Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Logeren in een monumentale vakantiewoning

Cultureel erfgoed bij Belvilla

Eindhoven, 9 Augustus 2011

Zondag 11 september is het alweer open monumentendag en worden de deuren van artistieke en historische gebouwen wagenwijd opengezet. Sommige van die panden zijn zo mooi dat je er langer zou willen blijven. Gelukkig kan dat bij Belvilla. In het ruime aanbod van deze vakantiewoningenspecialist vind je tal van woningen met een monumentaal karakter, een voormalige functie of een boeiende geschiedenis. Je kunt logeren in een molen, een eeuwenoud pakhuis of in andere historische panden. Bij Belvilla, de online specialist in vakantiewoningen, is het iedere dag open monumentendag!

Historische hoeves

Vroeger hadden veel gebieden hoofdzakelijk een agrarische functie en werd het landschapsbeeld bepaald door boerderijen met hun akkers en weiden. Tegenwoordig hebben deze gebouwen deels hun agrarische functie verloren, maar ze vormen nu voor veel vakantiegangers juist een perfect adres. Belvilla biedt diverse eeuwenoude boerderijen en historische hoeves aan in heel Europa.

Voor een vakantie dichtbij huis reis je naar het Noord-Hollandse Middenbeemster, onderdeel van het Beemster UNESCO-gebied, waar je boerderij De Vette Os aantreft. Deze historische hoeve is te huur voor zestien of vierentwintig personen. De boerderij is vermoedelijk omstreeks 1620 gebouwd, net na de drooglegging. Het is mogelijk zelfs de oudste boerderij van Middenbeemster. De eerste bewoners van deze boerderij waren eenvoudige mensen die hard op het land werkten om de kost te verdienen. Dit in tegenstelling tot de rijke eigenaren van diverse buitenplaatsen die ook in de regio hebben gestaan. Opvallend detail: wieken van droogleggingsmolens zijn als balken verwerkt in De Vette Os. Door de zeer hoge cultuurhistorische waarde heeft de boerderij nu de status van rijksmonument.
Na lange tijd ‘Alheidahoeve’ of ‘Alidahoeve’ te hebben geheten, heeft de boerderij de oorspronkelijke naam ‘De Vette Os’ weer terug. De anekdote gaat dat de boerderij een nieuwe naam kreeg toen er een boerin kwam te wonen die nogal corpulent was. Om geen verwarring te laten ontstaan, besloot de boer zijn boerderij een andere naam te geven (http://nl.belvilla.be/NL-1462-01 en http://nl.belvilla.be/NL-1462-02).

Ook in België kun je bij Belvilla overnachten in een beschermde kasteelhoeve. De vierkanthoeve ‘Chateau-ferme sur les Sarts’ in Ohey, provincie Namen, biedt plaats aan tien personen. Het domein is één hectare groot er is een verwarmd buitenzwembad. Je kunt talloze uitstappen maken door het schitterende landschap van de Condroz (http://nl.belvilla.be/BE-5352-01).

Molens in een nieuwe functie

Wind- en watermolens hebben in de loop der tijd hun economisch belang grotendeels verloren door de technische vooruitgang. Vele molens raakten in verval. Gelukkig is een deel van dit cultureel erfgoed gered. Sommige molens zijn nu te huur als vakantiewoning.

Een leuke bestemming voor een najaarsvakantie, dichtbij en mooi, is de Vogezen. Daar biedt Belvilla vier comfortabele appartementen aan in een pand dat ooit dienst deed als graan- en houtzaagmolen. De oude molen is grondig gerenoveerd en ligt aan een riviertje. Er is draadloos internet en de omgeving van de molen is een oase van rust waar je kunt luieren op een ligbed, de opspringende vissen observeren of een hengeltje uitwerpen (huiscodes: FR-70320-01, FR-70320-02, FR-70320-03 en FR-70320-04, bijvoorbeeld http://nl.belvilla.be/FR-70320-04).

Molen Ter Sleepe, in het hartje van de Vlaamse Ardennen, behoort tot het mooiste erfgoed. Deze stenen korenwindmolen uit 1795-1800 is nu te huur als vakantiewoning. Zijn naam dankt de molen aan het feit dat deze niet op volle toeren draaide. De molen is namelijk halverwege de heuvel gebouwd in plaats van op de top, waardoor de wieken niet zoveel wind pakten. De molen is prachtig gerestaureerd met de artistieke invloed van voormalig eigenaar Pépé Parolé en met behoud van het authentieke karakter. Uiteraard heb je vanuit deze woning mooie uitzichten, ondermeer vanuit de badkamer, vijf etages hoog, onder de molenkap (http://nl.belvilla.be/BE-9681-01).

Logeren in het patrimonium van een stad

Belvilla verhuurt in tal van Europese historische steden vakantiewoningen die deel uitmaken van het plaatselijke kunstpatrimonium. In de Spaanse cultuurstad Granada kun je het appartement Casa Morisca huren in een Moors pand uit de zestiende eeuw. Er is plaats voor twee personen en de woning ligt in een stille, historische buurt van het oude centrum, ideaal om de stad te verkennen (http://nl.belvilla.be/ES-18010-03).

Een ander voorbeeld is in Venetië. In een centraal gelegen, 14e-eeuws palazzo bevindt zich het stadsappartement San Lorenzo. Het is geschikt voor vijf personen, dus bijvoorbeeld een interessant vakantieadres voor een gezin. Er zijn voedingswinkels in de buurt en het is hooguit vijf minuten wandelen tot op het Sint-Marcoplein (http://nl.belvilla.be/IT-30122-13).

Dit zijn maar enkele van de vele unieke woningen van Belvilla. Het complete aanbod van ruim 20.000 vakantiewoningen in 19 Europese landen is te vinden op www.belvilla.be.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken