Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vakantiewoningen zoeken op gevoel!

Belvilla introduceert zoekfunctionaliteit die aansluit bij lifestyle en persoonlijkheid

Eindhoven, 25 Juli 2011

Vrouwen zijn vaak doorslaggevend in de beslissing waar de vakantie naar toe gaat. En vaak gaan zij daarbij op hun gevoel af. Belvilla introduceert als eerste aanbieder ProfielMatch, een revolutionaire online zoekmethode die hierop aansluit en helpt om intuïtief de juiste vakantiewoning te vinden. Een passende vakantiewoning zoeken op basis van persoonlijkheid en lifestyle! Via ProfielMatch kan een bezoeker een tiental ‘fotoalbums’ bekijken en de meest aansprekende afbeeldingen aanklikken. Op basis van deze persoonlijke keuze maakt het systeem vervolgens een match met de stijlprofielen van passende huizen.

ProfielMatch wordt aangeboden op circa 5.800 van de 20.000 vakantiewoningen en dat in alle 19 bestemmingen waar Belvilla vakantiewoningen aanbiedt. 

ProfielMatch kan gezien worden als een aanvullend middel om consumenten de mooiste woningen te laten vinden. Tot nu toe was het zoeken van een vakantiewoning voornamelijk gebaseerd op harde, objectieve criteria zoals gewenste bestemming, periode en aantal personen. ProfielMatch maakt het nu mogelijk ook meer subjectieve ('feminiene') criteria zoals 'sfeer' of 'passend bij mijn lifestyle' in het zoekproces mee te nemen, met als resultaat een rijker en beter passend aanbod.

Omdat volgens Belvilla vooral vrouwen de uiteindelijke beslisser zijn in het keuzeproces, zijn de verwachtingen over ProfielMatch hooggespannen. Belvilla-directeur Hedwig Wassing: “Dit is een heel intuïtieve manier van zoeken die eerder aansluit bij het onbewustzijn dan bij een rationeel 'boodschappenlijstje'. Uit wetenschappelijk onderzoek is overigens gebleken dat 90% van onze beslissingen in het onbewuste worden genomen. Dus 'zoeken op gevoel' is minder merkwaardig dan het misschien op het eerste gezicht lijkt. Sterker: waarschijnlijk is het zelfs doeltreffender en levert het sneller een betere match op.”

Voorkeuren hedendaagse reiziger

Wassing denkt dat ProfielMatch goed zal aansluiten bij de voorkeuren van de hedendaagse reiziger. Deze wil namelijk snel en zonder al te veel moeite een woning kunnen vinden dat voldoet aan zijn wensen. Wassing: “Als ze moeite hebben een huis te vinden, stellen mensen tegenwoordig via Twitter eenvoudigweg de vraag: 'Ik zoek van 6-13 augustus in de buurt van Florence een karakteristiek huis voor 6 personen voor een prijs van maximaal € 1500 per week'. Omdat Google op die vragen geen antwoorden geeft, spelen wij daar vanuit ons webcare-team direct op in. Ook ProfielMatch kan gezien worden als een tool om het de consument weer wat gemakkelijker te maken.”

Associatief denken

De nieuwe zoekmethode is gebaseerd op de applicatie dZyre van het innovatieatelier ULURU|Beagle. dZyre is speciaal ontwikkeld om consumenten met behulp van zogeheten 'mood visuals' te helpen op een snelle en aantrekkelijke manier (aankoop)keuzes te maken. CEO Mick Walvisch van ULURU: “Het wordt steeds duidelijker dat mensen sterk associatief denken en dat hun diepere beweegredenen en motieven niet ontsloten kunnen worden met een standaard keuzemenu. ProfielMatch is de eerste commerciële toepassing van deze baanbrekende visuele applicatie. Belvilla neemt hiermee een voorschot op de toekomst van online boeken.” Het beeldmateriaal van ProfielMatch is zorgvuldig geselecteerd en samengesteld, evenals de profielschetsen van de corresponderende vakantiehuizen. De vakantiehuizen die matchen, worden in aflopende volgorde gepresenteerd. In de zoekresultaten staan ze apart gemarkeerd met een klein, rood hartje.

ProfielMatch staat online op www.belvilla.be

Fotobijschrift

Belvilla introduceert als eerste vakantiewoningenaanbieder een revolutionaire online zoekmethode die vakantiegangers helpt om intuïtief de vakantiewoning te vinden die écht bij hen past.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken