Vakantiehuis Le Marche

Alle vakantiehuizen in Le Marche

Uw huis verhuren

Aanmelden

Le Marche

In het midden van Italië ligt de regio Le Marche aan de Adriatische zee, met een 170 kilometer lange kust. De kust bevat met name zand- en kiezelstenen, maar wordt op twee plaatsen onderbroken door woeste rotsen. Deze woeste delen van de kust vind je ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona en ten noorden van Pesaro. Ancona wordt bestempeld als de enige belangrijke havenplaats van Le Marche. Ontdek deze prachtige regio vanuit je eigen vakantiehuis in Le Marche. 

Een vakantiehuis voor de hele familie in Le Marche

In het noorden grenst Le Marche aan Emilia-Romagna en San Marino en in westen aan de regios Toscane en Umbrië. De bergketen van de Apenijnen neemt het westen van deze regio in beslag. De hoogste bergtop in La Marche is de Monte Vettore en is onderdeel van het massief Monti Sibillini, wat uitgeroepen is tot nationaal park. Vanuit je vakantiehuis in Le Marche geniet je van de afwisselende omgeving. Tussen het hooggebergte en de kust is het landschap van Le Marche voornamelijk sterk heuvelachtig en bevat belangrijk landbouwgebied, waaronder wijnvelden, olijfbomen en fruitbomen. Niet gek dus dat je tijdens je vakantie in Le Marche volop in de watten wordt gelegd met heerlijke wijn en Italiaanse gerechten!

Genieten in een vakantiehuis in Le Marche

In de regio Le Marche kun je nog ongestoord genieten van het pure Italiaanse leven. Heerlijk eten, drinken en rust staan hier centraal. De regio is nog onontdekt door vele toeristen en biedt een fantastisch uitgangspunt voor een ontspannende vakantie. Zowel berglandschap als zee vind je in La Marche en maakt het een veelzijdige omgeving om in te verblijven. Met een vakantiehuis in Le Marche heb je een typisch Italiaanse thuisbasis tijdens je vakantie. De geweldige olijfbomen en wijngaarden zorgen ervoor dat je je in het ware Italië bevindt.

Sportief op pad tijdens je vakantie in Le Marche

Vanuit je vakantiehuis in Le Marche kun je alle kanten op voor een heerlijk ontspannen én veelzijdige wandeling. De heuvels en bergen zijn het ideale decor voor een tocht met de benenwagen of met de fiets. Aan de voet van de bergen vind je de meeste wandelroutes, die je naar de mooiste plekjes van Le Marche brengen. Ook aan de kust liggen een aantal prachtige paden met een bijzonder mooi uitzicht op zee. In het zuiden van de regio vind je het bekendste gebied om te wandelen: Monte Sibilinni. Deze plek is een waar wandelparadijs! Of je nu een beginnende wandelaar bent, met kinderen op pad gaat of al aardig wat ervaring hebt met lange wandeltochten, in Le Marche bevinden zich wandelroutes voor ieder niveau! Duik in ons aanbod en boek je eigen vakantiehuis in Le Marche voor een veelzijdige vakantie!

Authentieke steden en dorpen in Le Marche

Tijdens je vakantie in Le Marche valt er genoeg te bezichtigen. De streek staat namelijk bol van de typisch Italiaanse dorpjes. Allemaal zijn ze voorzien van stadsmuren, kleine straatjes, schattige pleintjes, leuke restaurantjes en een schitterende omgeving.  Zo zijn Ancona, Urbino en het in het zuiden gelegen Ascoli Piceno belangrijke steden. Maar ook Jesi is erg populair dankzij de productie van de Verdicchio wijn. Deze prachtige stad vol steegjes en kronkelende straatjes wordt omringd door een stadsmuur en een gezellig drukke binnenstad waar je heerlijk kunt winkelen. Bijna alle steden in Le Marche zijn voorzien van een theater: de ene nog mooier dan de andere. Hou je van kunst, cultuur en geschiedenis? De vele musea leren je graag iets bij over het verleden en heden van de regio. Na een indrukwekkende dag in de buitenluncht is het nergens zo fijn bijkomen als in je eigen vakantiehuis in Le Marche! 

Alle vakantiehuizen in Le Marche