Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vakantiehuizen beheren: totaal anders sinds het coronavirus

Amsterdam , 15 Juli 2020

Een uitzonderlijk jaar is dit, ook voor het boekingsgedrag voor vakantiehuizen. Reizigers geven duidelijk de voorkeur aan vakantiehuizen omwille van de voordelen ten opzichte van andere accommodatietypes. Uit de boekingen van verschillende spelers op de markt blijkt dat gasten de voorkeur geven aan woningen dicht bij de natuur, weg van drukke plekken, gemakkelijk bereikbaar met de auto, met de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen. Het totale aantal boekingen voor Belvilla bedroeg 2,4x voor de maand juni.

België

Reizen binnen de landsgrenzen blijft het populairst. Voor België zijn de binnenlandse boekingen met 41% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gasten voelen zich veiliger dicht bij huis en zoeken een vakantiebestemming die gemakkelijk met de auto te bereiken is. Veel EU-burgers willen ook de eigen lokale economie helpen.

EU-landen

Sinds de EU het reisverbod binnen de EU-landen de afgelopen weken heeft opgeheven, ziet Belvilla ook een grote verschuiving: minder annuleringen en meer nieuwe boekingen om de grens over te steken, meestal naar een buurland.  Vouchers die zijn uitgegeven naar aanleiding van annuleringen door het coronavirus worden nu al ingewisseld. Voor Belvilla gaat het al om 30% van de vouchers. Hoewel ze 3 jaar geldig zijn, kiezen reizigers er toch voor om deze zomer naar een vakantiehuis te gaan. 

Nieuwe trends

OYO Vacation Homes ziet via haar merken Belvilla en Dancenter de afgelopen weken een nieuwe trend: mensen boeken om samen met familieleden of vrienden op vakantie te gaan. In de meeste landen is het intussen toegestaan om met 10 tot 15 mensen samen te zijn. Hanita van der Meer, directeur PR bij Belvilla: ‘In eerste instantie zagen we een voorkeur voor huizen die plaats bieden aan 4 tot 6 personen. De afgelopen weken zien we dat gasten die zich willen herenigen met hun familie en ouders steeds vaker boeken bij Belvilla ’.

 

Aan de voet van de Hoge Venen ligt het vakantiehuis Les Ecuries du Lac. De voormalige boerderij werd volledig gerenoveerd met veel oog voor originaliteit, ecologie en comfort. 7 slaapkamers en 3 badkamers zorgen voor voldoende ruimte voor 14 personen. 

Tot rust komen kan in Villa Zen in Spa. Deze supermodern ingerichte villa met verwarmd buitenzwembad, jacuzzi en sauna biedt ook volop privacy. Met 7 slaapkamers en 5 badkamers kunnen hier tot 14 gasten probleemloos verblijven. De reusachtige tuin met barbecue maakt het plaatje af.

Van der Meer: ‘We hebben een enquête gehouden bij onze gasten om zicht te krijgen op hun reisvoorkeuren in de huidige situatie. 37% van onze gasten keek naar verbeterde schoonmaak- en sanitaire voorzieningen in de huizen. Daarom kregen de eigenaars van vakantiewoningen richtlijnen met strengere normen voor schoonmaak en hygiëne. 44% van onze gasten verwachtte dat Belvilla flexibele voorwaarden voor omboeken en vouchers zou bieden. De geldigheid van vouchers is daarom verlengd van 1 jaar tot 3 jaar en er is een aanbieding voor flexibel omboeken.’


Iedereen heeft wel een verlanglijstje voor een zomervakantie. Booking.com schreef hier onlangs een artikel over. Dromen en surfen op de website van Belvilla is ook al altijd populair geweest. Mensen zoeken tussen de prachtige huizen het geschikte voor hun gezin. Dit jaar dromen ze van een verblijf waar ze buiten kunnen zijn, nabij hun vakantiehuis. In België leverde dit dus een stijging op van 41% t.o.v. vorig jaar voor binnenlandse boekingen, gevolgd door boekingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Een interessante trend is ook de voorkeur om in een huis dicht bij de natuur te verblijven, met een toename van de vraag van maar liefst 172% t.o.v. vorig jaar. Grote en opvallende veranderingen in het reisgedrag dus. In het 40-jarige bestaan ​​van het Europese merk Belvilla in Europa zijn er dit jaar verschillende records gebroken: de beste boekingsmaand in Frankrijk ooit, het aantal vakantiehuizen en parken in Nederland en aan de Noordzeekust in Duitsland was 3 weken geleden al volgeboekt voor de maand juli. Nieuwe huizen die op de site van Belvilla op vrijdag toegevoegd worden, waren op zondag al meteen volgeboekt voor juli én augustus. Het is dus overduidelijk een recordjaar voor de verhuur van vakantiewoningen.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken