dalí. Het hart van de stad, Casco Viejo genaamd, heeft prachtige middeleeuwse invloeden. San Sebastian is een gezellige stad in het noordoosten van Baskenland. Je kunt de kabelbaan pakken naar de Monte Igeldo. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht en kun je vervolgens weer te voet terugkeren naar de gezellige binnenstad. Een bezoek aan Hondarribia is eveneens een echte aanrader. De stad, vol met aristocratische gebouwen heeft een gezellige vissersbuurt en een prachtige gotische kerk met baroktoren. Hondarribia nodigt je uit om urenlang door de schilderachtige, authentieke steegjes te dwalen en musea te bezichtigen. Ontdek het vanuit je vakantiehuis in Baskenland!

Vakantie in Baskenland: genoeg te doen! 

Tijdens je vakantie in Baskenland heb je de keuze uit talloze mooie stranden. San Sebastian is in de zomermaanden een zeer geliefde badplaats. Vooral Playa de la Concha en Playa de Ondaretta trekken veel strandliefhebbers aan. Het is eveneens heerlijk vertoeven in Zumaia en Hondarribia. Surfliefhebbers kunnen terecht in Zarautz en Mundaka. Vanuit je vakantiewoning in Baskenland is het gegarandeerd actief genieten!

De historische steden en prachtige stranden zijn niet de enige aantrekkingskrachten van de regio. Baskenland kent vele bezienswaardigheden op zowel natuur- als cultuurgebied die je niet mag missen tijdens je vakantie. Bezoek bijvoorbeeld de grotten van Arrikrutz, het romaanse klooster van Estibalitz, de grotten van Santimamiñe en het Jezusbeeld op de berg Urgall. Deze laatste ligt in San Sebastian en is te bereiken via een leuke klimtocht. In de zomer worden er in verschillende plaatsen in de regio festivals gehouden. De schitterende omgeving en diversiteit aan landschappen nodigen je uit voor een stevige wandeling. De regio telt talloze unieke bergroutes, de één nog mooier dan de andere. Enkele aanraders zijn de bergtocht vanuit Ordizia en de tocht naar de top van de berg Txindoki. Het bergachtige landschap is natuurlijk ideaal voor mountainbikers. Ga op pad vanuit je vakantiehuis in Baskenland!

Alle vakantiehuizen in Baskenland