Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Deze winter meer vraag naar luxe wintersportchalets

Eindhoven, 24 November 2009

Volgens vakantiewoningenspecialist Belvilla verkiezen steeds meer wintersporters een luxe wintersportchalet. Het gaat vooral om vrijstaande groepsaccommodaties nabij een hoogwaardig skigebied of direct aan de piste. Volgens Belvilla is dit een duidelijk signaal dat consumenten de kosten van hun wintersportvakantie in de hand willen houden door een - in verhouding voordeligere – grotere accommodatie met vrienden en familie te boeken in plaats van een hotel of pension en bijvoorbeeld vaker zelf te koken.

Oostenrijk is nog steeds de meest populaire sneeuwbestemming. Zwitserland beleeft een wederopstanding en Frankrijk is geliefd bij de fanatieke skiërs. Het aantal wintersportboekingen is op dit moment al gelijk aan het aantal boekingen in dezelfde periode vorig jaar. Evenals deze zomer verwacht Belvilla voor de wintermaanden een additionele last-minute boekingspiek en rekent dus per saldo op een groei van het aantal wintersportreizen ten opzichte van vorig jaar. Deze tendens van later boeken is al voorzichtig waarneembaar.

De gemiddelde groepsgrootte is toegenomen tot bijna acht personen per boeking. Volgens algemeen directeur Hedwig Wassing van Belvilla is er sprake van een belangrijke trend: “Ondanks, of misschien juist wel vanwege de crisis brengen steeds meer wintersporters hun vakantie graag in relatieve luxe door – en kiezen voor een accommodatie met 4 of 5 sterren. Zij houden daarbij heel slim de kosten in de hand door samen met een groep vrienden of familie een grotere, in verhouding voordeligere accommodatie te boeken.” Belvilla heeft met het oog op deze trend haar aanbod met 62% uitgebreid, waaronder een flink aantal groepsaccommodaties en kwalitatief hoogwaardige woningen. “De cijfers liegen er niet om: vorig seizoen (2008/2009) hadden wij ruim 1.800 wintersporthuizen; dit seizoen zijn dat er al ruim 3.000,” zegt Wassing. Belvilla zal zich voor de nabije toekomst nadrukkelijk focussen op vrijstaande chalets, groepshuizen en accommodaties met een persoonlijke uitstraling en een goede ligging ten opzichte van de skigebieden.

“Overigens staat Oostenrijk nog altijd op één bij de Belgische wintersporter, vanwege de typische Gemütlichkeit, een grote diversiteit aan skigebieden en uitstekende mogelijkheden voor après-ski. De Franse Alpen zijn in het bijzonder populair bij de echte wintersportliefhebbers. Hier vind je de grote skigebieden met lange afdalingen. Zwitserland is een sterk groeiende wintersportbestemming. Accommodaties liggen daar veelal op loopafstand of aan de piste, wat zowel interessant is voor gezinnen met kinderen als voor grotere groepen jonge skiërs en snowboarders.” Zegt Wassing.
Ook Duitsland boekt goed, in de regio’s Zwarte woud, Duitse Alpen en Beieren kan men rustig skiën voor redelijke prijzen.
www.belvilla.be.

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken