Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Wakker worden in een (post)wagon of ‘een klein stationnetje’

Stations en postwagons als vakantiewoning bij Belvilla

Eindhoven, 15 September 2014

Bij Belvilla vind je niet alleen oude stations, je kan zelfs overnachten in postwagons uit de jaren dertig. Of wil je liever wat stoom afblazen in een voormalig trein- of tramstation? Belvilla heeft meerdere vakantiewoningen met een spoorwegverleden in de aanbieding. Ook vele oude sporen krijgen een nieuwe functie. Een goed voorbeeld daarvan is het Ravel-netwerk in de Belgische Ardennen waarbij oude spoorlijnen zijn omgevormd tot wandel- en fietspaden.

Liefhebbers voor treinen en nostalgie kunnen terecht in postwagons uit de jaren dertig. Beleef een unieke ervaring en verblijf in deze gerenoveerde wagons. Slapen doe je in de couchettes, zoals je van een slaaptrein mag verwachten. Grote luxe is het niet, maar je komt wel thuis met een verhaal! 

Belvilla heeft ook een aanbod van tal van gerestaureerde stations, die nu als vakantiewoning dienst doen. Zo is er het oude tramstation, ‘Le Gite de l’Ancienne Gare’, in het Ardeens dorpje Oignies-en-Thiérarche, dat sinds 1957 gesloten werd. Dit tramstationnetje werd omgetoverd tot vakantiewoning met een comfortabel interieur in een zeer rustige omgeving. De tramverbinding is nu onderdeel van het Ravel-netwerk. De deels originele deuren en vloeren doen je terugdenken aan vervlogen tijden.

In de Champagne-Ardennen van Noord-Frankrijk kan je terecht in dit voormalig spoorweghuis, ‘Maison Garde Barrière 38’. Deze vakantiewoning is met veel charme ingericht en van oktober tot maart kan je er overwinterende kraanvogels spotten.

Ook in Duitsland kan je in een voormalig station verblijven. De vakantiewoning ‘Alter Bahnhof Schalkenmehren’, ligt net buiten het bekende vakantieplaatsje Schalkenmehren, op 500 meter van een vulkaanmeer. De vakantiewoning bevindt zich aan de fietsroute over het voormalige spoorbaantracé.

Voor vakantiegangers en liefhebbers voor nostalgie zijn deze oude stationnetjes zeker een aanrader. Bekijk de stations op www.belvilla.be door de zoekterm *station* (met sterretjes) in te geven in het vrije zoekveld.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken