Gebruik de code HOME20 om 20% korting te krijgen tot een maximum van 100 euro

Ameland is een van de Waddeneilanden en is perfect voor de natuurliefhebber. In alle seizoenen is Ameland een prachtig eiland met mooie dorpjes, veelzijdige natuur en ruimte. Een eiland om eindeloos te ontdekken en om vaak naar terug te komen. Wij hebben een breed aanbod aan vakantiehuisjes en appartementen voor een week of weekendje weg op Ameland. Weet jij al of je dit jaar kiest voor een vakantie op Ameland?

Lees meer

Alle bestemmingen op Ameland

Top bezienswaardigheden op Ameland

Zeehondjes spotten in de Waddenzee

Durf jij te springen?

De pittoreske dorpjes van Ameland

Zon, zee en strand in Nederland

Aanmelden

Ontdek je eigen stukje Ameland!

Ameland maakt deel uit van de Nederlandse Waddeneilanden en hoort bij de provincie Friesland. Vanuit je eigen vakantiehuis op Ameland trek je eropuit om het eiland te ontdekken! Naast Ameland zijn ook Terschelling, Texel, Vlieland en Schiermonnikoog de moeite waard om te bezoeken.

Beleef het eiland vanuit je vakantiehuis op Ameland

Voor een weekendje weg of vakantie op Ameland huur je bij Belvilla je unieke vakantiehuis. Onze prachtige vakantiewoningen zijn verspreid over het ganse eiland: van vrijstaande, rietgedekte duinvilla’s en stijlvol ingerichte boerderijlodges tot knusse vakantiehuisjes, luxe appartementen, ruime bungalows en zelfs authentieke commandeurshuizen! Duik in ons uitgebreid aanbod en ontdek vanuit je eigen vakantiehuis het hele eiland!

Met de veerboot naar je vakantiehuis op Ameland

Met de comfortabele veerboot van rederij Wagenborg maak je in 45 minuten de oversteek van Holwerd (Friesland) naar Waddeneiland Ameland. Laat je de auto liever op het vaste land? Op Ameland is busvervoer aanwezig vanuit de veerhaven naar de 4 dorpen. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen en fietsverhuur is direct aanwezig bij de veerhaven.

Uitwaaien & weer opladen tijdens jouw vakantie op Ameland!

Zilte zeelucht, veelzijdige natuur, rust, ruimte en mooie dorpjes… Krijg het echte eilandgevoel tijdens je verblijf in een vakantiehuis op Ameland. Er zijn genoeg sportieve mogelijkheden om het eiland te ontdekken; wandelen, fietsen (Ameland heeft maar liefst 90 kilometer fietspad), paardrijden, of wat dacht je van een parachutesprong, zweefvliegvlucht of powerboot? Ook wadlopen is een bijzondere ervaring en een robbentocht is altijd de moeite waard! Je hoeft dus niet het hele weekend in je vakantiehuisje te blijven.

De dorpen van Ameland

Leer meer over Ameland tijdens jouw vakantie! Het eiland heeft 4 dorpen; Nes, Hollum, Ballum en Buren. Drie ervan (Nes, Hollum en Ballum) hebben een beschermd dorpsgezicht! Nes is de charmante, levendige hoofdplaats met een historische (autoluwe) kern met mooie commandeurshuisjes, maar ook leuke winkels en gezellige terrasjes en restaurants. Ook in Hollum zie je nog sporen van het verleden. In de historische kern zie je de oude commandeurswoningen, voormalige schipperswoningen en het oudste huis van Ameland. Bezoek en beklim de 60 meter hoge vuurtoren. Na 236 treden heb je een prachtig mooi panoramisch uitzicht.
Ballum is het kleinste dorp op Ameland, een authentiek dorpje met 350 inwoners. Het heeft prachtige oude panden, waaronder het hervormde kerkje en de bijbehorende toren. Buren is het jongste dorp en was in het verleden het boerendorp van Ameland. Nu biedt het de vakantieganger gezellige levendigheid. In het dorp vind je eveneens het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude.

Maak kennis met de natuur van Ameland

Bos, strand, duinen, kwelder, polder en wad… Maak tijdens je vakantie op Ameland kennis met de verschillende landschappen van het eiland. Zo is er natuurgebied Het Oerd, een duingebied met hoge duintoppen en duinmeertjes en het natuurgebied De Hon, waar een vaste kolonie lepelaars woont. Wist je trouwens dat De Waddenzee van Nederland en Duitsland op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan? Het is het enige wadden- en kusteilandensysteem in de wereld met een gematigd klimaat dat zo groot is en een enorme variatie aan planten en dieren bezit. Ga individueel of onder begeleiding van een gids op ontdekkingstocht op het wad, het strand, in de duinen of door de bossen. Staatbosbeheer heeft diverse wandelroutes en ruiterpaden uitgezet en ornitologen zullen onder de indruk zijn van de diverse vogelkijkhutten. Natuurliefhebbers zitten goed in een vakantiehuis op Ameland!

Zon, zee en strand op Ameland

Vliegeren, uitwaaien, schelpjes zoeken, struinen door de duinen, zwemmen in zee, kitesurfen, raften, boarden… Of wat dacht je van gewoon lekker relaxen op een terrasje van één van de 4 strandpaviljoens, kijkend naar de mensen of naar de zonsondergang? Aan het uitgestrekte, brede strand van Ameland valt altijd iets te beleven! Ook een ritje met de huifkar over het strand naar natuurgebied De Hon behoort tot de mogelijkheden. Ameland heeft de Quality Coast Award ontvangen, een internationaal keurmerk voor duurzaam toerisme. Het strand van Ameland werd al diverse keren beoordeeld als ‘zeer schoon strand’ met de blauwe vlag. Genoeg redenen om dit fantastische Waddeneiland te ontdekken? Duik dan in ons uitgebreid aanbod en huur je eigen vakantiehuisje of bungalow voor een rustgevende vakantie op Ameland!

Alle vakantiehuizen op Ameland
Veelgestelde vragen over een vakantie op Ameland
Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla op Ameland?

Belvilla heeft op dit moment rond de 30 vakantiehuizen op Ameland.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Ameland?
  • Hollum
  • Nes
  • Ballum
  • Buren
  • De stranden
Wat zijn de leukste activiteiten op Ameland?
  • Zeehondjes spotten
  • Maak een vrije val door middel van een tandemsprong
  • Ontspan op het strand
  • Bezoek de oudste kerk van Ameland in Hollum
  • Beklim de 60 meter hoge vuurtoren
Hoe kan ik Ameland het beste bereiken?

Met de comfortabele veerboot van rederij Wagenborg maak je in 45 minuten de oversteek van Holwerd, Friesland naar Ameland.

Wat is de beste reistijd om Ameland te bezoeken?

De lente en zomer zijn de beste seizoenen voor een bezoek aan Ameland. In de herfst en winter kan het nogal guur zijn door de sterke zeewind dankzij het zeeklimaat.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020