Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Een vakantiewoning mét een gastronomisch tintje

Eindhoven, 27 Januari 2011

Gastronomie en vakantie zijn nauw aan elkaar verbonden. Belvilla, online aanbieder van vakantiewoningen, biedt tal van woningen aan die door hun bijzondere ligging voor extra smaken en geuren zorgen tijdens een luilekkere vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf tussen de wijngaarden of de olijfbomen? Of een vakantie in een nostalgisch bakkershuis? De landelijke producten kunnen direct in de vakantiewoning worden geproefd en gebruikt in de keuken, tijdens het eten of een ontspannen aperitief op je eigen terras.

Vakantiewoning tussen olijf- en wijngaarden

Logeren in een middeleeuwse toren en dat op een historisch landgoed in de buurt van Rome. Het kan met  Belvilla. Je maakt lange wandelingen door de bossen met kurkeiken terwijl je de dieren observeert. En wil je naar de stad, naar de eeuwige stad, dan is Rome heel dichtbij. De vakantiewoning in de toren, Torre di Roma, staat in een groot natuurpark en op het landgoed wordt huisgemaakte olijfolie verkocht.

Met Belvilla kan je ook naar het prachtige Toscane reizen en er verblijven in een vakantiewoning die ooit dienst deed als uitkijktoren. Vandaag zijn het de gasten die genieten van het schitterende landschap, van de wijngaarden waar de beste Toscaanse wijnen worden geproduceerd. La Torre is de naam van de vakantiewoning, een toren die een rol heeft gespeeld in de strijd tussen de steden Siena en Florence. Het is een vakantiewoning voor groepen en zij die er verblijven zullen er met plezier de wijnen proeven en uiteraard genieten van de beroemde keuken van Toscane die als de beste van de wereld wordt aanzien. Bovendien bevindt deze historische vakantiewoning zich niet ver van San Gimignano, het ‘Manhattan van de middeleeuwen’, waar volgens velen het lekkerste ijs van Italië wordt gemaakt.

Even buitengewoon als een uitkijktoren is een duiventil, zeker als die is ingericht als een comfortabele vakantiewoning, zoals Le Pigeonnier. Voor zo’n soort originele vakantie reis je naar een regio even ten zuiden van Bordeaux in Frankrijk. Natuurlijk zijn ook daar de smaak en geur van wijn alomtegenwoordig. De eigenaar zal je graag rondleiden in zijn wijnkelder en je laten proeven van zijn vins Bordelais.

Verblijf in een korenmolen

Voor een vakantie in een molen moet je natuurlijk naar Nederland. Niet dat je bij onze noorderburen zomaar in een molen terecht kan die als vakantiewoning is ingericht. De korenmolen van Belvilla, De Verrekijker, is de enige molen van het land die te huur is als vakantiewoning. Hij is ruim honderd jaar oud en werd gebruikt om granen te malen. Na restauratie kan de molen nu opnieuw draaien en het is mogelijk om een kijkje te nemen onder de kap. Dat wordt alvast een vakantie vol nostalgie, zeker met een voedzaam en ambachtelijke gebakken boerenbrood bij het ontbijt.

Slapen in een bakkerswoning in Normandië

Van een verblijf in een korenmolen tot een vakantie in een bakkershuis, het kan allemaal met Belvilla. Deze bakkerswoning, La Boulangerie, staat in het Franse Normandië en is smaakvol verbouwd tot een heel charmant vakantiehuis met gedeeld zwembad. Vroeger werd er brood gebakken voor de boerenknechten, vandaag worden kastanjes geroosterd die de gasten verzamelen tijdens de mooie boswandelingen. Normandië is alweer een bestemming voor de fijnproevers, voor zij die houden van kazen, truffels, cider en wildgerechten. Ook hier zijn de smaken en de geuren nooit ver weg en word je verblijf in een vakantiewoning toch ook een beetje een gastronomische vakantie.

Overnachten op ecologisch landgoed op Ibiza

Belvilla heeft vier vakantiewoningen op een kleinschalig, ecologisch landgoed op Ibiza. Je verblijft er in een betoverende omgeving, op een boerderij die vierhonderd jaar oud is. Er is een groetentuin, een kruidentuin en in het plaatselijke winkeltje kan je de huisgemaakte ecologische producten kopen, ondermeer de allerbeste olijfolie, olio extravirgine! De woningen, op foto de woning Can Ripolls, hebben een mooi terras met uitzicht op het golvende landschap en er is zelfs een biologische zwemvijver waar je heerlijk kan verfrissen tussen de waterzuiverende planten. De andere woning is voor 4 personen.

Vakantie op het platteland is genieten van een rustige omgeving en van al het lekkers dat mens en natuur produceren. De weg van smaken en geuren is de beste manier om een reisbestemming te ontdekken. Belvilla heeft een waaier aan vakantiewoningen met een gastronomisch tintje en gaf onlangs bovendien haar gasten die het afgelopen jaar geboekt hebben de  receptenpocket ‘Proef Belvilla’ als figuurlijk voorproefje op een volgende vakantie. Belvilla onderzocht recentelijk het kook- en eetgedrag van Vlamingen in hun Belvilla vakantiewoning. Over de uitkomsten van dit onderzoek is in december 2010 een verrassend persbericht  verschenen.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken