Vakantiehuis Ameland

Alle bestemmingen op Ameland

Alle vakantiehuizen op Ameland

Top bezienswaardigheden op Ameland

Zeehondjes spotten

Durft u te springen?

De levendige geschiedenis van Ameland

Zon, zee en strand

Aanmelden

Ameland

Ameland maakt deel uit van de Nederlandse Waddeneilanden en hoort bij de provincie Friesland. Vanuit je eigen vakantiehuis op Ameland trek je er op uit om het eiland te ontdekken!

Beleef het eiland vanuit je vakantiehuis op Ameland

Voor een weekendje weg of vakantie op Ameland huur je bij Belvilla je vakantiehuis. Verdeeld over het eiland vind je onze prachtige vakantiewoningen: van vrijstaande rietgedekte duinvilla en stijlvol ingerichte boerderijlodge tot knus vakantiehuisje, luxe appartement en zelfs authentiek commandeurshuis! Duik in ons aanbod en ontdek vanuit je eigen vakantiehuis op Ameland het hele eiland!

Uitwaaien & weer opladen… tijdens je vakantie op Ameland! 

Zilte zeelucht, weidse vergezichten, veelzijdige natuur, rust, ruimte, mooie dorpjes… krijg het echte eilandgevoel tijdens je verblijf in een vakantiehuis op Ameland. Er zijn genoeg sportieve mogelijkheden om het eiland te ontdekken; wandelen, fietsen (Ameland heeft maar liefst 90 kilometer fietspad), paardrijden, of wat denk je van een parachutesprong, zweefvliegvlucht of powerboatvaren? Wadlopen is een bijzondere ervaring om kennis te maken met het Wad en ook een Robbentocht is de moeite waard! Je hoeft dus niet in je vakantiehuis op Ameland te blijven.

De dorpen van Ameland

Leer meer over Ameland tijdens je vakantie! Het eiland heeft 4 dorpen; Nes, Hollum, Ballum en Buren. Drie ervan (Nes, Hollum en Ballum) hebben een beschermd dorpsgezicht! Nes is de charmante, levendige hoofdplaats met een historische (autoluwe) kern met mooie commandeurshuisjes, maar ook leuke winkels en gezellige terrasjes en restaurants. Ook in Hollum zie je nog sporen van het verleden. In de historische kern zie je de oude commandeurswoningen, voormalige schipperswoningen en het oudste huis van Ameland. Ook staat hier de imposante 55 meter hoge vuurtoren. De vuurtoren is te bezoeken en te beklimmen! Na 236 treden heb je een prachtig mooi panorama. Ballum is het kleinste dorp op Ameland, een authentiek dorpje met 350 inwoners. Het heeft prachtige oude panden, waaronder ook het hervormde kerkje en de bijbehorende toren. Buren is het jongste dorp en was in het verleden het boerendorp van Ameland. Nu biedt het de vakantieganger gezellige levendigheid. In het dorp vind je het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Vanuit je vakantiehuis in één van de dorpen heb je de ideale uitvalsbasis voor een vakantie op Ameland.

Maak kennis met de natuur van Ameland tijdens je vakantie

Bos, strand, duinen, kwelder, polder en wad… Maak tijdens je vakantie op Ameland kennis met de verschillende landschappen op het eiland en de grote verscheidenheid aan planten en dieren. Zo heb je natuurgebied Het Oerd, een duingebied met hoge duintoppen en duinmeertjes en natuurgebied De Hon, waar een vaste kolonie lepelaars woont. De Waddenzee van Nederland en Duitsland staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, door zijn bijzondere eigenschappen en leefgebieden. Het is het enige wadden- en kusteilandensysteem in de wereld met een gematigd klimaat dat zo groot is en een enorme variatie aan planten en dieren bezit. Ga individueel of onder begeleiding van een gids op ontdekkingstocht op het wad, het strand, in de duinen of door de bossen. Staatbosbeheer heeft diverse wandelroutes en ruiterpaden uitgezet en ook vind je vogelkijkhutten op diverse plaatsen. Natuurliefhebbers zitten goed in een vakantiehuis op Ameland!

Zon, zee, strand op Ameland

Vliegeren, uitwaaien, schelpjes zoeken, struinen door de duinen, jutten, zwemmen in zee, kitesurfen, raften, boarden… Wat dacht je van gewoon relaxen op een terrasje van één van de 4 strandpaviljoens, kijkend naar de mensen of naar de zonsondergang? Bij het uitgestrekte, brede strand van Ameland is altijd iets te beleven! Ook een ritje met de huifkar over het strand naar natuurgebied De Hôn behoort tot de mogelijkheden. Ameland heeft de Quality Coast Award ontvangen, een internationaal keurmerk voor duurzaam toerisme. Ook werd het strand van Ameland al diverse malen beoordeeld als ‘zeer schoon strand’ (blauwe vlag). Genoeg redenen ontdekt om naar Ameland te gaan? Duik dan in ons aanbod en huur je eigen vakantiehuis op Ameland!

Met de veerboot naar je vakantiehuis op Ameland

Met de comfortabele veerboot van rederij Wagenborg maak je in 45 minuten de oversteek van Holwerd (Friesland) naar Waddeneiland Ameland. Laat je de auto aan de kant op Holwerd? Op Ameland is busvervoer aanwezig vanuit de veerhaven naar de 4 dorpen. Ook kun je een taxi nemen en ook fietsverhuur is direct aanwezig bij de veerhaven. Daarna op weg naar je vakantiehuis, voor een heerlijke vakantie op Ameland!

Alle vakantiehuizen op Ameland