Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Citytrip in stadsappartement zorgt voor nieuwe belevenis

Authentieke ervaring van ‘wonen in een stad’ steeds populairder

Eindhoven, 17 December 2010

Relatief veel ruimte. Maximale bewegingsvrijheid. Scherp geprijsd, zeker voor een gezelschap. En vooral: de authentieke ervaring van ‘wonen in een stad’. Steeds meer consumenten ontdekken de voordelen van het huren van een stadsappartement in plaats van een hotelkamer. Een nieuwe ervaring, een nieuwe beleving.

Romein onder de Romeinen…

De inwoners van Trastevere vinden zichzelf Romeinser dan andere Romeinen. Dus waar kun je beter toeven dan in deze buurt waar nog de ambiance hangt van het Rome dat het ooit was? Beleef Rome eens op een andere manier en wordt ’s ochtends wakker in het typisch Italiaans stadsappartement Trastevere Romantico – onderdeel van een ‘pallazzo’ uit de 16e eeuw.
Haal vers brood bij de bakker op de hoek en ontbijt in de ochtendzon op je eigen binnenplaats. Stap dan de deur uit voor een wandeling door dit eeuwenoude stadsdeel met zijn smalle straatjes en schaduwrijke pleintjes. Doe inkopen voor een lunch op de levendige boerenmarkt, of stap binnen in een trattoria voor een bord pasta met porchetta. De hitte van de middag ontvlucht je met een goed boek in je eigen ligstoel op het terras, een kan ijswater binnen handbereik. En ‘s avonds zoek je de levendigheid van de stad weer op en  struin je langs de drukbezochte restaurants, cafés, bioscopen en clubs of ga je op zoek naar de nieuwste trendy uitgaansspot. De volgende dag? Uitslapen, of toch naar de vlooienmarkt op de Piazza di Porta Portese…?
Meer info over vakantiewoning Trastevere Romantico (Huiscode IT-00153-05)

Intens verlicht in de lichtstad

Geen wijk is zoveel bezongen als Montmartre. In de 19e eeuw al trekpleister van bohemiens, schrijvers en kunstenaars als Pissarro, Toulouse-Lautrec, Van Gogh en Picasso. De romantiek van dit schitterende stukje Parijs onder de schaduw van de Basilique du Sacré-Cœur beleef je pas echt door er een paar dagen te gaan wonen.

Bijvoorbeeld in een appartement dat zich bevindt in een huis waar de kunstenaar Gen Paul zijn atelier had.
Deze expressionistische schilder leefde hier van 1917 tot 1975 en schilderde talrijke taferelen van het leven in de wijk. Dat leven ligt ook aan jouw voeten: je koopt je baguette ’s ochtends krakend vers in één van de heerlijke bakkerijen in de Rue Lepic. En passant sla je in een delicatessenzaak nog wat ham, kaas en confituur in. Ontbijten als God in Frankrijk in je semiprivate stadstuin.
Daarna doorkruis je je eigen buurt om er dingen te ontdekken die gewone dagtoeristen er nooit zullen ontdekken. Die adembenemende binnenplaats. Die kleine bar met echte Parijzenaars aan de ‘zinc’. C’est la vie de Paris… En als de stadse drukte je even teveel wordt, sla je de deur van je comfortabele pied-à-terre achter je dicht om bij kaarslicht een ‘souper pour deux’ te bereiden van dagverse ingrediënten. Want ook dat is de kunst van het echte Parijse leven… 
Meer info via over het Atelier de Montmartre (Huiscode FR-75018-05)

‘Do as the locals do’ in  Lissabon

Het historische centrum van Lissabon is gemakkelijk te voet te verkennen en het is nog aangenamer als je vanuit je  trendy city appartement kunt vertrekken wanneer je zelf wilt. Het Boavista Lisboa   appartement is bijvoorbeeld op loopafstand gelegen van de uit 1882 daterende funiculaire da Bica. Na 245m hoogte klimmen, bereik je de beroemde tram 28 aan het einde van de wijk Calhariz. Onderweg verken je de vele bezienswaardigheden van de binnenstad. Struin over het Rossio plein, bezoek het klooster van de Karmelieten, geniet van het uitzicht over de Taag van het Castelo de São Jorge of koop enkele  overheerlijke Pastéis de Belém in de wereldbefaamde Antiga Confeitaria de Belém om in je eigen appartement van te genieten. Cultuur en avontuur liggen dus letterlijk om de hoek van je eigen woning!
Misschien neem je wel de fiets om de iets verder gelegen moderne architectuur van de wijk Parque Naçoes te bewonderen. De stadswijk aangelegd op het terrein van de Wereld Expo en is vanwege de goede ligging en de moderne architectuur een gewilde plek voor jongeren om te wonen. Het is ook een goede plek om te shoppen in het moderne winkelcentrum Vasco da Gamma, dus wie weet fiets je met vele tassen aan je stuur terug naar je appartement om daar  in je eigen bank neer te ploffen enop je dakterras te genieten van een aperitiefje alvorens je in de wijk Alfama een van de vele Fado restaurants bezoekt en wegdroomt bij de Portugese smartlappen. Meer info over deze woningstadsappartement Boavista Lisboa (Huiscode: PT-1200-15)

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiewoningen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiewoningenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2016 bijna 5 miljoen overnachtingen in totaal 22.000 vakantiewoningen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiewoningen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.be.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.belvilla.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

 

Glenaki, Kristien Basting of Lien Deleu via tel. +32-(0)50 61 42 07 of +32-(0) 50 61 42 15 of e-mail: Kristien@glenaki.com of Lien@glenaki.com.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken