Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Slapen in een monumentale vakantiewoning in trek

Bij Belvilla is het 365 dagen per jaar Monumentendag

Eindhoven, 6 September 2016

Aanstaand weekend is het open monumentenweekend in Vlaanderen, Wallonië én in Nederland. Wist je dat je ook in cultureel erfgoed kan verblijven? Belvilla verhuurt namelijk een hele reeks vakantiewoningen met monumentale status. Dat betekent geheel privé genieten van een monument wanneer jou dat het beste uitkomt, bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg met je partner, gezin of vrienden. Dat deze logiesvorm in trek is, blijkt wel uit de enorme boekingsgroei. Ten opzichte van twee jaar geleden ziet Belvilla een sterke toename van bijna 50%.

Op zoek naar een unieke ervaring

“Dat we in twee jaar tijd zo’n boekingsgroei zien op monumentale vakantiehuizen, past helemaal in de trend van bijzonder logeren en de wens om thuis te komen met een verhaal. Ik herken het ook bij mezelf. Het is toch geweldig om bijna letterlijk terug te stappen in de tijd bij zo’n historisch vakantiehuis. En ik vind het helemaal fijn dat dit kan met het comfort van nu!”, aldus Eylard Wurpel, Chief Marketing Officer van Belvilla.

NB Zie onderaan dit persbericht voor een jpeg van bovenstaande afbeelding.

Hieronder volgt een selectie uit het schitterende aanbod van Belvilla, waar de sfeer van weleer hand in hand gaat met veel comfort en waarvan je geniet op een moment dat jij zelf kiest.

Monumentale pareltjes in België

1. Voor een topvakantie aan zee en in een prachtig monument reis je naar Middelkerke. Daar staat midden in een beschermd duingebied, een volledig gerenoveerde art-deco woning uit 1924. De villa, van de hand van architect Georges Vivenoy, was lange tijd eigendom van De Lijn en ooit woonde er de chef van het tractiestation van de Kusttram met zestien kinderen! De villa heeft de status van een geklasseerd monument op slechts vijftig meter van het strand. (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/middelkerke-8-personen-BE-8430-41, huiscode BE-8430-41)

In een beschermd duingebied staat deze art-deco-woning uit 1924, ooit eigendom van De Lijn

2. Aan de andere kant van Vlaanderen ligt de Voerstreek en ook daar kun je een unieke vakantiewoning mét historisch karakter huren. Het gebouw dateert uit 1734 en heeft sinds die tijd de meest uiteenlopende functies, van een limonadefabriek tot een plek voor dames van plezier. De sfeer van weleer proef je door het hele huis en vele gasten roemen de warme,  huiselijke inrichting. Het golvende landschap rondom, ideaal om te fietsen en te wandelen, krijgen ze er extra bovenop. (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/voeren-4-personen-BE-3790-19, huiscode BE-3790-19)

Deze vroegere limonadefabriek staat in het golvende landschap van de Voerstreek

3. De regio rond Spa, in de Luikse Ardennen, is een vakantiegebied waar veel te zien en te beleven is. Ontdek er de voormalige conciërgewoning van een kasteel die helemaal is gerestaureerd en verbouwd tot vakantiewoning. De plek is zo mooi dat zelfs de Franse auteur Victor Hugo erdoor werd geïnspireerd. Het huis is comfortabel ingericht. Via een brug kom je bij de ingang en voor de slaapkamers ga je langs draaitrappen omhoog. Een reis terug in de tijd! (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/pepinster-5-personen-BE-4860-03, huiscode BE-4860-03)

Victor Hugo liet zich inspireren bij deze conciërgewoning van een kasteel

4. Een vakantiewoning voor tien personen in een gerestaureerde watermolen en geklasseerd door monumentenzorg. Van binnen en buiten herinneren diverse elementen nog aan de vroegere functie. Dit pand ligt langs een van de mooiste rivieren van ons land, in de provincie Namen. Op de Hermeton kun je varen en de vallei biedt zoveel wandelmogelijkheden. Er zijn excursies bij de vleet, naar de grotten van Han, naar Dinant, Hastière, Maredsous en naar tal van culturele sites. (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/soulme-10-personen-BE-5680-01, huiscode BE-5680-01)

Deze gerestaureerde watermolen ligt langs één van de mooiste rivieren van België

Monumentale parels bij onze Noorderburen

1. Het Nederlandse Gelderland is top als dichtbije vakantiebestemming, zeker de Achterhoek waar je een herenboerderij nabij Geesteren kunt huren. De woning biedt een prachtig uitzicht over de omliggende landerijen. De boerderij stamt uit 1476 en is geheel onder monumentenzorg gerestaureerd. De vakantiewoning is comfortabel en de antieke elementen zijn mooi geïntegreerd in het riante geheel. (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/geesteren-10-personen-NL-7274-01, huiscode NL-7274-01)

In de Achterhoek staat deze monumentale herenboerderij uit 1476

2. In het Zuid-Limburgse Slenaken staat een Rijksmonumentale hoeve uit 1741. Er zijn twee vakantiewoningen in dit monument, gerealiseerd in de voormalige koestal. Dat is handig voor zij die bijvoorbeeld met twee gezinnen op vakantie willen. De streek wordt ook wel eens de Tuin van Nederland genoemd omwille van de glooiende heuvels en de kabbelende beekjes. (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/slenaken-6-personen-NL-6277-02 en https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/slenaken-6-personen-NL-6277-03, huiscodes NL-6277-02 en NL-6277-03)

Het Zuid-Limburgse Slenaken herbergt een Rijksmonumentale hoeve uit 1741

3. Op naar Katwijk, Zuid-Holland voor een vakantie met stijl, in een schitterende woning voor 12 personen, op maar tien minuten fietsen van het strand. Ook hier is het elke dag Monumentendag want deze vakantiewoning is gebouwd als herenhuis en deed later dienst als raadhuis, met een monumentale trap die er nog altijd staat, naar de eerste en tweede verdieping. (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/katwijk-12-personen-NL-5537-01, huiscode NL-5537-01)

Dit monumentale herenhuis, ooit een raadhuis, ligt heerlijk nabij zee

4. Altijd al eens willen logeren op een landgoed? In Noord-Brabant vind je een statig landhuis waar je met vier personen kan verblijven. Van binnen geven diverse designelementen het een hedendaags karakter, terwijl het gebouw zelf ruim driehonderd jaar terug gaat. De natuur van de Loonse en Drunense Heide nodigt uit voor een wandeling en ook pretparken en diverse steden zijn nabij. (https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/loon-op-zand-4-personen-NL-0001-04, huiscode NL-0001-04)

Logeren op stand op dit kasteeldomein in Noord-Brabant

Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de tientallen monumentale vakantiewoningen van Belvilla. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? We selecteerden de monumentale vakantiewoningen in België en de monumenten in Nederland.

In Vlaanderen kan je op zondag 11 september een kijkje nemen in erfgoedpareltjes die de rest van het jaar gesloten zijn. In Nederland en Wallonië kan dat naast de zondag ook op al zaterdag 10 september.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken