Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vraag naar vakantiewoningen blijft groeien

Stijging zomerboekingen ondanks economische crisis

Eindhoven, 30 Juli 2013

Vakantiewoningenspecialist Belvilla noteert het eerste halfjaar van 2013 een boekingsgroei van +8%. Ook de zomerboekingen doen het goed. Belvilla toont het eerste halfjaar een stijging van +3% op het aantal verblijven in juli en augustus. Verwacht wordt dat deze score nog hoger uitkomt als de last-minuteboekingen voor de zomermaanden zijn meegerekend. De boekingen in de maand juli zijn namelijk voor 66% gericht op een verblijf in juli en augustus.

De favoriete zomerbestemmingen

In het lijstje met favoriete zomerbestemmingen van de Belgen zitten enkele forse groeiers. Frankrijk doet het altijd goed en staat uitgesproken op plaats 1 met 26% van de zomerboekingen. België met 19% en Italië met 15% en +10% groei staan op plaatsen 2 en 3. Duitsland is op plaats 4 met 10% een vaste waarde. Dankzij een spectaculaire groei van +25% haalt vakantieland Oostenrijk met 8% de vijfde plek in de favorietenlijst. Dat de Belgen steeds meer vakantiewoningen huren bij de noorderburen wordt aangetoond door een groeipercentage van +11% waarmee Nederland plaats 6 bekleedt met 7% van de zomerboekingen.

Globale stijging Belvilla

De globale boekingscijfers van Belvilla bevestigen de groeitrend. Een positief stemmend resultaat in tijden van economische crisis. De opvallendste stijging werd vooral genoteerd in het tweede kwartaal van 2013 met +14%. Toen werden opvallend veel woningen geboekt in België (37% van alle boekingen) en Frankrijk (20% van alle boekingen).

Duidelijke tendens: later boeken

Belgen boeken steeds later. Dat blijkt uit het boekingscijfer van juni 2013 toen maar liefst 10% meer werd geboekt voor de zomervakantie dan in juni 2012. De boekingen in de maand juli zijn zelfs voor 66% gericht op een last-minutevakantie in juli/augustus.

Dat zijn dus uitgesproken last-minute-boekingen en 30% daarvan zijn boekingen voor vakantiewoningen in België. Woningen mét zwembad zijn dit jaar in populariteit gestegen met +8% ten opzichte van 2012. Logischerwijs heeft het mooie zomerweer hier toe bijgedragen, maar ook de groeiende behoeft aan luxe op het vakantieadres blijkt een blijvende trend.

Groei zet door in 2014

Waar Belgen enerzijds steeds meer last minute boeken, ziet Belvilla ook een stijging in het aantal boekingen dat nu al is vastgelegd voor 2014. Concreet: tot nu toe noteert Belvilla reeds 14% meer boekingen voor een vakantie volgend jaar in vergelijking met vorig jaar. Het betreft in sterke mate een reservatie voor vakantiewoningen in maart en april, waarvan een aanzienlijk aandeel voor een wintersportvakantie. Oostenrijk is in trek met 1/3 van alle boekingen in 2014 tot nu toe. België scoort bijzonder sterk met 40% van de boekingen die nu reeds zijn vastgelegd voor volgend jaar. Vooral in de maanden april en mei is een vakantie in eigen land populair en dan met name rond de feestdagen van Pasen en Hemelvaart.

Kijk voor het volledige aanbod van Belvilla op www.belvilla.be.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken