Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Wintersporttrends in vakantiewoningenland

Wintersport Krokusvakantie in de lift

Eindhoven, 18 December 2013

Met de wintersportvakantie voor de deur noteert Belvilla diverse wintersporttrends. Zo zijn veel mensen in deze tijden op zoek naar een budgetvriendelijke manier om op wintersport te gaan, is de Krokusvakantie dit jaar erg populair en blijft Oostenrijk de favoriete wintersportbestemming voor Belgen bij Belvilla. Daarnaast ziet de vakantiewoningenspecialist dat wintersporters graag in groep gaan skiën en dat ze comfort wensen, bijvoorbeeld met wifi, eigen bar en wellness. Ook ontdekken steeds meer wintersporters de short-ski, zoals een weekendje wintersport dichtbij huis.

Wintersport Krokusvakantie in de lift

De Krokusvakantie valt dit jaar relatief laat, begin maart. Dat is gunstig is voor wintersportliefhebbers die goede sneeuw wensen in combinatie met wat langere dagen en meer zon. Belvilla noteert dan ook een stijging van +14% op de wintersportboekingen voor de komende Krokusvakantie in vergelijking met dezelfde vakantie in 2013. Ondanks de populariteit van de Krokusvakantie boeken de Belgen nog wel evenveel voor een wintersport met Pasen, een vakantie die in 2014 relatief laat valt. Overigens biedt Belvilla voor de mensen die laat in het seizoen willen skiën de mogelijkheid om hun wintersportwoning te selecteren op hoogte van het skigebied en daarmee grotere kans op sneeuwplezier.

Favoriet Oostenrijk

Ruim twee op de drie wintersportboekingen bij Belvilla gaat naar Oostenrijk. Oostenrijk heeft dan ook veel te bieden, zoals de Gemütlichkeit, de fantastische ski-carrousels en de authentieke wintersportcentra. Vooral Tirol is geliefd. Van de Belgische Oostenrijkgangers gaat 60% skiën in deze Alpenregio.

Dit is de Top 5 van populairste skigebieden bij de Belgen die een vakantiewoning boeken bij Belvilla:

1. Hochfügen-Hochzillertal, vakantiewoningen in Kaltenbach en Fügen,
2. WilderKaiser Brixental, vakantiewoningen in Ellmau, Brixen im Thale, Westendorf,
3. Zillertal Arena, vakantiewoningen in Zell am Ziller en Wald im Pinzgau,
4. Vakantiewereld Winterberg, vakantiewoningen in Winterberg en omgeving,
5. Saalbach Hinterglemm Leogang met vakantiewoningen in de gelijknamige plaatsen.

Belvilla speelt op deze vraag in en heeft haar aanbod in de populaire wintersportregio’s sterk uitgebreid. Het totaalaanbod van wintersportwoningen komt daarmee op ruim 3.500.

Prijsgunstige wintersportwoningen

Een vakantiewoning voor de wintersport is om meerdere redenen prijsgunstig. Voor een concurrerend bedrag ten opzichte van een hotel biedt een vakantiewoning veel meer ruimte en privacy. Bovendien kun je in je eigen keuken een maaltijd bereiden, waardoor je niet altijd van horecaprijzen afhankelijk bent. Vele vakantiegangers zien dit voordeel en hebben hun wintersportchalet al geboekt.

Met zijn allen gezellig in de sneeuw

Uit de wintersportboekingen bij Belvilla blijkt dat de Belgen met gemiddeld acht personen samen op wintersport gaan voor een verblijf van gemiddeld een week. Naast de gezelligheid, scheelt wintersporten in groep ook in de kosten. De prijs van een vakantiewoning wordt namelijk relatief voordeliger als je met meer personen gaat. Voor aankomend skiseizoen biedt Belvilla ruim 750 wintersportwoningen voor tien personen of meer. Opvallend binnen dit groepsaanbod zijn de extra grote huizen waar je kan verblijven met groepen tot zestig personen.

Short-ski dichtbij huis

Wie slechts even de tijd heeft voor een winterse break, kiest een dichtbije bestemming zonder veel reistijd. Short-ski is ook interessant voor mensen die willen proeven of de wintersport iets voor hen is, zoals jonge gezinnen. Populaire short-ski-bestemmingen zijn het Sauerland en de Vogezen waar Belvilla ook comfortabele en gezellige vakantiewoningen verhuurt voor korte verblijven. Winterberg, in het Sauerland, staat in de top 5 van populaire winterbestemmingen van de Belgen en wat de Vogezen betreft, zit je voor een winterse weekendje goed in Gérardmer en La Bresse.

Veel comfort tot zelfs privé après-ski en wellness

De hoeveelheid ruimte en het hoge privacyniveau van een vakantiewoning geven de mogelijkheid om tijdens de lange winteravonden te genieten bij het haardvuur of rustig kokkerellen. Kinderen voelen zich ongeremd in een vakantiewoning en iedereen apprecieert het comfort, bijvoorbeeld ook de internettoegang die reeds in 1500 wintersportwoningen  aanwezig is. Diverse groepswoningen beschikken bovendien over een eigen bar die je privé mag gebruiken. Après-ski kan dus in vertrouwd gezelschap en je bespaart een pak geld. Zeker voor gezinnen is dit een leuke en praktische optie. Er zijn ook veel woningen die beschikken over eigen wellnessfaciliteiten. Niets zo lekker als de warmte van een sauna of jacuzzi opzoeken na een dag in de kou.

Kortom, ook voor de wintersport selecteren gasten op www.belvilla.be/wintersport zelf gemakkelijk de gewenste vakantiewoningen uit het ruime aanbod.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken