Vakantie in Baden-Württemberg | Belvilla vakantiehuizen
Geniet van een unieke belevenis in een vakantiehuis naar keuze
Soorten huizen
De best beoordeelde huizen door onze klanten op basis van jouw interesses

Voor elke vakantie een vakantiehuisje

Wat is voor jou de ideale vakantie?

Aanmelden

Baden-Württemberg

Geniet van een prachtige omgeving vanuit een vakantiehuis in Baden-Württemberg. In deze regio ligt het berggebied de Schwabische Alpen. Vanuit je vakantiehuis kun je dit prachtige wandel- en fietsgebied ontdekken. Het biedt een gevarieerd heuvel- en berglandschap vol groene weiden met daar tussenin romantische middeleeuwse dorpjes. Maak kennis met de mogelijkheden van deze veelzijdige regio en beleef een onvergetelijke vakantie in Baden-Württemberg.

Verblijf aan de Bodensee

Verblijf in een vakantiehuis in Baden-Württemberg aan het water en geniet van verschillende watersportmogelijkheden.In het zuiden van deze regio ligt het Bodenmeer, het grootste meer van Duitsland. De Bodensee grenst aan Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. De vakantiehuizen aan het meer zijn een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen en voor watersportliefhebbers, maar de omgeving is ook uitermate geschikt voor wandel-, fiets- of cultuurvakanties. Het omliggende landschap van de Bodensee is glooiend, met wijn- en boomgaarden en rondom het meer kun je een aantal aantrekkelijke plaatsen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan plaatsen als Konstanz of de eilanden Mainau, Reichenau (Unesco-werelderfgoed) of het historische Lindau. Geniet van een dagje in, op of aan het water en laat je tijdens een vakantie in Baden-Württemberg verrassen door deze indrukwekkende regio.

Geniet van cultuur in het Neckerdal

Maak vanuit een vakantiehuis in Baden-Württemberg verschillende culturistische uitstapjes. In het noorden, in het Neckardal zijn een aantal mooie kastelen en paleizen te bewonderen, maar ook oude universiteitssteden en stadjes, zoals Heildelberg en Tübingen zijn zeker een bezoekje waard. Gelegen in het Neckardal ligt Stuttgart, de hoofdstad van Baden-Württemberg. Een bezoek aan deze stad is dan ook een echte aanrader! De bezoeker vindt hier onder andere kunst, cultuur en verschillende bouwstijlen, zoals het barokke Neues Schloss of de Jugendstil-markthal. Ben je tijdens je vakantie in Baden-Württemberg op zoek naar de nodige gezelligheid? Dan moet je Stuttgart bezoeken tijdens één van de populaire feesten, zoals het wijnfeest “Weindorf” of de sfeervolle kerstmarkt. ‘s Avonds kun je proeven van de regionale keuken in een van de lokale restaurants of een drankje drinken in een wijnlokaal. Een vakantiehuis in Baden-Württemberg zorgt gegarandeerd voor vakantiepret voor jong en oud!

Ontdek het Zwarte Woud

Geniet vanuit een vakantiehuis in Baden-Württemberg van de schitterende natuur. Zoals het berglandschap van het Zwarte Woud, gelegen in het zuidwesten van deze regio. Maak kennis met knusse dorpjes, prachtige wandelpaden, moderne steden en actieve dagjes uit tijdens een vakantie in het Zwarte Woud. Bezoek bijvoorbeeld de stad Freiburg en geniet van de vele winkeltjes in deze stad of bezoek de watervallen van Triberg. Ga een middagje rodelen of bezoek Europapark in Rust, Duitslands op 2 na populairste bezienswaardigheid en in 2014 uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Zo beleven ook de kinderen de vakantie van hun leven in Baden-Württemberg. Zoek de rust op tijdens een wandeling over één van de bergtoppen of geniet van een heerlijke punt Schwarzchwalder Kirsch taart op één van de gezellige terrasjes. Waar je ook voor kiest het is mogelijk vanuit een vakantiehuis in Baden-Württemberg!

Alle vakantiehuizen in Baden-Württemberg
Veelgestelde vragen over een vakantie in Baden-Württemberg
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Baden-Württemberg?
In Baden-Württemberg kun je kiezen uit 130 Belvilla vakantiehuizen.‌ ‌
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Baden-Württemberg?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Baden-Württemberg moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ het Mercedes-Benz Museum, Slot Ludwigsburg, Tübingen en Burg Hohenzollern.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Baden-Württemberg zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Baden-Württemberg die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Een boottocht maken
  • Kastelen en kathedralen bezichtigen
  • Schwarzwalder Kirsch taart eten
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Baden-Württemberg absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌
In Baden-Württemberg kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Schnüüsch (groentestoofpot), Mehlbüdel (broodpudding), Rote Grütze (ijs met bessencompote), Sauerbraten (zuurgebraad), Schweinshaxe (varkenspoot), Rinderroulade (runderrollade), Kieler Sprotte (gerookte vis).‌ ‌
Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Baden-Württemberg?‌ ‌
Als je op vakantie wilt naar Baden-Württemberg, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met september.
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020