Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vakantiewoningen populair bij gezinnen

Belvilla ontwikkelt nieuwe themasite voor gezinnen met kinderen

Eindhoven, 20 December 2011

Bij zestig procent van de boekingen bij Belvilla, specialist in vakantiewoningen, maken kinderen deel uit van het reisgezelschap. Dat is niet verwonderlijk want een vakantiewoning is ongetwijfeld de meest kindvriendelijke logiesvorm. Speciaal voor gezinnen heeft Belvilla een nieuwe webpagina ontwikkeld: www.belvilla.be/vakantiehuis-kinderen.

Je goed voelen op reis, dat is belangrijk. In een vakantiewoning heb je veel ruimte, speelruimte voor de kinderen, geniet je van de vrijheid en zelfs van het thuisgevoel. Kinderen kunnen zich ongeremd uitleven, op ontdekking gaan in een nieuwe omgeving. Bovendien biedt een vakantiewoning comfort, soms meer dan thuis. En dus houdt iedereen ervan, ouders en kinderen.

Dat blijkt uit de boekingscijfers van de Belgen bij Belvilla. Bijna zestig procent betreft reserveringen met kinderen waarvan 1/3 een reisgezelschap met twee kinderen. Boekingen met één kind en drie kinderen zijn telkens goed voor 1/5 en heel opvallend, bij 1/5 gaat het om meer dan zes kinderen. Een andere markante vaststelling: meerdere gezinnen kiezen voor een gezamenlijk verblijf in een vakantiewoning en ook een reisgezelschap ‘kinderen-ouders-grootouders’ is heel populair.

Men zou verwachten dat alleen landelijke vakantiewoningen aantrekkelijk zijn voor gezinnen met kinderen, maar ook is een vakantiehuis of appartement in een stad zeer geliefd voor een gezinsvakantie. Van de Belgen die op stedentrip gaan met Belvilla, reist 38 % mét kinderen! Het percentage ligt nog hoger bij boekingen in vakantieparken, 2/3, en bij Belgen die op wintersport gaan, circa 60 %. In bijna de helft van de boekingen met kinderen bestaat het reisgezelschap uit drie tot vijf personen. Bij 1/3 gaat het om een groep van 9 of meer personen. Hiermee wordt bevestigd dat meerdere gezinnen samen reizen of dat het gezelschap drie generaties rijk is.

Wat de bestemmingen betreft, doen de dichtbij huis vakanties het uitstekend. De top drie van Belvilla zijn achtereenvolgens België, met vooral de Ardennen in de provincies Luik en Luxemburg, Frankrijk en Oostenrijk.

De vraag naar vakantiewoningen is zeer divers, vandaar ook het bijzonder ruime aanbod van Belvilla. Met zoekfilters kunnen bijvoorbeeld grote vakantiewoningen via de nieuwe themapagina nu nóg beter gevonden worden. Andere handige zoekfilters zijn ‘zwembad’, ‘omheinde tuin’ en ‘dvd-speler’. Er kan ook gekozen worden voor ‘Spelen Indoor’ of ‘Spelen Outdoor’. Dankzij dit zeer gediversifieerde aanbod van Belvilla is het voor gezinnen met kinderen veel makkelijker een vakantiewoning op maat te vinden. Kinderen worden maar al te graag betrokken bij die keuze, zeker als je hen het aanbod ‘bijzondere vakantiewoningen’ laat zien. Het zijn ‘anders dan anders’ woningen zoals kastelen, boomhutten of een grotwoning. Bij deze fantastische plekken slaat hun fantasie meteen op hol en kijken ze vol verlangen uit naar die droomvakantie!

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken