Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vlaming kookt graag streekgerechten in vakantiewoning

Belvilla onderzoekt kook- en eetgedrag Vlamingen tijdens verblijf in vakantiewoning

Eindhoven, 23 December 2010

Belvilla, de nummer één in de verhuur van vakantiewoningen, onderzocht de kook- en eetgewoonten van Vlamingen tijdens het verblijf in een vakantiewoning. Een enquête bij de huurders werd massaal beantwoord (N=1071) en leverde opmerkelijke resultaten. De  vrouw blijkt, net als thuis, ook in de vakantiewoning het meest in de keuken staan. Tevens neemt bijna de helft van de Vlamingen boodschappen van thuis mee om de eerste dagen te ‘overbruggen’.

De gezelligheid van een vakantiewoning is voor 34,9% van de respondenten de belangrijkste reden om zelf te koken en niet op restaurant te gaan. Als tweede belangrijke reden (27,7%) wordt aangegeven dat het goedkoper is dan uit eten gaan en voor wie met kinderen in een vakantiewoning verblijft is ‘thuis’ eten veel handiger dan op restaurant (18,5%). Bovendien geeft 45% van de Vlamingen aan dat ze op vakantie meer sámen koken en heeft 53% meer plezier in koken dan thuis.
Vakantiegangers boeken in toenemende mate een vakantiewoning vanwege de ruimte, vrijheid en privacy. Deze accommodatievorm biedt immers meer dan bij een hotel de mogelijkheid om je dagen zelf in te plannen, men is niet afhankelijk van vaste tijden. Met een eigen comfortabele keuken binnen handbereik  bepaal je zelf wanneer je eet en wat er op het menu staat. Je kan er in alle rust en zo lang je maar wilt je kookkunsten uitleven.

Het onderzoek leverde nog meer interessante weetjes op. Voor de eerste dagen neemt  46,5% van de respondenten de boodschappen van thuis mee, 37,9% doet dat niet, precies omdat het leuker is de producten in de lokale winkels aan te schaffen. Ook het antwoord op de vraag wat er precies op tafel komt, is verrassend: 44,4% kookt streekgerechten. De Vlaming lijkt te genieten van het boodschappen doen op onder andere lokale markten en vervolgens in de gezelligheid van de vakantiewoning regionale producten uit te proberen. Ter plaatse inkopen doen, geeft het gevoel een local te zijn wat de beleving van de vakantieregio ten goede komt.  
De resultaten van de enquête zijn voor Belvilla bijzonder interessant. De uitkomsten bevestigen dat  er bij de huurders een vraag bestaat naar informatie, bijvoorbeeld of er een bakker, een restaurant of een lokale markt in de buurt van de vakantiewoning is. Belvilla doet al heel wat op dat gebied en reikt via zijn website een pak gegevens aan van de echte connaisseurs: de eigenaren van de betreffende vakantiewoningen. Voor een voorbeeld, surf je naar Le Sequoia. Wat er in de omgeving van de vakantiewoning te zien is en zelfs wat er leuk is voor kinderen, kan je ook langs deze weg ontdekken.

De bevindingen uit de enquête zullen door Belvilla aangewend worden om de service uit te breiden met nieuwe informatie. Ook bevestigen ze dat vakantiewoningen goed matchen met gastronomie en het letterlijk proeven van een vakantiebestemming. De receptenpocket ‘Proef Belvilla’ sluit hier mooi op aan. Deze pocket stuurt Belvilla toe aan gasten die het afgelopen jaar geboekt hebben om ze alvast een letterlijk en figuurlijk voorproefje te geven van een volgende vakantie. 

De enquête over het kook- en eetgedrag van de Vlamingen in een vakantiewoning van Belvilla kadert in het klantvriendelijke beleid van deze organisatie. Kwaliteit is de hoeksteen van de service, voor elk van 20.000 vakantiewoningen in 19 Europese landen die door Belvilla worden aangeboden en die overigens online kunnen gereserveerd worden via www.belvilla.be.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken