Vakantiehuis Ameland

Ameland is een van de Waddeneilanden en is perfect voor de natuurliefhebber. In alle seizoenen is Ameland een prachtig eiland met mooie dorpjes, veelzijdige natuur en ruimte. Een eiland om eindeloos te ontdekken en om vaak naar terug te komen. Wij hebben een breed aanbod aan vakantiehuisjes en appartementen voor een week of weekendje weg op Ameland. Weet u al of u dit jaar kiest voor een vakantie op Ameland?

Lees meer

Alle bestemmingen op Ameland

Alle vakantiehuizen op Ameland

Uw huis verhuren

Top bezienswaardigheden op Ameland

Zeehondjes spotten

Durft u te springen?

De levendige geschiedenis van Ameland

Zon, zee en strand

Aanmelden

Ameland

Ameland maakt deel uit van de Nederlandse Waddeneilanden en hoort bij de provincie Friesland. Vanuit uw eigen vakantiehuis op Ameland trekt u eropuit om het eiland te ontdekken! Naast Ameland zijn ook Terschelling, Texel, Vlieland en Schiermonnikoog de moeite waard om te bezoeken.

Beleef het eiland vanuit uw vakantiehuis op Ameland

Voor een weekendje weg of vakantie op Ameland huurt u bij Belvilla uw vakantiehuis. Verdeeld over het eiland vindt u onze prachtige vakantiewoningen: van vrijstaande rietgedekte duinvilla’s en stijlvol ingerichte boerderijlodges tot knusse vakantiehuisjes, luxe appartementen, ruime bungalows en zelfs authentieke commandeurshuizen! Duik in ons aanbod en ontdek vanuit uw eigen vakantiehuis het hele eiland!

Uitwaaien & weer opladen... tijdens uw vakantie op Ameland!

Zilte zeelucht, veelzijdige natuur, rust, ruimte en mooie dorpjes… Krijg het echte eilandgevoel tijdens uw verblijf in een vakantiehuis op Ameland. Er zijn genoeg sportieve mogelijkheden om het eiland te ontdekken; wandelen, fietsen (Ameland heeft maar liefst 90 kilometer fietspad), paardrijden, of wat denkt u van een parachutesprong, zweefvliegvlucht of powerboot varen? Ook Wadlopen is een bijzondere ervaring om kennis te maken met het Wad en ook een Robbentocht is de moeite waard! U hoeft dus niet het hele weekend in uw vakantiehuis op Ameland te blijven.

De dorpen van Ameland

Leer meer over Ameland tijdens uw vakantie! Het eiland heeft 4 dorpen; Nes, Hollum, Ballum en Buren. Drie ervan (Nes, Hollum en Ballum) hebben een beschermd dorpsgezicht! Nes is de charmante, levendige hoofdplaats met een historische (autoluwe) kern met mooie commandeurshuisjes, maar ook leuke winkels en gezellige terrasjes en restaurants. Ook in Hollum ziet u nog sporen van het verleden. In de historische kern ziet u de oude commandeurswoningen, voormalige schipperswoningen en het oudste huis van Ameland. Ook staat hier de imposante 55 meter hoge vuurtoren. De vuurtoren is te bezoeken en te beklimmen! Na 236 treden heeft u een prachtig mooi panorama uitzicht. Ballum is het kleinste dorp op Ameland, een authentiek dorpje met 350 inwoners. Het heeft prachtige oude panden, waaronder ook het hervormde kerkje en de bijbehorende toren. Buren is het jongste dorp en was in het verleden het boerendorp van Ameland. Nu biedt het de vakantieganger gezellige levendigheid. In het dorp vindt u het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Vanuit uw appartement of vakantiehuis in een van de dorpen, heeft u de ideale uitvalsbasis voor een vakantie op Ameland.

Maak kennis met de natuur van Ameland tijdens uw vakantie

Bos, strand, duinen, kwelder, polder en wad… Maak tijdens uw vakantie op Ameland kennis met de verschillende landschappen op het eiland. Zo is er natuurgebied Het Oerd, een duingebied met hoge duintoppen en duinmeertjes en natuurgebied De Hon, waar een vaste kolonie lepelaars woont. De Waddenzee van Nederland en Duitsland staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, door zijn bijzondere eigenschappen en leefgebieden. Het is het enige wadden- en kusteilandensysteem in de wereld met een gematigd klimaat dat zo groot is en een enorme variatie aan planten en dieren bezit. Ga individueel of onder begeleiding van een gids op ontdekkingstocht op het wad, het strand, in de duinen of door de bossen. Staatbosbeheer heeft diverse wandelroutes en ruiterpaden uitgezet en ook vindt u vogelkijkhutten op diverse plaatsen. Natuurliefhebbers zitten goed in een vakantiehuis op Ameland!

Zon, zee en strand op Ameland

Vliegeren, uitwaaien, schelpjes zoeken, struinen door de duinen, zwemmen in zee, kitesurfen, raften, boarden… Of wat dacht u van gewoon relaxen op een terrasje van één van de 4 strandpaviljoens, kijkend naar de mensen of naar de zonsondergang? Aan het uitgestrekte, brede strand van Ameland is altijd iets te beleven! Ook een ritje met de huifkar over het strand naar natuurgebied De Hon behoort tot de mogelijkheden. Ameland heeft de Quality Coast Award ontvangen, een internationaal keurmerk voor duurzaam toerisme. Ook werd het strand van Ameland al diverse keren beoordeeld als ‘zeer schoon strand’ (blauwe vlag). Genoeg redenen ontdekt om naar Ameland te gaan? Duik dan in ons aanbod en huur uw eigen vakantiehuisje of bungalow voor een weekend op Ameland!

Met de veerboot naar uw vakantiehuis op Ameland

Met de comfortabele veerboot van rederij Wagenborg maakt u in 45 minuten de oversteek van Holwerd (Friesland) naar Waddeneiland Ameland. Laat u de auto op het vaste land? Op Ameland is busvervoer aanwezig vanuit de veerhaven naar de 4 dorpen. Ook kunt u een taxi nemen en ook fietsverhuur is direct aanwezig bij de veerhaven. Daarna op weg naar uw vakantiehuis, voor een heerlijke vakantie op Ameland!

Alle vakantiehuizen op Ameland